Tutorial

Browser Wars: Welke prestaties levert Internet Explorer 11?

Windows 8.1 bevat ook de nieuwe Internet Explorer 11. Als deze browser vanuit het oogpunt van de gebruikersinterface geen belangrijke wijzigingen met zich meebrengt, heeft Microsoft toegezegd dat er betere standaardnaleving en betere prestaties zullen zijn. Levert het deze beloften na? En hoe verhoudt het zich tot de andere belangrijke browsers: Chrome, Firefox en Opera? Laten we uitzoeken in deze testvergelijking.

De benchmarks gebruikt voor testen

Ik gebruikte de volgende benchmarks: HTML5-test, SunSpider, Kraken, Octane en Peacekeeper.

Om hun website te citeren: "De HTML5-testscore geeft aan hoe goed uw browser de HTML5-standaard en gerelateerde specificaties ondersteunt."

De SunSpider JavaScript-benchmark meet de prestaties van JavaScript op taken die relevant zijn voor het huidige en bijna-nabije gebruik van JavaScript in de echte wereld, zoals codering en tekstmanipulatie. Dit is een van die benchmarks waar het belangrijk is om een ​​lager cijfer te ontvangen. De laagste resultaten betekenen een snellere snelheid en betere prestaties.

De Kraken JavaScript-benchmark is de Mozilla-versie van SunSpider. In deze test is het ook belangrijk om een ​​lagere score te behalen. Lagere scores betekenen hogere snelheden en betere prestaties.

Octane v1 - is een JavaScript-testsuite ontwikkeld door Google en werd gebruikt om de Google Chrome-browser te optimaliseren. Hoe hoger de score, hoe beter de algehele prestaties. Als je er meer over wilt weten, lees dan de FAQ-pagina.

De Peacekeeper-benchmark meet de prestaties van de browser door de JavaScript-functionaliteit en de mogelijkheid om veelgebruikte JavaScript-functies te gebruiken te testen. Als je meer wilt weten over wat het test, kijk dan op hun FAQ-pagina. Dit is de enige volledig onafhankelijke test en het is belangrijk wie het hoogst scoort.

Het testsysteem en de browsers die worden getest

Ik heb mijn persoonlijke pc gebruikt om deze tests uit te voeren, die de volgende configuratie heeft: een AMD FX-8320 acht-core processor, een Gigabyte 990FXA-UD3 moederbord, 8 GB RAM DDR3 Kingston HyperX Predator draait op 2133 MHz, een Gigabyte Radeon HD6870 OC 1 GB DDR5-videokaart en een ADATA SX900 SATA III SSD-schijf van 256 GB.

Alle tests zijn uitgevoerd met een nieuwe installatie van Windows 8.1 Pro x64. Geen add-on, extensies of werkbalken waren ingeschakeld in een van de browsers die werden getest: Internet Explorer 11, Google Chrome 30, Mozilla Firefox 24 en Opera 17. Alle browsers gebruikten hun standaardinstellingen.

Elke benchmark werd driemaal in elke browser uitgevoerd. Ik heb de gemiddelde score voor alle statistieken en grafieken hieronder gebruikt.

HTML5 Standard Compliance - winnaar Google Chrome 30

De HTML5-test deelt hoe elke browser de HTML5-standaard en gerelateerde specificaties ondersteunt. Het geeft je geen metriek gerelateerd aan prestaties. Zoals u in de onderstaande grafiek kunt zien, is de winnaar Google Chrome 30, met een totaal van 463 punten op een maximum van 500.

Sinds we vorig jaar Internet Explorer 10 hebben getest, heeft Internet Explorer 11 de nalevingsscore verbeterd. Alle andere browsers zijn echter in een sneller tempo geëvolueerd en hun HTML5-compliance is in dezelfde periode met een grotere marge verbeterd. De grootste winst wordt opgemerkt bij het evalueren van Opera. De goedkeuring van de WebKit-renderingengine heeft zijn vruchten afgeworpen in termen van naleving van standaarden en pure browse-prestaties, zoals u zult zien in alle onderstaande benchmarks.

Helaas voor Microsoft betekent zijn "traditionele" ontwikkelingsmodel dat Internet Explorer een langzamer verbeteringspercentage heeft dan zijn concurrenten.

SunSpider 1.0.2 - winnaar Internet Explorer 11

Sunspider is de enige benchmark waar Internet Explorer 11 de winnaar is.

De desktopversie van Internet Explorer 11 was 57% sneller dan de langzaamste browser in deze test - Mozilla Firefox. Er is ook een prestatieverschil van 10% tussen de app-versie van Internet Explorer 11 en de desktopversie.

Kraken 1.1 - winnaar Google Chrome 30

Mozilla's benchmark onthult dat Internet Explorer 11 de langzaamste browser is. Het was 44% langzamer dan Google Chrome 30 - de enige winnaar in deze test.

Ik vind het grappig dat Firefox deze benchmark niet wint, ook al is het ontwikkeld door Mozilla. Dit is een verklaring voor het feit dat Mozilla zijn best heeft gedaan om een ​​relevante test te ontwikkelen die niet alleen wordt gebruikt om aan te tonen dat Firefox ten minste één benchmark kan winnen.

Een ander interessant resultaat was dat de app-versie van Internet Explorer 11 9% beter presteerde dan de desktopversie.

Octane V1 - winnaar Google Chrome 30

Niet verwonderlijk dat de Google-benchmark wordt gewonnen door Google Chrome 30 met een enorme marge versus Internet Explorer 11 - 34%.

De Internet Explorer 11-app was 14% langzamer dan de desktopversie. Een ander opmerkelijk feit in deze benchmark en alle andere is dat Opera 17 altijd een goede tweede plaats is voor Google Chrome 30. In deze test was het slechts 5% langzamer.

PeaceKeeper - winnaar Google Chrome 30

PeaceKeeper heeft nog een keer laten zien dat Google Chrome 30 de onbetwiste leider is op het gebied van internetbrowsers.

In deze test was het bijna twee keer zo snel dan Internet Explorer 11. De laatste plaats werd echter geclaimd door Firefox 24, terwijl Opera 17 een zeer nabije tweede plaats was - met slechts 2 punten die het van de leider scheidde.

conclusies

Na het testen van alle browsers en het bestuderen van de resultaten, zijn er enkele conclusies die ik wil samenvatten:

  • Google Chrome blijft de leider op het gebied van prestaties, maar Opera is een zeer sterke kanshebber geworden na zijn migratie naar de Webkit-renderingengine.
  • Als Opera zijn ecosysteem van uitbreidingen en add-ons uitbreidt, heeft het een goede kans om populairder te worden, vooral met gebruikers die het beleid voor het verzamelen en bewaren van gegevens van Google niet waarderen.
  • Internet Explorer 11 levert goede verbeteringen ten opzichte van Internet Explorer 10, zowel in termen van standaard HTML5-naleving als echte browseprestaties.
  • De Internet Explorer-app levert goede prestaties, maar in de meeste tests is deze ongeveer 10% langzamer dan zijn desktop-tegenhanger.
  • Het snelle releaseschema dat door andere browsers wordt gebruikt, betekent dat ze sneller worden verbeterd dan Internet Explorer. Als Microsoft Internet Explorer wil transformeren in een prestatieleider, moet het vaker dan één keer per jaar nieuwe releases leveren.

Ik hoop dat je deze tests informatief en onthullend hebt gevonden. Als u vragen of opmerkingen heeft, aarzel dan niet om een ​​reactie achter te laten.