Tutorial

Hoe schadelijke websites te melden in Internet Explorer

Een ander minder bekend kenmerk van Internet Explorer is dat het niet alleen de websites die u bezoekt controleert op een lijst met bekende kwaadwillende sites, maar het stelt gebruikers ook in staat kwaadwillende websites te melden die zij tegenkomen. In deze tutorial zal ik laten zien hoe dergelijke websites te melden en waarom het goed is om deze te melden.

Typen kwaadaardig gedrag op websites

Tijdens het surfen op het web vertonen kwaadaardige websites die u tegenkomt waarschijnlijk een van deze twee gedragingen:

  • Gebruik phishing-schema's om persoonlijke gegevens van u te stelen (e-mail, adres, creditcard, etc.). Als u meer wilt weten, raadpleegt u dit artikel: Wat is phishing ?.
  • Overtuig of dwing je om kwaadwillende software te downloaden, zoals virussen, valse beveiligingssoftware, keyloggers, enz.
  • Probeer kwaadwillende scripts uit te voeren die uw computer infecteren en toestaan ​​voor de latere installatie van malware.

Een onveilige website melden

Zodra u een onveilige website vindt, zorgt u ervoor dat deze op uw actieve tabblad wordt geladen en klikt u op de knop Hulpprogramma's in de rechterbovenhoek van het Internet Explorer- venster. U kunt ook de sneltoets Alt + X gebruiken.

Klik vervolgens op "Veiligheid -> Onveilige website melden" .

Hiermee wordt een nieuw venster van Internet Explorer geopend, waarmee u naar een Microsoft-pagina met de titel Feedback gaat .

Controleer nogmaals of de weergegeven website dezelfde is als die u wilt melden. Vink vervolgens het juiste vakje aan voor wat voor soort kwaadaardige activiteit u denkt dat er aan de hand is, specificeer de taal die op de website wordt gebruikt en voltooi de uitdaging voor spamcheckers.

Nadat u op Verzenden hebt geklikt, wordt uw rapport vastgelegd en later geanalyseerd door iemand van het beveiligingsteam van Microsoft.

Waarom verdachte websites melden?

Zelfs als u een niet-Microsoft-browser als uw hoofdbrowser gebruikt, is het goed om kwaadwillende websites te melden via Internet Explorer . Waarom? Omdat u een behulpzame internetburger bent en bijdraagt ​​aan het veilig houden van de computer- en browse-ervaring voor andere mensen.

Als u een echte kwaadwillende website rapporteert, zal Microsoft deze toevoegen aan de lijst met kwaadwillende websites (eenmaal geanalyseerd) en andere Internet Explorer- en Windows 8-gebruikers beschermen. Gebruikers van andere niet-Microsoft-browsers en besturingssystemen zullen echter niet geholpen worden door uw rapport, omdat Microsoft alleen via deze functie met het SmartScreen-filter bescherming biedt voor Microsoft-producten.

Conclusie

Ik hoop dat je dit artikel nuttig hebt gevonden. Als u andere goede manieren weet voor het melden van malware, zowel uit Internet Explorer als uit andere browsers, aarzel dan niet om deze hieronder in een reactie te delen.