Anders

Kunstenaars blootleggen door Windows-thema's - SSquared-Photography

SSquared-Photography, het duo van Polen geboren Slavo Janowski en Italië geboren Stefano Canali, zijn een autodidactisch team van fotografen die momenteel in Ierland wonen. Hun nieuwe huis met zijn prachtige landschap en spookachtige kusten bracht hen niet alleen samen als kunstenaars, maar bood ook brandstof voor hun inspiratie. Ze hebben een bedrijf ontwikkeld vanuit hun passie voor fotografie en zijn de trotse eer van een kleine studio die prints, webdesignoplossingen en artistieke en commerciële fotografie biedt. Ze houden ervan lange opnames te maken en willen unieke en creatieve beelden brengen bij landschapsfotografie. Om erachter te komen hoe het duo bij elkaar kwam en hun prachtige werk te bekijken via een Windows-thema, raden we aan om hun interview hieronder te lezen.

Introductie van SSquared-fotografie: Slavo en Stefano

Slavo en Stefano waren zo vriendelijk om in een kort interview met ons over hun werk en ambities te praten:

Hoe ben je in de fotografie terechtgekomen?

Ons avontuur met fotografie begon met onze eerste camera's, maar onze fascinatie daarvoor begon al veel eerder. Een sterke, voortdurende behoefte aan artistieke expressie, liefde voor fotoalbums en tijdschriften, met passie bekeken in de boekhandel, maakte dat fotografie - misschien onbewust aanvankelijk - langzaam lekte in ons dagelijks leven, rituelen en uiteindelijk zelfs onze beroepen. Een ander belangrijk moment in de ontwikkeling van onze fotografie was toen we begonnen te reizen, vooral toen we naar Ierland verhuisden. Ierland is een prachtig land vol verbazingwekkende landschappen en plaatsen. Het is een echte inspiratie voor ons geworden en veel van onze foto's zijn hier gemaakt. Toen kwam de tijd om te experimenteren en te oefenen, en om te definiëren welke fotografie we wilden ontwikkelen, wat ons erg enthousiast en gefascineerd en wat we wilden laten zien in onze foto's.

Hoe begon je partnerschap?

We ontmoetten elkaar twee jaar geleden door gemeenschappelijke vrienden. Met het delen van dezelfde passies en interesses begonnen we contact te houden en in korte tijd groeide onze vriendschap uit tot een klein bedrijfje. Onze krachten bundelden we met de oprichting van SSquared Studio, die webontwerp en -ontwikkeling, artistieke en commerciële fotografie en verkoop van fotografische afdrukken aanbiedt.

Wat inspireert je als je foto's maakt? Wat zijn je favoriete vakken?

We maken voornamelijk foto's met een lange belichtingstijd. We houden ervan lenzen en filters te gebruiken om van landschappen een surrealistisch beeld te maken dat de werkelijkheid vervormt en het een droomachtige of dramatische uitstraling en sfeer geeft. We zijn gefascineerd door steden vol met licht 's nachts, evenals landschappen en waterlandschappen. Over het algemeen zijn natuurfotografie en buitenfotografie onze favoriete onderwerpen.

Welk type camera gebruik je en wat voor soort nabewerkingssoftware?

We gebruiken een Nikon D80 en een Nikon D90, verschillende lenzen en een heleboel accessoires. Wij bezitten een Nikkor 50 mm, Nikkor 18-135 mm, groothoeklenzen Nikkor 10-24 mm en Tele Zoom Nikkor 80-200 mm. Voor onze fotografie met lange belichting gebruiken we groothoeklenzen en een set ND- en ND Grad-filters. Voor nabewerking gebruiken we Adobe Photoshop en Adobe Lightroom.

Heb je fotografen en artiesten waar je naar opkijkt?

We hebben geen bepaalde artiesten waar we echt naar opkijken. We houden gewoon van mooie foto's, het maakt niet uit of de artiest bekend is of een amateur. We hebben nooit echt de behoefte gevoeld om idolen te hebben. We wilden vermijden om de stijl van iemand anders onbewust te kopiëren. Natuurlijk zijn er een paar fotografen zoals Ansel Adams, Hakan Strand, Fortunato Gatto of Mitch Dobrowner, wiens foto's we echt waarderen en waarderen. Sommigen van hen zijn gevestigde en bekroonde kunstenaars, sommige, minder bekend maar zeker niet minder getalenteerd.

Op welke foto ben je het meest trots en waarom?

We bespraken welke van onze foto's we het meest trots op zijn en we konden niet kiezen tussen twee van hen. Eén vertegenwoordigt onze Black & White-portfolio en de andere, onze Cityscape-fotografie.

Wat we zo leuk vinden aan Dubai Aquarium is het sterke zwart-wit contrast, dat perfect bij die scène past, vooral in vierkant formaat. Het is visueel erg aan het vangen en we houden er heel veel van.

Wakker worden Venetië daarentegen is vol kleuren die tot leven worden gebracht door de rijzende zon. Met behulp van lange belichting zijn we erin geslaagd de prachtige scène te transformeren in een vredig, bijna impressionistisch beeld. Beide foto's behoren tot onze bestsellers.

Wat is je plan met fotografie vanaf hier?

Als de tijd het toelaat, zouden we graag nieuwe fotoreizen plannen voor dit jaar. Het grootste plan voor dit en volgend jaar is echter de uitgave van ons eerste professionele koffietafelboek in groot formaat met foto's van Ierland. Het tweede idee zou zijn om over het eiland te reizen en alle vuurtorens in Ierland te fotograferen. Ze zouden ook worden opgenomen in een fotoboek. We zijn erg enthousiast over dit idee, maar het is meer een langetermijnproject. Desondanks overwegen we het serieus. Het zou geweldig zijn om een ​​fotocollectie van die fascinerende structuren te kunnen maken.

Geniet van het werk van SSquared Photography via een Windows-thema - Download links

Slavo en Stefano hebben ervoor gekozen om enkele van hun prachtige waterlandschappen en stadsgezichten van over de hele wereld op te nemen in hun thema voor Windows 7 en Windows 8.

Het Windows 7-thema kan hier worden gedownload. Het Windows 8-thema kan hier worden gedownload.

COPYRIGHT: SSquared-fotografie. Als u van plan bent de afbeeldingen in deze thema's te gebruiken voor iets anders dan uw bureaubladachtergronden, hebt u schriftelijke toestemming van hun auteurs nodig.

Volg SSquared Photography & Their work

Als je genoten hebt van het werk van SSquared Photography en de rest van hun uitgebreide portfolio wilt verkennen, kun je hun officiële website bezoeken - SSquared Photography of volg ze op Facebook - SSquared Studio, Twitter - @SSquaredStudio of deviantART - * SSquared-Photography.

We willen Slavo en Stefano bedanken voor het delen van hun werk met ons en onze lezers en wensen hen het allerbeste in hun toekomstige projecten.