Anders

5 beste Night Light-apps voor Android die u helpen in slaap te vallen

De eenentwintigste eeuw zorgde ervoor dat veel mensen 'gehecht' waren aan smartphones - die technologische wonderen die ervoor zorgen dat bijna iedereen elke keer weer naar beneden kijkt: op het werk, in bed, in de metro, in vliegtuigen, cafés, overal . Naast al het goede dat ze de wereld brengen, hebben smartphones ook de lelijke kracht om onze ogen te vermoeien en ervoor te zorgen dat we niet goed slapen. Dit gebeurt meestal omdat we onze smartphones gebruiken en naar hun schermen kijken totdat we in slaap vallen. Dat is niet goed, want het blauwe licht dat hun schermen uitstoten, beïnvloedt ons circadiane ritme, wat ons vermogen om in slaap te vallen, schaadt. Tenzij u van plan bent uw Android-smartphone of -tablet een paar uur niet te gebruiken voordat u naar bed gaat, is het een oplossing om de negatieve effecten van het blauwe licht te verminderen, en een app te installeren en te gebruiken die het filter filtert. We hebben enkele van de populairste apps uit deze niche geprobeerd en we zijn er met een paar die we als de beste beschouwen:

1. Schemering

Een van de beste apps die u in de Google Play Store vindt om blauw licht te filteren, is Twilight . Om het blauwe licht van uw Android-smartphone of -tablet te blokkeren, past het een rood filter op uw scherm toe. Bovendien kan het de helderheid van het scherm verminderen om nog meer de druk op uw ogen te verminderen. Het filter kan 's nachts automatisch worden toegepast, u kunt plannen tijdens de door u gekozen tijden en u kunt het ook handmatig in- of uitschakelen. Als u ervoor kiest om het filter 's nachts automatisch in te schakelen, doet Twilight dat op basis van uw lokale zonsondergang en zonsopgangstijden, wat geweldig is.

Downloaden: Twilight

2. Blauwlichtfilter - Nachtmodus

Een ander goed alternatief dat het blauwe licht van uw Android-smartphone of -tablet zal beperken, is Blue Light Filter - Night Mode . Het kan de helderheid van uw scherm dimmen en een schermfilter toepassen dat de weergegeven kleuren verandert in kleuren die natuurlijker aanvoelen. U kunt zelfs het natuurlijke daglicht kiezen dat u met de app wilt gebruiken: Nachtdienst, Kaarslicht, Zonsopkomst, Gloeilamp, Tl-lamp of Zonlicht . Natuurlijk kunt u de filterintensiteit ook handmatig aanpassen, als u dat wilt.

Downloaden: Blauwlichtfilter - Nachtmodus

3. Bluelight-filter voor oogzorg

Bluelight-filter voor oogzorg is een zeer eenvoudige app die de helderheid van uw scherm niet vermindert om uw ogen te beschermen. Het verandert alleen de weergegeven kleuren naar warmere kleuren, met minder blauw. Het kan handmatig worden in- en uitgeschakeld, u kunt de intensiteit van het toegepaste filter aanpassen en u kunt er ook voor kiezen om een ​​van de zeven voorgedefinieerde filterkleuren te gebruiken.

Downloaden: Bluelight-filter voor oogzorg

4. Bluelight-filter - nachtmodus

Misschien wel de eenvoudigste Android-app die is ontworpen om blauw licht te verminderen, de Bluelight Filter - Night Mode- app doet wat hij zegt en niets meer. Het biedt vijf verschillende filterkleuren en u kunt een schuifregelaar gebruiken om de filterintensiteit te verhogen of te verlagen, maar dat is ongeveer alles wat er is. Geen automatiseringsopties, geen schermdimming en, helaas, een half scherm met advertenties, als u de gratis versie gebruikt. Het is echter heel gemakkelijk te gebruiken en het werkt goed, dus het is een betere optie dan andere.

Downloaden: Bluelight-filter - Nachtmodus

5. Nachtuil - Schermdimmer

Nachtuil - Schermdimmer is een Android-app die, om het blauwe licht van uw apparaat te verminderen, de achtergrondverlichting van het scherm dimt en er ook een kleurenfilter op toepast. Het kan zowel handmatig als automatisch worden ingeschakeld, op basis van een schema naar keuze. Het kan 's nachts automatisch worden ingeschakeld met behulp van de zonsopgang- en zonsondergangstijden van uw locatie, maar helaas is dit een premiumfunctie die alleen beschikbaar is als u de app koopt. Een ding dat we interessant vonden, is het feit dat het je de mogelijkheid biedt om een ​​"geavanceerd filter" te gebruiken, wat betekent dat je handmatig de rode, groene en blauwe kleuren van het filter kunt kiezen.

Download: Night Owl - Schermdimmer

Conclusie

De apps die we in dit artikel voor u aanbevelen, zijn allemaal goed voor hun werk. Ze kunnen allemaal de hoeveelheid blauw licht beperken die wordt uitgezonden door uw Android-smartphone of -tablet. Sommige bieden echter meer opties en instellingen dan andere. Wij geloven dat je er een zult vinden die perfect voor je zal zijn. Probeer ze uit en bewaar degene die jij het leukst vindt. Deel dan uw keuze met ons, in de reacties hieronder.