Tutorial

Internet Explorer op 64-bit - Is browsen mogelijk en werkt het goed?

Zoals beloofd, wil ik onze reeks artikelen over 64-bits browsen met Internet Explorer voortzetten. Ik heb het een paar dagen gebruikt, geprobeerd de plug-ins en add-ons te vinden die ik nodig had en evalueer of ik de overstap van de 32-bits versie kan maken. Kun je browsen op het web op 64-bit, zonder ooit terug te keren naar de 32-bits versie van Internet Explorer? Leer van dit artikel.

De hoofdplugins bieden 64-bit ondersteuning

In tegenstelling tot toen Windows 7 werd gelanceerd, bieden de belangrijkste plug-ins die op het internet worden gebruikt nu 64-bit-versies die werken met 64-bits Internet Explorer.

Om de 64-bits Adobe Flash Player te krijgen, opent u de 64-bits versie van Internet Explorer en gaat u naar de downloadpagina van Adobe. Voordat u Adobe Flash Player downloadt en installeert, verwijdert u het vinkje uit het selectievakje om de meegeleverde Google Toolbar te installeren. U wilt misschien niet dat het is geïnstalleerd.

Java heeft ook een 64-bit-versie beschikbaar. U kunt het downloaden van de pagina Java-downloads voor alle besturingssystemen.

Een belangrijk aspect om te overwegen is dat, als u ook 32-bits browsers wilt gebruiken, u zowel de 32-bits als de 64-bits Java-pakketten moet installeren.

Microsoft's Silverlight-plugin is misschien niet zo populair en wijdverspreid, maar soms heb je het wel nodig. Microsoft distribueert het via Windows Update. Als u het echter vanuit de browser wilt downloaden, kunt u het hier vinden. Het biedt ook ondersteuning voor de 64-bits versie van Internet Explorer.

De meeste add-ons voor Internet Explorer werken op 64-bits

Hoe zit het met add-ons? Elke browser, hoe goed het ook is, het is niet veel waard zonder add-ons om zijn functionaliteit uit te breiden. Ik gebruikte de lijst die we een tijd geleden hadden samengesteld met Top 9 Must Have-invoegtoepassingen voor Internet Explorer 9. Ik installeerde ze allemaal op mijn 64-bits versie van Internet Explorer en ze werkten zonder problemen.

Ik heb een beetje door de add-onsgalerij van Microsoft gebladerd en het viel me op dat de meeste add-ons ook op 64-bits werken. Tenminste de nieuwere doen, die niet werden gemaakt voor oude versies van Internet Explorer.

Kan je echt op internet surfen op 64-bits?

Na een aantal dagen Internet Explorer 9 64-bit te hebben gebruikt, kan ik zeggen dat het goed werkt. Vanwege de goede ondersteuning voor plug-ins en de werkende add-ons, had ik geen problemen bij het surfen op internet. Als u ook kijkt naar de kleine prestatieverbeteringen in 64-bits browsen, wilt u misschien stoppen met het gebruik van de 32-bits versie van Internet Explorer en overschakelen naar de 64-bits versie. Persoonlijk heb ik de Internet Explorer (64-bits) snelkoppeling vastgemaakt aan het menu Start en nooit achterom gekeken.

Ik weet zeker dat andere lezers de 64-bits versie van Internet Explorer hebben geprobeerd. Als dat zo is, aarzel dan niet om uw ervaringen met anderen te delen. Ik denk dat het hoog tijd wordt dat we meer 64-bit browsers gebruiken.