Anders

De beste 5 gratis alternatieven voor de Task Manager in Windows

De Task Manager- app van Windows is een zeer belangrijke functie van dit besturingssysteem en bijna iedereen heeft het op hun Windows-apparaten en computers gebruikt. We denken ook dat het meest gebruik van deze tool is om apps te sluiten die niet meer reageren. Daarnaast geeft de Taakbeheer u een overzicht van de bronnen die beschikbaar zijn op uw apparaten, hoe ze worden gebruikt, de prestaties van uw Windows-apparaat, enzovoort. Als je je verveelt met de standaard Task Manager en je een beter alternatief voor je behoeften wilt gebruiken, lees dan deze samenvatting en ontdek de beste alternatieven:

1. Procesverkenner

Process Explorer is een hulpprogramma ontwikkeld door het Microsoft Windows Sysinternals-team en het is een goed alternatief voor de Task Manager . Zoals u in de onderstaande schermafbeelding kunt zien, zijn de momenteel actieve processen georganiseerd in een boomachtige weergave die u helpt te begrijpen wie elk uitgevoerd proces en elke app heeft gestart. Het programma geeft je ook informatie over het gebruik van hulpbronnen en veel details over elke lopende taak. Daarnaast biedt Process Explorer een krachtige zoekmachine waarmee u snel het proces kunt vinden van een specifieke app of programma dat op uw Windows-apparaat wordt uitgevoerd. Als u deze functie wilt gebruiken, klikt u met de rechtermuisknop of houdt u het doelpictogram naast het verrekijkerpictogram ingedrukt en plaatst u dit in het venster van het programma waarin u bent geïnteresseerd. Wanneer u teruggaat naar Process Explorer, wordt het proces geselecteerd dat opende dat venster.

Downloadpagina: Procesverkenner

2. Process Hacker

Process Hacker is een andere gratis tool die processen en taken bewaakt. Het biedt bijna dezelfde functies als Process Explorer . Net als in Process Explorer worden de processen die momenteel op uw computer worden uitgevoerd, weergegeven in een boomstructuur die kan worden aangepast. Met Process Hacker kunt u handvatten en DLL's vinden om netwerkverbindingen te bekijken en te sluiten en om services te beheren die niet worden vermeld in het standaardservicepaneel.

Downloadpagina: verwerk hacker

3. Systeemverkenner

System Explorer is een gratis programma dat goed werkt op elke versie van Windows. Het biedt alle gebruikelijke hulpmiddelen, zoals het beheer van de programma's die automatisch worden uitgevoerd wanneer Windows wordt gestart, systeemuitbreidingen, stuurprogramma's en services verkennen. Bovendien kunt u een beveiligingsscan uitvoeren om te bepalen welke processen veilig of schadelijk zijn.

Downloadpagina: Systeemverkenner

4. Daphne

Daphne is moordend over lopende processen. Met dit programma kunt u lopende taken op vier verschillende manieren afsluiten: u kunt ze nu of op een specifiek tijdstip doden op twee manieren: normaal of "beleefd". Als je ervoor kiest om een ​​proces 'beleefd' te stoppen, moet je er rekening mee houden dat als een proces iets belangrijks te doen heeft, het niet zal sluiten. Voor de gevallen waarin het moeilijk is om een ​​programma te matchen met het lopende proces, biedt Daphne, net als Process Explorer, een handig hulpmiddel met de naam Zoeken . In tegenstelling tot Process Explorer kunt u deze functie ook gebruiken om een ​​taak te doden door het doel in het venster te slepen.

Een ander kenmerk van Daphne wordt ' vallen' genoemd. Met deze tool kun je een val creëren voor een proces. Een trap is een vooraf gespecificeerde reeks regels die wordt toegepast op een specifieke taak wanneer deze wordt weergegeven. Deze functie is erg handig wanneer u een proces hebt dat veel bronnen verbruikt wanneer het wordt gestart en u kunt het niet doden.

Downloadpagina: Daphne

5. WinUtilities Procesbeveiliging

WinUtilities Process Security is een ander hulpmiddel voor het volgen en manipuleren van processen en services die op uw computer worden uitgevoerd, op basis van hun beveiligingsniveau. Het vertelt je of de taak betrouwbaar is of niet, dus je kunt het in quarantaine plaatsen als het onveilig is. Het heeft ook een functie waarmee u details over een proces op internet kunt vinden en de gebruikersinterface is ook vriendelijker in vergelijking met de andere programma's in deze lijst. WinUtilities Process Security is vooral handig als u vermoedt dat uw Windows-computer is geïnfecteerd door een vorm van malware.

Downloadpagina: WinUtilities Procesbeveiliging

Conclusie

Dit zijn enkele van de beste applicaties die de standaard Task Manager in Windows kunnen vervangen. We raden u aan deze allemaal te proberen en degene te behouden die u liever gebruikt. Nadat u een beslissing heeft genomen over het programma dat u wilt behouden, kunt u ons uw favoriete alternatief voor Taakbeheer geven door het onderstaande opmerkingenformulier te gebruiken.