Tutorial

Offline bestanden en netwerkmappen synchroniseren op een schema

Wist u dat u de functie Off line bestanden in Windows 7 kunt instellen om netwerkmappen te synchroniseren volgens een door u ingesteld schema? Ik wist het ook niet, tot zeer recent. Daarom zal ik in deze tutorial delen hoe u uw synchronisatiepartnerships plant en netwerkmappen synchroniseert wanneer u dat wilt.

Synchronisatiepartnerships bekijken

Eerst moet u toegang krijgen tot de netwerkmappen die zijn gesynchroniseerd door offlinebestanden en het synchronisatiecentrum .

Open het Sync Center en klik op "View sync partnerships" . Nu zie je een lijst met de partnerschappen die tot nu toe zijn ingesteld: de netwerkmappen die worden gesynchroniseerd en waar die mappen worden gevonden.

Selecteer de netwerkmap waarvoor u een planning wilt maken en druk op de knop Planning .

Hiermee wordt de wizard Schema voor synchronisatie offline off line openen geopend.

Druk op Volgende en u wordt gevraagd hoe u de synchronisatie wilt laten beginnen.

U kunt ervoor kiezen om de synchronisatie op een bepaald tijdstip of wanneer een gebeurtenis plaatsvindt te plannen.

Planning opties

Als u de eerste optie selecteert: "Op een gepland tijdstip", kunt u de exacte dag en tijd instellen waarop de synchronisatie begint en hoe vaak deze wordt herhaald.

Als u de tweede optie selecteert - "Wanneer een gebeurtenis plaatsvindt", kunt u de gebeurtenissen instellen wanneer de synchronisatie wordt uitgevoerd.

Je hebt genoeg opties om uit te kiezen:

  • Synchroniseren wanneer u zich aanmeldt bij de computer;
  • Synchroniseren wanneer de computer een bepaalde tijd inactief is;
  • Synchroniseren wanneer u Windows vergrendelt of ontgrendelt.

Een druk op de knop Meer opties biedt extra opties, waaronder voorwaarden voor wanneer het synchronisatieproces moet worden stopgezet.

Conclusie

Zoals je kunt zien in deze tutorial en andere die we hebben gepubliceerd over Offline bestanden in Windows 7, is deze functie verrassend veelzijdig. Als je er meer over wilt weten, aarzel dan niet om de tutorials te lezen die we hieronder aanbevelen.