Tutorial

Simpele vragen: Wat is de openbare map en hoe deze te gebruiken?

De map Public werd voor het eerst geïntroduceerd in Windows Vista en is sindsdien in elke versie van Windows verschenen. Het is niet zozeer een functie - alleen een map met een enigszins speciale opstelling die in bepaalde scenario's nuttig kan zijn. Om u te helpen begrijpen wat de map Public is, hoe u deze moet gebruiken en wanneer het nuttig is om deze te gebruiken, hebben we deze handleiding gemaakt waarin de belangrijke zaken worden uitgelegd die u moet weten.

Wat is de openbare map in Windows?

De map Public bevindt zich in "C: \ Users \ Public", in alle Windows-versies. Alle gebruikersaccounts die in Windows zijn geregistreerd, hebben er toegang toe. Daarom heet het publiek . Alle bestanden en mappen in "C: \ Users \ Public" zijn volledig toegankelijk voor alle gebruikers.

Afhankelijk van uw instellingen voor netwerk delen, kunnen deze map en de inhoud ervan ook worden geopend door alle andere computers en apparaten die deel uitmaken van hetzelfde netwerk.

Wat zit er in de openbare map?

De map Public bevat standaard de volgende submappen: Openbare documenten, Openbare downloads, Openbare muziek, Openbare afbeeldingen en Openbare video's. Afhankelijk van de versie van Windows die u gebruikt, kunnen deze mappen voorbeeldbestanden bevatten zoals muziek, afbeeldingen en video's. Dit is het geval voor Windows 7, maar in Windows 8 zijn al deze mappen leeg.

De map Public bevat ook een reeks verborgen mappen: Favorieten (alleen beschikbaar in Windows 7), Bibliotheken, Public Account Pictures (alleen beschikbaar in Windows 8) en Public Desktop. Standaard zijn deze mappen leeg in alle versies van Windows.

Openbare documenten, openbare muziek, openbare afbeeldingen en openbare video's maken ook deel uit van de standaardbibliotheken die in Windows worden gevonden. Daarom is alles wat u erin plaatst gemakkelijk toegankelijk en geïndexeerd door Windows om snel bestanden te kunnen zoeken.

Deze openbare mappen kunnen worden verwijderd uit uw bibliotheken, als u niet van plan bent ze te gebruiken. Lees deze zelfstudie voor meer informatie over werken met bibliotheken: Bibliotheken gebruiken voor het beheren van groepen bestanden en mappen.

De openbare map gebruiken

Het belangrijkste gebruik voor deze map is het snel delen van bestanden en mappen tussen gebruikersaccounts op dezelfde computer of met andere computers en apparaten op het netwerk.

Het gebruik van de map Public is een kwestie van keuze en persoonlijke stijl. Ik gebruik het liever niet, maar dit betekent niet dat het niet van pas kan komen. Als u bijvoorbeeld meerdere personen hebt die dezelfde computer gebruiken, elke persoon met zijn eigen gebruikersaccount, kunt u de openbare map gebruiken om bestanden te delen tussen al deze gebruikersaccounts. Alles wat u in deze map plaatst, is toegankelijk voor alle andere gebruikersaccounts. Elk van u kan een bestand bewerken en, eenmaal opgeslagen, zijn ze beschikbaar voor alle andere gebruikersaccounts.

De map Public kan ook worden gebruikt voor het delen van bestanden met andere computers in uw netwerk. Als u ervoor kiest om deze map te delen, hebben andere computers toegang tot de inhoud. Dit kan handig zijn, vooral bij het delen van bestanden met niet-Microsoft-besturingssystemen. Aangezien u ze niet kunt laten deelnemen aan de Thuisgroep, kunt u de openbare map snel en zonder speciale instellingen gebruiken voor eenvoudig delen.

De openbare map delen / de-delen

Om het delen van deze map in of uit te schakelen, moet je het paneel 'Geavanceerde instellingen voor delen' openen .

Maak vervolgens de gewenste instellingen in de sectie Openbare mappen delen . Lees hoe u dit in Windows 7 kunt doen, lees onze handleiding over het aanpassen van instellingen voor netwerkdeling in Windows 7.

Conclusie

Veel mensen negeren de openbare map inclusief mezelf. Maar dat komt door het feit dat ik mijn werkcomputer niet met anderen deel en dat ik het niet echt nodig heb om het te gebruiken. Op de desktopcomputer van uw familie of op een werkcomputer kan deze map best handig zijn. Aarzel daarom niet om het te gebruiken, als er enig voordeel in de productiviteit te behalen is.