Anders

Top 11 beste gratis screensavers voor Windows

Een goede en veilige screensaver kan moeilijk te vinden zijn. Ze zijn populaire programma's geworden voor virussen en malware om mee te meppen en kunnen de installatie van ongewenste werkbalken en software vereisen of proberen te forceren. Tegenwoordig gebruiken veel mensen zelfs geen screensavers voor hun oorspronkelijk beoogde doel, vaak door simpelweg hun computer in te stellen om de monitor uit te schakelen na te lang stationair draaien. Maar er zijn een aantal echt fascinerende en nuttige screensavers die er zijn voor degenen die ervan genieten, en we hebben een staalkaart van plezier en veiligheid op het scherm verzameld om screensavers te gebruiken, voor uw inzage en plezier. Lees verder om onze bevindingen te zien:

OPMERKING: Alle screensavers in deze roundup werken in alle moderne Windows-versies: Windows 10, Windows 8.1 en Windows 7.

1. Fliqlo

Fliqlo is de perfecte screensaver voor degenen die verliefd zijn op minimalisme. Het is een uiterst eenvoudige klok-screensaver, die een flip-klok op uw bureaublad toont. We zijn er dol op, en we gokken erop dat er veel van onze lezers zullen zijn die het ook leuk zullen vinden.

Downloaden: Fliqlo

2. Luchtfoto

Een van de beste screensavers voor Windows is een poort van een reeks video's die door Apple TV worden gebruikt. Het wordt Aerial genoemd en het bevat enkele adembenemende luchtfoto's die zijn gemaakt over New York, San Francisco, Hawaii, China, enzovoort.

Downloaden: antenne

3. League of Legends

Wij zijn gamers, en een van onze favoriete spellen is League of Legends, dus je kunt je voorstellen hoe blij we waren toen we erachter kwamen dat Riot Games feitelijk een League of Legends- screensaver heeft gemaakt. En het is niet alleen een eenvoudige screensaver - het is een app waarmee u kunt kiezen welke illustraties, afbeeldingen en animaties op uw scherm worden weergegeven wanneer uw computer niet actief is. Waar wacht je op? Ga het nu pakken!

Downloaden: League of Legends Screensaver

4. Japan Spring

Japan is een van de mooiste plekken op aarde en zeker een van de meest interessante. Twee van de dingen die bijdragen aan zijn legende zijn de berg Fuji en de sakura, oftewel kersenbloesem. Als je dichter bij Japan wilt voelen en iets moois wilt zien, moet je de screensaver van Japan Spring proberen. Het is vredig, warm en perfect.

Downloaden: Japan Spring

5. Polar Clock 3

Deze screensaver toont de maand, de dag, de dag van de week, het uur, de minuut en de seconde, op zes balken die concentrisch concentrisch over het scherm lopen als de tijd verstrijkt. Het is een interessante weergave, en we wedden dat het vooral leuk zou zijn om deze af te ronden voor het aftellen van de oudejaarsavond!

Downloaden: Polar Clock

6. Vlaag

Een deviantART-gebruiker heeft een versie van deze populaire Mac-screensaver ontwikkeld die op Windows werkt. Zodra je het hebt geïnstalleerd, draait de screensaver zijn ontwerp net als de Mac-versie en is tegelijkertijd fascinerend en eenvoudig. Het is interessant om te weten dat, ondanks het feit dat het een originele deviantART-creatie was, het niet langer te vinden is op deviantART-website. Maar het is nog steeds beschikbaar om te downloaden op verschillende locaties op internet, zoals hieronder.

Downloaden: Flurry

7. 3D Time Screensaver

Als je een eenvoudige screensaver wilt die je de tijd vertelt, kan deze passen bij je utilitaire wensen. Het is een heel eenvoudige zwart-witafbeelding van de huidige tijd in militair formaat, die naar het scherm beweegt als elke seconde voorbijgaat.

Downloaden: 3D Time Screensaver

8. NuttigeSaver

Deze biedt veel informatie over uw computer, inclusief CPU-gebruik en hoeveel van uw RAM-geheugen wordt gebruikt. Het bevat ook de datum en tijd en stelt u in staat uw eigen tekstbestanden in te voeren, zodat u deze kunt laten zeggen wat u maar wilt op het scherm. Als u van plan bent om het te gebruiken voor het opslaan van het scherm, moet u de optie "ScreenWash" in de instellingen inschakelen.

Downloaden: UsefulSaver

9. Elektrisch schaap

Deze screensaver, ook wel 'sheep' genoemd, gebruikt afbeeldingen die via een werkende internetverbinding op uw computer zijn gedownload. Terwijl de screensaver wordt uitgevoerd, kunt u stemmen op het 'schaap' dat u wordt aangeboden, wat van invloed is op de keuzes van de centrale database over welke soorten 'schapen' de meeste voorkeur hebben van gebruikers. Verschillende van de "schapen" kunnen behoorlijk betoverend en zelfs artistiek zijn. Als je geïnteresseerd bent in wat vaak mooie computergegenereerde afbeeldingen zijn, is dit programma zeker de moeite van het kijken waard; zelfs als u niet per se een echte schermbeveiliging nodig heeft.

Downloaden: Elektrisch schaap

10. Sun Village - NVIDIA-editie

Tijdens het onderzoek voor dit artikel waren we verrast om te ontdekken dat Nvidia een aantal interessante screensavers heeft ontwikkeld. Sun Village is een van de meest complexe screensavers die we tot nu toe hebben gezien, omdat het 3D-beelden combineert met geluid. Download het via de onderstaande link en probeer het. Je zult blij zijn met hoe het eruit ziet.

Wees tijdens het installatieproces voorzichtig, want deze screensaver bundelt een applicatie van een derde partij die u misschien niet nodig hebt: 3Planesoft Screensaver Manager . Haal het vinkje weg als je alleen de screensaver wilt installeren.

Downloaden: Sun Village - NVIDIA-editie

11. Lost Watch 2 - NVIDIA-editie

Lost Watch 2 is een andere screensaver gemaakt door Nvidia . Het ziet er geweldig uit en ook is het nuttig omdat ... het je de tijd vertelt. Net als Sun Village combineert deze screensaver afbeeldingen met ontspannende geluiden. Wees tijdens het installatieproces voorzichtig, want deze screensaver bundelt een applicatie van een derde partij die u misschien niet nodig hebt: 3Planesoft Screensaver Manager . Haal het vinkje weg als je alleen de screensaver wilt installeren.

Downloaden: Lost Watch 2 - NVIDIA-editie

Conclusie

We hopen dat je deze verzameling bruikbaar en opwindend hebt gevonden en hopelijk heb je nu een paar opties om je computerscherm mooier te maken wanneer het stilstaat. Als u andere goede screensavers kent die u zou willen aanbevelen, aarzel dan niet om hieronder een opmerking achter te laten.