Tutorial

Probleem oplossen: Google Chrome gebruikt veel processor (CPU) wanneer ik een website bezoek

Een nieuwe trend op het internet is het gebruik van websites om cryptocurrencies te minen zonder medeweten van hun bezoekers. Als gevolg daarvan wordt de webbrowser van de bezoeker traag en wordt het surfen op het internet ongelooflijk frustrerend. Als u Google Chrome gebruikt en het processorgebruik van uw computer veel stijgt, moet u dit artikel lezen wanneer u een specifieke website bezoekt. We leggen uit waarom dit probleem zich voordoet en wat u moet doen om uzelf te beschermen:

Het probleem: het CPU-gebruik van Google Chrome stijgt wanneer ik een bepaalde website bezoek

In de afgelopen paar maanden hebben veel gebruikers over dit probleem geklaagd: wanneer u een bepaalde site probeert te bezoeken, maakt het processor (CPU) gebruik van Google Chrome tot een groot percentage uit, zoals 45%, 75%, 90% of meer. De gebruikte computer of laptop wordt luider omdat de ventilatie wordt ingeschakeld om de processor af te koelen. Dit leidt ook tot een hoger energieverbruik.

Wanneer u het tabblad met die website sluit, wordt alles weer normaal. Dit is onlangs ook bij ons gebeurd, op een website of twee. Hieronder ziet u het CPU-gebruik van Google Chrome, met slechts één tabblad geopend en één website geladen.

Dit is veel als u ons dat vraagt, vooral als u een krachtige desktopcomputer gebruikt, met voldoende CPU-kracht.

Waarom gebeurt dit? Vanwege cryptocurrency-mijnbouw!

Google Chrome heeft de neiging om meer verwerkingsbronnen te gebruiken dan andere webbrowsers zoals Microsoft Edge of Firefox . Als dit probleem echter alleen optreedt bij het bezoeken van specifieke websites en het verdwijnt wanneer u de tabbladen sluit waar ze zijn geladen, is dit gedrag niet normaal en is het niet de schuld van Google Chrome voor het hoge CPU-gebruik. Hoogstwaarschijnlijk ben je een slachtoffer van cryptocurrency-mijnen. De website (s) die u bezoekt heeft een Javascript geladen in uw webbrowser die mijnen voor cryptogeld of versleutelde advertenties weergeeft die de hardware van uw computer gebruiken voor het cryptocurrency mining. Waarom doen sommige websites dit? Om geld te verdienen met behulp van de computerbronnen van hun bezoekers, zoals cryptocurrencies kunnen worden omgezet in contanten

Het is niet moreel, maar er zijn nog geen wetten tegen deze praktijk.

Hoe het probleem op te lossen: Installeer No Coin voor Google Chrome

No Coin is een open-sourceproject dat is gemaakt door Rafael Keramidas. Het blokkeert cryptocurrency-mining automatisch, zodat u beschermd bent tegen deze praktijk tijdens het surfen op het web. Opera heeft deze tool ingebouwd, terwijl Google Chrome een No Coin- extensie heeft die iedereen kan installeren. Ga in Google Chrome hier naartoe en klik of tik op 'Toevoegen aan Chrome'.

Bevestig dat u deze extensie aan uw browser wilt toevoegen door op 'Extensie toevoegen' te klikken .

U ontvangt de melding dat No Coin is toegevoegd aan Google Chrome en u kunt het bijbehorende pictogram zien in de buurt van de adresbalk bovenaan. U kunt het in de onderstaande schermafbeelding gemarkeerd zien.

Wanneer dit pictogram wordt weergegeven in Google Chrome, bent u beschermd tegen cryptocurrency-mining, omdat deze extensie automatisch de scripts en de advertenties blokkeert die voor deze praktijk worden gebruikt.

Werkt No Coin echt?

Voor een snelle test hebben we dezelfde website bezocht die cryptocurrency-mining uitvoert, nadat No Coin is toegevoegd aan Google Chrome . U ziet dat het processorgebruik is afgenomen van 45% (in de eerste schermafbeelding) tot 3% (de schermafbeelding hieronder). Dat is een aanzienlijke verbetering die leidt tot een uitstekende gebruikerservaring.

Hoe vaak heb je problemen met websites die mijnen voor cryptocurrency?

Voordat je deze tutorial afsluit, deel je ervaringen met websites die cryptocurrency-mining doen. Heb je veel van hen ontmoet? Hoe gedroeg Google Chrome zich toen u dergelijke websites bezocht? Reageer hieronder en laten we bespreken.