Beoordeling

Het Microsoft Universal opvouwbaar toetsenbord herzien - Een apparaat vol goede bedoelingen

In het moderne tijdperk van computers wordt alles elk jaar meer en meer mo gelijk. Of Microsoft deze trend heeft geïnitieerd of alleen maar heeft gevolgd, is een kwestie van discussie. In de afgelopen jaren hebben ze echter meer dan een paar mobiele hardwareapparaten uitgebracht die zijn bedoeld voor mobiele gebruikers die onderweg productief willen zijn. Zo'n apparaat is het Microsoft Universal Opvouwbaar Toetsenbord, een zeer draagbaar toetsenbord dat is ontworpen om te werken met smartphones, tablets, 2-in-1 apparaten en elke andere computer met Bluetooth-connectiviteit. We hebben het Microsoft Universal Opvouwbare toetsenbord een paar dagen gebruikt en getest, zowel op onze bureaus als onderweg, en nu willen we u graag vertellen over onze ervaring in deze review:

Unboxing van het universele opvouwbare toetsenbord van Microsoft

Het universele opvouwbare toetsenbord van Microsoft wordt geleverd in een glanzende, premium ogende kartonnen doos. Als u nieuwsgierig bent naar hoe het toetsenbord eruitziet, kunt u een foto ervan zien op de bovenkant van het pakket, evenals een daadwerkelijke afmeting van het toetsenbord in gevouwen positie aan de rechterkant van de doos.

De verpakking maakt gebruik van een magneetsluiting, dus om hem te openen, hoeft u alleen maar de rechterkant van de doos te slepen en op te tillen, net zoals u een boek zou openen. Het is een aardig detail dat zorgt voor een zeer prettige unboxing-ervaring.

In de doos vindt u het Microsoft Universal opvouwbaar toetsenbord in de gevouwen positie, samen met een micro-USB-kabel om het op te laden, de producthandleiding en de garantie. Nog een leuke bijkomstigheid is dat u aan de binnenkant van de bovenklep van de doos een beknopte handleiding vindt. Deze eenvoudige gebruikershandleiding is alles wat u nodig hebt om snel uw nieuwe Bluetooth-toetsenbord in te stellen.

Ontwerp- en hardwarespecificaties

Het universele opvouwbare toetsenbord van Microsoft kan worden gebruikt met smartphones, tablets en elke computer met Bluetooth-ondersteuning. Vandaar het universele deel van de naam van het toetsenbord, hoewel Microsoft adverteert dat dit toetsenbord speciaal is gemaakt "voor uw tablet en smartphone" .

En we kunnen zien waarom: wanneer u dit toetsenbord vouwt, meet het slechts 147, 6 mm (5, 8 inch) lang, 125, 3 mm (4, 9 inch) breed en heeft het een dikte van slechts 11, 5 mm (0, 45 inch). Deze afmetingen zijn klein genoeg om in een groter vak te passen, direct naast je 5 inch-smartphone. Of u kunt hem in uw tas of rugzak steken, naast uw tablet. Het universele opvouwbare toetsenbord van Microsoft is ook lichtgewicht en, gebaseerd op mijn niet zo betrouwbare keukenschaal, weegt het ongeveer 200 gram (~ 7 gram).

Wanneer u het uitvouwt, schakelt u het universele inklapbare toetsenbord van Microsoft in. Er is geen aan / uit-schakelaar en u hebt er ook geen nodig. Het toetsenbord maakt gebruik van ingebouwde magneten om zichzelf gesloten te houden, of gevouwen als u dat wilt. Als het open is, heeft het Microsoft Universal opvouwbare toetsenbord een lengte van 295, 1 mm (11, 61 inch) en een dikte van slechts 5 mm (0, 2 inch), wat het vergelijkbaar maakt met andere draagbare toetsenborden die we hebben gezien, zoals het Logitech Bluetooth verlichte toetsenbord K810 .

Het universele opvouwbare toetsenbord van Microsoft kan tegelijkertijd met twee verschillende apparaten worden gekoppeld. Volgens Microsoft biedt het universele opvouwbare toetsenbord een "full-sized toetsenset voor snel en comfortabel typen" . Het gedeelte met de toetsen op ware grootte is waar en daar kunnen we niet tegeninreiken. Wat het gedeelte over comfortabel typen betreft, we zullen er in het volgende deel van deze recensie iets meer over vertellen. Spoilers vooruit: het is niet zo comfortabel als ze zeggen!

Microsoft bouwde de sleutels van zwart plastic en gebruikte een zachte grijs gekleurde stof om het toetsenbord te wikkelen. Het universele opvouwbare toetsenbord van Microsoft is ook gebouwd om bestand te zijn tegen accidentele watervervuiling. Maar het toetsenbord is niet waterdicht - als u een hele fles water morst, zal het toetsenbord waarschijnlijk stoppen met werken. Het moet echter bestand zijn tegen een paar druppels regen, bijvoorbeeld.

In termen van ondersteunde besturingssystemen is het Microsoft Universal Opvouwbaar Toetsenbord officieel compatibel met Windows 8 tot en met Windows 10, Mac OS X 10.7 tot 10.10, Android 4.4.4 tot 5.0 en iOS 7 tot 9. Daarnaast kunnen we getuigen dat de Microsoft Universeel opvouwbaar toetsenbord werkt ook met apparaten die draaien op Windows 10 Mobile, Android 6.0.1 Marshmallow en Fire OS 4.5.5.1 van Amazon. We hebben het zelf getest en het werkte goed.

Het Microsoft Universal opvouwbaar toetsenbord gebruiken

We zouden willen dat we konden zeggen dat we genoten van het gebruik van het Microsoft Universal Foldable Keyboard, maar helaas kunnen we dat niet. Het toetsenbord zelf is in sommige opzichten erg mooi, maar de algehele bruikbaarheid is niet geweldig.

Aan de andere kant is koppelen en schakelen tussen verschillende apparaten eenvoudig. Het universele opvouwbare toetsenbord van Microsoft heeft twee speciale toetsen voor de twee Bluetooth-apparaten waaraan het is gekoppeld. Je vindt ze aan de linkerbovenkant van het toetsenbord en het enige wat je hoeft te doen om tussen de gepaarde apparaten te schakelen, is door op een van deze toetsen te drukken.

We zijn ook blij met het feit dat Microsoft een schakelaartoets voor het besturingssysteem heeft opgenomen. Het wordt "OS" genoemd en bevindt zich in de rechterbovenhoek van het toetsenbord. Afhankelijk van wat het besturingssysteem op uw smartphone of tablet is, kunt u deze sleutelschakelaar gebruiken om te wijzigen hoe de speciale toetsen werken. Met speciale toetsen hebben we het over de mediatoetsen op het toetsenbord, de starttoets, de zoektoets en de vergrendelingsknop . We gebruikten het universele opvouwbare toetsenbord van Microsoft met Windows- en Android-apparaten en deze speciale toetsen werkten altijd zoals verwacht.

Het instellen van het toetsenbord was het gemakkelijke deel en dat wat we leuk vonden aan het Microsoft Universal Opvouwbaar Toetsenbord. Maar dit is wat we niet leuk vonden aan het gebruik ervan:

  • Dit toetsenbord is niet gemaakt voor lange typenessies. Waarom? Waarschijnlijk omdat het opvouwbaar is. Dat betekent dat wanneer u het opent en u probeert het te typen, u zich moet aanpassen aan de grote opening tussen de linker- en rechterhandtoetsen. Uw handen op dit toetsenbord houden, voelt gewoon niet natuurlijk aan. En als je een touch-typist bent en je kijkt meestal niet naar de toetsen als je erop drukt, dan heb je het gevoel dat je de negende cirkel van Dante's Inferno hebt bereikt!
  • Sommige toetsen zijn groter dan andere en dat maakt de dingen moeilijker dan ze zouden moeten zijn. De T- en de N-toets zijn bijvoorbeeld groter dan toetsen van volledig formaat, terwijl de meeste leestekens kleiner zijn. Waarom zou de T-toets groter zijn dan de Enter-toets?
  • Microsoft Universal Foldable Keyboard is een draagbaar toetsenbord dat je voornamelijk zult gebruiken wanneer je onderweg bent. Helaas kun je dit toetsenbord niet op je schoot gebruiken ... omdat het klapt. Daarom is de mobiliteit ervan ernstig belemmerd. U hebt een tafel of een bureau nodig om het productief te gebruiken.

In een ander opzicht testten we het Microsoft Universal Opvouwbaar Toetsenbord met een paar van onze apparaten en het werkte elke keer goed. We hebben het gekoppeld en gebruikt met een Motorola Nexus 6 op Android 6.0.1, een Kindle Fire HDX-tablet met Fire OS 4.5.5.1, een Nokia Lumia 930 met Windows 10 Mobile, een noname Windows 8.1-tablet en met een traditionele desktop Windows 10 pc. Het toetsenbord werkte prima met al deze apparaten en bij uitstek bedoelen we het koppelen, verbinden, het instellen van de toetsenbordindeling van het specifieke besturingssysteem en zo. We konden alles doen wat we wilden, behalve snel typen.

Waar te kopen

Koop nu Nu kopen Productbeoordeling 3/5

Vonnis

Het Microsoft Universal Foldable Keyboard is een Bluetooth-toetsenbord met veel contrasten. Het idee erachter is geweldig, het apparaat ziet er goed uit, het is heel gemakkelijk te dragen en het is compatibel met vele soorten apparaten en besturingssystemen. Het heeft echter een belangrijk nadeel: het is niet geweldig voor lange, productieve typessessies en je kunt het niet gebruiken om op je schoot te typen of op andere plaatsen behalve stabiele oppervlakken zoals tafels en bureaus. Gewenning aan dit Bluetooth-toetsenbord vergt een lange tijd en moeite en, zelfs nadat u eraan gewend bent geraakt, zult u nog steeds niet zo productief zijn als wanneer u andere Bluetooth-toetsenborden gebruikt, inclusief modellen die door Microsoft zijn gefabriceerd. We raden het alleen aan aan mensen die mobiliteit belangrijker vinden dan productiviteit.