Nieuws

Windows 10 Spring Creators-update is de April 2018-update geworden. Beschikbaar op 30 april!

Windows 10 Spring Creators Update is behoorlijk controversieel gebleken. Het zou beschikbaar moeten zijn op 10 april 2018. Maar dat was het niet, en Microsoft legde niet uit waarom. Toen was het duidelijk dat een last-minute-fout de vertraging veroorzaakte, maar niemand wist precies wat de fout was, wanneer deze gerepareerd zou worden en wanneer de nieuwe update zou starten. Vandaag hebben we eindelijk een lanceringsdatum van Microsoft en een nieuwe naam:

Windows 10 Spring Creators Update is hernoemd naar Windows 10 April 2018 Update

In deze blog heeft Microsoft drie dingen aangekondigd:

  • Wat bekend stond als Windows 10 Spring Creators Update werd hernoemd naar Windows 10 April 2018 Update.
  • De update van Windows 10 april 2018 zal voor iedereen beschikbaar zijn op 30 april 2018, als een gratis download.
  • Windows 10 april 2018 Update zal verschijnen als een update, via Windows Update, vanaf dinsdag 8 mei 2018.

Als je nieuwsgierig bent naar wat er nieuw is in deze update, lees dan dit artikel: 12+ redenen waarom je Windows 10 April 2018 Update zou moeten krijgen.

Wat kunnen we concluderen uit het weinige dat werd gecommuniceerd door Microsoft?

Allereerst is de lanceringsdatum voor deze update merkwaardig. Microsoft heeft nooit een grote update uitgebracht voor Windows 10 op een maandag, op de laatste dag van een maand. Vroeger lanceerde het hen op dinsdagen, op een datum die met een beetje meer aandacht werd gecommuniceerd. Hoogstwaarschijnlijk hebben ze een maandag gekozen, omdat het de laatste dag van april is, en ze zouden zichzelf veel terugslag in de pers hebben bezorgd voor het lanceren van een update genaamd April Update in mei.

Dit betekent ook dat de bug die ze tegenkwamen, serieus was en dat het een beetje opknappen vergde. Microsoft werd gedwongen het verzendproces opnieuw op te starten, waardoor de lancering met een paar weken vertraging opliep.

Een andere voor de hand liggende conclusie is dat Microsoft problemen ondervond met hun naamgeving voor belangrijke Windows 10-updates. Eerlijk gezegd werden ze snel saai. Niemand was enthousiast om te horen over de update van de makers, gevolgd door Fall Creators Update en vervolgens de update van Spring Creators. Microsoft had het beter kunnen doen.

Hoogstwaarschijnlijk zullen we vanaf nu saaie en voorspelbare namen krijgen zoals de Update van april 2018, de update van oktober 2018, de update van april 2019, enzovoort. Er zal niet meer geprobeerd worden om "origineel" te zijn, in ieder geval voor een paar aankomende updates. Nogmaals, we zijn er niet zeker van dat dit een verstandige keuze is van hun kant, maar het is wat het is.

Wat vindt u van Microsoft's aanpak met Spring Creators Update (update april 2018)?

Wij geloven dat Microsoft deze update verprutst in zowel communicatie als marketing. Ze hadden het beter moeten doen en we hopen dat toekomstige updates niet dezelfde struikelblokken zullen ontmoeten. Voordat u dit nieuwsartikel afsluit, deelt u ons uw mening over het onderwerp. Wat vindt u van de Microsoft-aanpak met de Update van april 2018? Reageer hieronder en laten we bespreken.

Bron Microsoft