Beoordeling

Toshiba PORTEGE Z20t-B beoordelen - Een veelzijdige hybride ultrabook voor zakelijke gebruikers

Toshiba PORTEGE Z20t-B is een hybride ultrabook dat vooral bedoeld is voor zakelijke gebruikers. Het belooft een verbazingwekkende levensduur van de batterij, veel connectiviteitsopties, een gratis upgrade naar Windows 10 of een downgrade naar Windows 7, evenals behoorlijke prestaties voor de meeste computersituaties. We hebben er een draai aan gegeven, hebben het ongeveer twee weken gebruikt, veel benchmarks uitgevoerd en we zijn nu klaar om onze conclusies te delen, in deze review:

Unboxing De Toshiba PORTEGE Z20t-B

De verpakking die wordt gebruikt voor het Toshiba PORTEGE Z20t-B-10L hybride ultrabook bestaat uit een standaard kartonnen doos. Het is erg saai, zoals je zelf kunt zien.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Binnenin vind je een andere kartonnen doos met daarin de ultrabook, de stroomkabel, een stylus, de handleiding in verschillende talen en de garantie.

Nadat je alles hebt uitgepakt, kun je eindelijk het apparaat zelf en de stylus zien.

Hardwarespecificaties

Er zijn veel versies van deze ultrabook, met lange en enigszins verschillende modelnamen die afhankelijk zijn van uw regio. De lijst met Toshiba PORTEGE Z20t-B-apparaten die beschikbaar is in de VS, wijkt bijvoorbeeld af van die in Europa. De processor is meestal dezelfde dual-core Intel Core M-5Y71 CPU, die op alle modellen, in alle regio's, op 1, 20 GHz werkt. De hoeveelheid RAM-geheugen kan echter verschillen, evenals de beschikbare opslagruimte.

We hebben het Toshiba PORTEGE Z20t-B-10L-model getest, dat voornamelijk in Europa wordt verkocht. Dit apparaat bevat 8 GB DDR3 RAM en een SSD met een capaciteit van 256 GB, gemaakt door Toshiba.

Het 12, 5-inch breedbeeldscherm is een FHD LED-aanraakscherm met achtergrondverlichting voor de aanraakterminal met In Plane Switching Technology (IPS) en anti-glare coating, die een maximale resolutie van 1080p biedt De grafische kaart wordt aangedreven door een Intel HD G5300 grafische chip die goed is voor kantoorgerelateerde activiteiten, maar niet voor gaming of professionele videobewerking.

Het gewicht van deze laptop begint bij 0, 7 kg (1, 7 lb), wanneer alleen de tablet wordt gebruikt, en het wordt 1, 49 kg (1, 49 lb) met toetsenborddock.

Op het gebied van connectiviteit doet Toshiba PORTEGE Z20t-B het uitstekend: het bevat een netwerkkaart met ondersteuning voor moderne 802.11ac draadloze netwerken, een Bluetooth 4.0-chip en een 1 Gbps Ethernet-poort. Aan de linkerkant van het toetsenborddock heb je een HDMI-poort en een VGA-poort, een knop voor het vergrendelen en ontgrendelen van het dock en een slot voor een Kensington-slot.

Aan de rechterkant van het toetsenborddock vindt u twee USB 3.0-poorten naast de Ethernet-poort. Aan de rechterkant van de tablet vindt u de aan / uit-knop, de knoppen voor het volume, een micro-USB-poort, een micro-HDMI-poort, een slot voor microSD-kaarten en een 3, 5 mm-comboplug voor het aansluiten van een hoofdtelefoon, een set externe luidsprekers of een microfoon. Zakelijke professionals zullen de vele opties waarderen.

Toshiba PORTEGE Z20t-B heeft een 8 MP camera aan de achterzijde met autofocus en digitale zoomlens, geschikt voor het opnemen van video's tot 1080p en een front 2MP FHD-camera met een microfoon.

Toshiba PORTEGE Z20t-B heeft twee batterijen: één in de tablet en één in het toetsenborddock. Beide zijn 3 cell / 36Wh-batterijen en Toshiba belooft een autonomie van maximaal 17 uur bij gebruik van de ultrabook met aangesloten toetsenborddock en tot 9 uur bij gebruik van alleen de tablet.

We waren erg onder de indruk van de vele beschikbare opties voor het verbinden van Toshiba PORTEGE Z20t-B met allerlei soorten netwerken en apparaten. Weinig soortgelijken kunnen de rijkdom aan connectiviteitsopties die hier worden aangeboden, evenaren.

De Toshiba PORTEGE Z20t-B gebruiken

Toshiba PORTEGE Z20t-B ziet er behoorlijk stevig uit. Het is een solide apparaat, met een sobere uitstraling, dat zou goed moeten doen in de meeste zakelijke situaties. Zoals je kunt zien, is een pen inbegrepen. Zelfs als het niet zo geweldig is als het oppervlak van de Surface Pro 3, is het meer dan bruikbaar en als u snel notities moet nemen tijdens zakelijke vergaderingen, zal het nuttig voor u zijn.

Om de tablet los te koppelen, moet u op twee verschillende knoppen drukken en voorzichtig met de tablet trekken. Zodra u het eruit haalt, blijft het toetsenbord staan, evenals de vele connectors die communiceren met de tablet. Voordat u de tablet voor het eerst loskoppelt, raden wij u aan om eerst de handleiding te lezen, zodat u de betreffende procedure begrijpt. Het is niet zo intuïtief en je loopt het risico het apparaat te beschadigen als je niet oplet.

Wat het toetsenbord betreft, is het een genot om erop te typen. We hielden ervan dat het van achteren verlicht is en je het efficiënt kunt gebruiken, zelfs in kamers met weinig licht. De tactiele feedback die je krijgt is geweldig en de precisie bij het typen is een van de beste die we recent hebben geprobeerd. We zijn er echter ook in geslaagd een klein nadeel te vinden: de positionering van de Right SHIFT-toets en de backslash (\) -sleutel is niet erg geïnspireerd. Het is heel gemakkelijk om backslash in te drukken in plaats van SHIFT en dat zal gebruikers irriteren totdat ze wennen aan de toetsenbordindeling.

Een ander minpuntje dat we hebben gevonden, gaat over het touchpad. Hoewel het touchpad zelf goed werkt, zijn de knoppen met de linkermuisknop en de rechtermuisknop bovenaan geplaatst, in plaats van onderaan. Veel gebruikers, waaronder wijzelf, zijn gewend om deze knoppen aan de onderkant van het trackpad te hebben en, totdat u gewend raakt aan hun positionering, duurt het even.

We waarderen het feit dat het scherm een ​​FHD LED-backlit digitizer touchscreen-beeldscherm is met In-Plane Switching Technology (IPS) en anti-glare coating. Het biedt goede kijkhoeken, goede kleurenreproductie en het is ook buiten bruikbaar.

Als u van de Windows-ervaring op een tablet houdt, kunt u Toshiba PORTEGE Z20t-B gebruiken in tabletmodus. Het scherm is niet erg groot en zwaar, dus het dragen ervan is relatief eenvoudig. Ook hebt u voldoende aansluitmogelijkheden om de tabletmodus nuttig te maken wanneer u met andere apparaten moet werken. U kunt de tablet opladen zonder hem in het toetsenborddock te steken. Het is niet erg voor de hand liggend, maar aan de onderkant van de tablet vindt u een sleuf voor het aansluiten van de oplader. Het is echter beter om Toshiba PORTEGE Z20t-B op te laden wanneer deze in het dock is geplaatst, omdat u beide batterijen tegelijk oplaadt: die in de tablet en die in het toetsenborddock.

Een van de belangrijkste sterke punten van dit apparaat is de vele aansluitmogelijkheden die het biedt. Het is erg moeilijk om een ​​ander Windows-apparaat te vinden met zoveel poorten en ondersteuning voor 802.11ac draadloze netwerken. Zakelijke gebruikers zullen er geen moeite mee hebben om het te verbinden met wat ze maar willen.

Een ander voordeel van dit apparaat is de levensduur van de batterij. Als je het gebruikt, kun je tussen 13 en 15 uur autonomie bereiken, afhankelijk van wat je doet, en dat is absoluut geweldig.