Anders

De beste resterende desktop-gadgets voor Windows 7

Microsoft heeft altijd een Desktop Gadget-galerij onderhouden waarin heel wat gadgets werden getoond voor gebruikers die geïnteresseerd waren om ze te gebruiken. Ter voorbereiding op de aanstaande Windows 8-lancering besloot Microsoft echter (zoals sommigen beweren ) "niet langer te doen alsof ze gadgets ondersteunen" . Voor het bedrijf is het ondersteunen van hen geen goed idee meer. Windows 8 en de Metro-interface zouden naar het Windows-bureaublad meer en betere kleine applicaties moeten brengen en Microsoft wil dat iedereen zich op hen richt en gadgets vergeet. Maar hoe zit het met bestaande Windows 7- en Windows Vista-gebruikers, waar vinden ze nu geweldige gadgets om te gebruiken?

De resterende bronnen van desktopgadgets

Een eerste bron is een overgebleven galerij aangeboden door Microsoft die nooit nieuwe gadgets zal bevatten.

Ten tweede is het Deviant Art's galerij met zogenaamde Sidebar-gadgets, die de terminologie van Windows Vista gebruiken, ook al werken alle gadgets ook in Windows 7.

Ten derde is dit artikel voorzien van enkele van de beste gadgets die u nog steeds kunt vinden op internet.

De bureaubladgadgets aanbevolen door 7 zelfstudies

Hier, in willekeurige volgorde, staat een lijst met zeven gadgets waarvan ik denk dat je ze leuk zult vinden:

  1. Systeemmonitor - Windows 7 bevat een gadget met de naam CPU Meter . Het is niet luxueus of flitsende, maar het geeft je nuttige informatie over wat uw systeem aan het doen is. Als je een gadget wilt dat je informatie geeft in een beter leesbaar formaat dan de twee kleine draaiknoppen in CPU Meter, ga dan naar Systeemmonitor . Het is ook klein en eenvoudig, maar ik vond het veel gemakkelijker om te lezen. Je kunt het vinden op Build a Gadget.
  2. WeatherBug - Ik heb vaak gehoord dat het niet echt weer in Zuid-Californië is, en in vergelijking met sommige andere plaatsen waar ik woonde, doen we dat echt niet. Maar dat betekent niet dat ik niet geïnteresseerd ben in het zien van weersvoorspellingen. Ik gebruik WeatherBug Elite al geruime tijd op mijn iPod Touch en het deed me deugd te zien dat ze ook een WeatherBug-gadget hebben. Het is een uitgebreide app die u alles vertelt wat u moet weten over het weer in uw regio. Klik hier om het te krijgen.
  3. Klembordmanager - Hebt u veel tekst die u typt? Zou het niet aardig zijn als je al die woorden en zinsneden op één plaats kon opslaan en gewoon kon klikken om ze overal in te voegen waar je maar wilt? Daar is een gadget voor. Met Clipboard Manager kunt u de hoeveelheid ruimte instellen die u wilt gebruiken voor opgeslagen klemborditems, zodat u ze onmiddellijk kunt oproepen en invoegen. Ga naar Tom's Guide om het te downloaden.

    Ik wou dat ik zoiets had als ik mijn proefschrift aan het typen was op de universiteit. Ooit geprobeerd het woord "antropoloog" herhaaldelijk in te typen? Natuurlijk, toen ik op de universiteit zat, at een computer ponskaarten en vulde een hele kamer, dus dit zou iets rechtstreeks uit sciencefiction zijn geweest.

  4. HTC Home - Terwijl Windows 7 wordt geleverd met een klokgadget, is die klok behoorlijk standaard. Als je een betere, configureerbare klok wilt die ook wordt geleverd met een weersvoorspelling, ga dan naar HTC Home . Er zijn verschillende klokstijlen, en je kunt een klok hebben met of zonder weer en met of zonder een tweede tijdzone. Je kunt het krijgen op HTC Home. De weergadget is niet zo volledig uitgerust als WeatherBug, maar niet iedereen wil heel veel weerberichten.
  5. Aantekeningen - Persoonlijk kon ik niet leven zonder merk-notities van Post-It. Ik bewaar een blokje kleine vierkanten op mijn bureau en gebruik ze bijna elke dag om aantekeningen en herinneringen te maken. Windows 7 heeft een ingebouwde toepassing voor plaknotities, die, hoewel niet technisch gezien, altijd iets is dat ik voortdurend gebruik. U hoeft niet meer op het fysieke bureaublad te graven om het notitieblok te vinden - klik en schrijf een notitie op het bureaublad van de computer en het is precies daar voor mij. Veel mensen hebben echter opgemerkt dat de plaknotities die bij Windows 7 worden geleverd niet zo goed zijn als de Notes- gadget die bij Windows Vista werd geleverd. Ik heb nog nooit Windows Vista gebruikt, maar nadat ik Notes had bekeken, moest ik het ermee eens zijn: de desktopgadget van Windows Vista is veelzijdiger. U kunt instructies vinden voor het downloaden en installeren op IThinkDifferent.
  6. Voorbeeld van e-mail - Velen van ons hebben meerdere e-mailaccounts en diegenen die geen e-mailclient voor een desktop gebruiken, zoals Thunderbird, Windows Live Mail of Eudora, moeten elke inbox controleren om te zien wat er is. Met de gadget Mail Preview kun je zoveel e-mailaccounts instellen als je wilt en je een melding ontvangen als er nieuwe e-mail is binnengekomen op een van deze e-mailaccounts. Het is ontworpen om eruit te zien als de Windows Phone-interface, waardoor het erg compact en gemakkelijk leesbaar is, zelfs op een klein scherm. U kunt erover lezen en het downloaden op Wp-Corporation.
  7. Xirrus WiFi Inspector - Dit is een gadget die we in het verleden hebben aanbevolen. Toen heette het Xirrus WiFi Monitor . Ik ben het absoluut eens met Bogdan dat dit een van de beste gadgets is om toe te voegen aan een laptop. Zelfs op mijn kleine netbookscherm is het duidelijk en leesbaar en heb ik een schat aan nuttige informatie. Het werd eerder vermeld in de gadgetgalerij van Microsoft, maar dat bestaat niet meer, dus de beste plaats om het te krijgen is van de Xirrus-website. Het heet nu Xirrus Wi-Fi Inspector (maar helaas speelt het themalied van de Inspector Gadget niet) en je kunt het hier vinden, ongeveer halverwege de pagina. Zorg ervoor dat u op de koppeling 'Gadget downloaden v1.2' klikt. Er is een aparte link voor de documentatie; zorg ervoor dat je dat leest. Het screenshot is van het volledige gadget; er is een kleinere met een grafisch "radar" - of "sonar" -scherm, dat u aan het eind van het artikel kunt zien in de schermafbeelding van mijn netbook.

Van gewoon naar leuk op mijn bureaublad

Toen ik begon met het schrijven van dit artikel, had ik helemaal geen gadgets op mijn bureaublad, behalve de nu en dan voorkomende notitie. Ik heb ook alleen het absolute minimumaantal pictogrammen, omdat ik hou van een mooie, schone, onbelemmerde desktop. Hier is hoe het eruit zag (een foto van de Mount Wilson Observatory ten noorden van Los Angeles van de webcam op de top van Mount Wilson).

Ik heb nog steeds niet veel pictogrammen, maar nu op mijn desktopcomputer heb ik de zeer nuttige HTC Home die me mijn woonplaats weergeeft, en de tijd hier en in Roemenië, zodat ik kan zien of de Roemeense teamleden waarschijnlijk zullen zijn wakker of in slaap. De tijdzones zijn geïdentificeerd door steden en aangezien er geen tijdselectie was voor Boekarest, moest ik een Russische stad in dezelfde tijdzone uitkiezen en de gadgetopties gebruiken om Roemenië te hernoemen. Heel gemakkelijk om te doen.

En ik heb Xirrus WiFi Monitor geïnstalleerd op mijn netbook. De achtergrond van de Xirrus- meter kan in verschillende kleuren worden gewijzigd; Ik koos voor blauw voor betere zichtbaarheid. Zoals je ziet, heb ik ook niet veel pictogrammen op deze desktop en de foto is van Stonehenge in de winter.

Wat is je favoriete desktopgadget?

Laat me alleen opmerken dat onze hoofdredacteur, Ciprian Rusen, een zeer dappere man is. Hij wees iemand aan die helemaal geen bureaubladgadgets had (ik) om desktopgadgets te onderzoeken en een artikel te schrijven over enkele van de beste die beschikbaar waren. Laten we zeggen dat ik, aangezien ik geen ervaring had met gadgets, geen vooroordelen had over wat een geweldige gadget zou moeten zijn, dus het onderzoek voor dit artikel was niet alleen educatief maar ook vermakelijk. Ik hoop dat je net zoveel plezier hebt van het eindresultaat als ik eraan heb gewerkt.

Voordat je gaat, deel je alsjeblieft: heb je een favoriete Windows 7-desktopgadget die je zou willen aanbevelen? Laat een reactie achter en laat ons weten waar je het kunt vinden.