Tutorial

Hoe u oproepen en berichten van een persoon in Android blokkeert met behulp van gratis apps

Ben je het beu dat marketeers je bellen om dingen te adverteren die je niet nodig hebt of om te vragen deel te nemen aan saaie, telefonische enquêtes? Heb je een vriend die je blijft lastigvallen met berichten? Wordt je ex spamt met oproepen? Er kunnen vele redenen zijn waarom u niet door bepaalde mensen benaderd wilt worden en als u toevallig een Android-smartphone heeft, kunt u deze eenvoudig blokkeren. Lees onze tutorial om te leren hoe u dit kunt doen in een paar eenvoudige stappen:

OPMERKING: voor deze zelfstudie hebben we een OnePlus One-smartphone gebruikt met CyanogenOS 13.1.1 op basis van Android 6.0.1. Deze distributie lijkt sterk op de Android-voorraad, dus het zou geen probleem moeten zijn om de hier vermelde instellingen te vinden. Als de interface van uw apparaat sterk is aangepast, raadpleegt u de gebruikershandleiding van het apparaat of de ondersteuningswebsite van de fabrikant voor aanvullende informatie.

Hoe u oproepen van iemand met Truecaller kunt blokkeren

Een van de gemakkelijkste manieren om oproepen vanaf elk nummer op een Android-smartphone te blokkeren, is met behulp van een gespecialiseerde app. We raden Truecaller aan, waarmee je niet alleen oproepen van elk nummer kunt blokkeren, maar ook nog andere leuke functies. U kunt Truecaller uit de Google Play Store verkrijgen via deze link. Als je hulp nodig hebt bij het installeren van een app uit de Play Store op je Android-apparaat, lees dan onze tutorial of bekijk hoe je apps kunt installeren met je browser.

Laten we nu een ongewenst contact blokkeren. Zoek eerst naar het Truecaller-pictogram in de lijst met apps en tik erop om de toepassing te starten.

Bij de eerste lancering wordt u begroet met een welkomstscherm. Tik op Aan de slag om, nou ... aan de slag te gaan.

Truecaller zal je vragen of je wilt dat het verbonden blijft op de achtergrond. Als je Ja kiest, kan het veel onbekende nummers identificeren wanneer ze je bellen, wat een heel nuttige functie is. Het gebruikt echter een beetje meer batterij, dus kies welke optie je voorkeur heeft.

Nu is het tijd om een ​​contact te kiezen of een telefoonnummer in te voeren om te blokkeren. Tik op Zoeken om een ​​optie in te voeren.

Tik op het tekstveld met het label Voer een naam of nummer in .

Hier kunt u een telefoonnummer invoeren of een contactpersoon zoeken in uw lijst met contactpersonen, een van beide werkt prima.

Hier hebben we een contact opgezocht: als je het hebt gevonden of een telefoonnummer hebt ingevoerd, tik je erop in de onderstaande lijst. We hebben ons contact Digital Citizen genoemd voor demonstratieve doeleinden - blokkeer ons alstublieft niet op het internet. :)

Als je een contact hebt geopend, worden de details weergegeven. Als je een niet-opgeslagen telefoonnummer hebt getikt, wordt dat alleen weergegeven. Tik nu op Block & Report om alle oproepen van dit nummer of contact te blokkeren.

Er verschijnt een bevestigingsvenster. Tik op Ja om te bevestigen dat de contactpersoon wordt geblokkeerd

OPMERKING: hiermee wordt ook het nummer (of alle nummers die aan de contactpersoon zijn gekoppeld) gemarkeerd als spam. Als veel Truecaller-gebruikers een nummer als spam markeren, wordt dat telefoonnummer opgenomen in een spamlijst, waardoor de Truecaller- services worden verbeterd.

Op de contactpagina ziet u dat deze rood is gemarkeerd als een geblokkeerd contact. Als je van gedachten verandert, een fout hebt gemaakt en het nummer wilt deblokkeren, tik je gewoon op Blokkering opheffen .

Wanneer iemand u probeert te bellen vanaf het nummer dat u zojuist hebt geblokkeerd, krijgt u alleen een melding van de oproeppoging, maar uw smartphone gaat niet over.

Ga naar de volgende pagina van deze tutorial en leer hoe je sms- en andere soorten berichten kunt blokkeren van mensen met wie je geen contact wilt opnemen.