Beoordeling

De TP-LINK RE580D-reeksvergroter bekijken - Indrukwekkende WiFi op 5 GHz!

Bent u op zoek naar een high-end range-extender waarmee u de dekking van uw draadloze netwerk kunt uitbreiden naar die afgelegen hoeken van uw huis of kantoor? Dan wilt u een apparaat met ondersteuning voor de 802.11ac-netwerkstandaard die snelle overdrachten kan bieden, en TP-LINK RE580D is een van de snelste apparaten in zijn soort. We hebben deze dual-band range extender ongeveer een week getest en, na vele tests en metingen, zijn we klaar om onze mening te geven, in deze review:

Unboxing van de TP-LINK RE580D AC1900 Wi-Fi range extender

De verpakking die wordt gebruikt voor de TP-LINK RE580D AC1900 range extender maakt gebruik van rustige groene kleuren. Op de voorkant van de doos ziet u een afbeelding van het apparaat en een lijst met de belangrijkste functies.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

Op de achterkant vindt u een gedetailleerde presentatie van wat dit product doet, evenals een vergelijking met andere vergelijkbare apparaten uit de portfolio van TP-LINK.

In de doos vindt u de volgende elementen: de bereikvergroter, 3 afneembare antennes, de voedingsadapter, een netwerkkabel, de snelle installatiegids, de productlicentie, technische ondersteuningsinformatie en de garantie.


Nu dat u weet over de unboxing-ervaring, laten we eens kijken wat u krijgt op het gebied van hardware en specificaties.

Hardwarespecificaties en ontwerp

TP-LINK RE580D is de grootste uitbreiding van het bedrijf in hun 2016 portfolio van netwerkproducten. Het beschikt over een dual-coreprocessor op 1 GHz. Helaas weten we niet het exacte model, maar het kan gewoon de Broadcom BCM4709 zijn die wordt gebruikt op verschillende draadloze routers van het bedrijf. Ook is de hoeveelheid RAM-geheugen op dit apparaat onbekend. De geadverteerde totale maximale bandbreedte is een indrukwekkende 1900 Mbps, als volgt verdeeld: 600 Mbps voor de 2, 4 GHz draadloze band en 1300 Mbps voor de 5 GHz draadloze band. De drie externe antennes zijn dual-band en de range extender maakt gebruik van de beamforming-technologie om zeer gerichte en efficiënte draadloze verbindingen te garanderen.

TP-LINK RE580D ziet eruit als een draadloze router, wat naar onze mening een goede zaak is, omdat het ontwerp vrij elegant is. Het is ook vergelijkbaar met draadloze routers in termen van externe antennes en Ethernet-poorten.

Op de achterkant van het apparaat vindt u vijf Gigabit-poorten, evenals tal van knoppen voor zaken als: het opnieuw instellen van de bereikvergroter, het inschakelen van WPS, het in- en uitschakelen van de LED's en het in- en uitschakelen van het apparaat. Naast deze knoppen hebben we ook de power jack.

De bereikvergroter kan zowel horizontaal als verticaal worden gebruikt. Als u de camera verticaal wilt gebruiken, zoekt u de meegeleverde basissteun, plaatst u de clips in de gemarkeerde vakken en duwt u deze naar links. Nogmaals, dit is het soort flexibiliteit dat u van draadloze routers krijgt, geen bereikverlengers.

Als het gaat om standaardondersteuning, werkt de TP-LINK RE580D met alle moderne standaarden: 802.11ac, 802.11n tot 802.11b. Vanzelfsprekend is het compatibel met zowat elke draadloze router, ongeacht het merk en met alle belangrijke besturingssystemen, van Linux tot Mac OS X tot Windows.

TP-LINK RE580D heeft qua afmetingen de volgende afmetingen: 9, 5 inch of 242 mm breed, 6, 4 inch of 162 mm diep en 1, 7 inch of 44 mm hoog. Het apparaat weegt 3, 9 kilo 1, 8 kg met de drie antennes gemonteerd, evenals de basissteun.

Als u de officiële specificaties van dit apparaat wilt lezen, gaat u naar deze pagina: Specificaties TP-LINK RE580D.

Instellen en gebruiken van de TP-LINK RE580D AC1900 Wi-Fi range extender

Het instellen van de bereikverbreder van de TP-LINK RE580D is vergelijkbaar met andere apparaten in zijn soort: u maakt verbinding met een computer met behulp van de Ethernet-kabel in de verpakking of u zet hem aan en verbindt vanaf een laptop of tablet met het standaard draadloze netwerk dat het zendt uit. Vervolgens start u een webbrowser en gaat u naar "http://tplinkrepeater.net" en begint u met het configureren van het apparaat. We vonden het leuk dat het de gebruiker vraagt ​​om de standaard gebruikersnaam en het wachtwoord te wijzigen, zodat ongewenste partijen moeite hebben om toegang te krijgen tot je bereikvergroter.

De volgende stap is om de regio te kiezen waar u vandaan komt en vervolgens de twee draadloze netwerken te selecteren die u wilt uitbreiden: het 2, 4 GHz draadloze netwerk en het 5 GHz draadloze netwerk.

Vervolgens stelt u de naam in voor de twee WiFi-netwerken die worden uitgezonden door de bereikvergroter en wordt een samenvatting weergegeven van al uw initiële instellingen.

U kunt nu TP-LINK RE580D gaan gebruiken. We raden u echter aan door te gaan met de meer geavanceerde instellingen en absoluut alles te configureren. Wanneer u zich aanmeldt bij de gebruikersinterface, ziet u de volgende aspecten:

  • Het ziet er goed uit en het is heel gemakkelijk te gebruiken, zelfs door een beginner
  • Het is alleen beschikbaar in het Engels
  • Het omvat niet veel in termen van geavanceerde instellingen, alleen de basis die je nodig hebt om de klus te klaren
  • Help-documentatie is gemakkelijk beschikbaar met een klik op de? (vraagteken) knop in de rechterbovenhoek

Een van de stappen die u in overweging moet nemen, is controleren op firmware-updates en deze installeren. Dit is gemakkelijk te doen en het verbetert de ervaring die u krijgt bij het gebruik van dit apparaat. Voordat we onze testen uitvoerden, hebben we de TP-LINK RE580D bijgewerkt naar de nieuwste firmwareversie die op dat moment beschikbaar was.

TP-LINK schept op zijn website over een mobiele app die hij biedt voor het beheer van dit apparaat. De app ziet er goed uit en maakt het gemakkelijk om de werking van de range extender van je smartphone te configureren met iOS en Android. Hieronder ziet u een screenshot van een lijst met de belangrijkste functies.

Helaas vraagt ​​deze app, althans op Android, om rechten die niet moeten worden aangevraagd, zoals het beheren van je telefoon, contacten en opslag. Waarom moet het toegang krijgen tot mijn contacten? Waarom wil het mijn opslag beheren wanneer je het niet kunt gebruiken om bestanden te downloaden van je range extender of je netwerk?

We hebben ernstige twijfels omtrent de privacy van deze app en we raden u af deze te gebruiken. Een ander nadeel dat we tegenkwamen was het ontbreken van USB-poorten en het feit dat we de range extender niet konden instellen om een ​​apart netwerk uit te zenden voor onze gasten.

Toen we klaar waren met het configureren van de range extender, zijn we verder gegaan met het aansluiten van onze apparaten en het testen hoe goed het werkt. We ondervonden geen connectiviteits- of stabiliteitsproblemen. We konden deelnemen aan of een thuisgroep maken in Windows, bestanden delen op het netwerk, video streamen, enzovoort. We waren ook erg blij met de snelheid waarmee onze draadloze verbinding op de 5 GHz-band was, dus we konden niet wachten om de dingen grondiger te testen.

Deze bereikvergroter blijft behoorlijk koel, zelfs na langere gebruiksperioden, en dit kan een belangrijke functie zijn voor gebruikers die het in een warmere omgeving moeten plaatsen.

Tijdens het gebruik merk je dat de LED's vrij discreet zijn. Als u er echter geen last van wilt hebben, kunt u ze uitschakelen met een knop op de achterkant van het apparaat of via de firmware.

Het glanzende oppervlak aan de bovenkant van de range extender ziet er erg mooi uit, maar het is ook een stof en een vingerafdrukmagneet, dus je moet het waarschijnlijk relatief vaak stofvrij maken.

Dit is alles wat we te zeggen hadden over de gebruikerservaring die dit apparaat biedt. Als je wilt weten hoe snel de draadloze netwerken zijn die door TP-LINK RE580D worden uitgezonden, de extra functies en ons uiteindelijke oordeel, ga dan naar de volgende pagina van deze recensie.