Tutorial

Hoe de gegevens te beveiligen die worden opgeslagen door de Wallet-app van uw Windows Phone

De Wallet- app is geweldig om uw financiële gegevens toe te voegen en vervolgens te gebruiken om allerlei soorten betalingen op uw Windows Phone uit te voeren. Maar als iemand toegang krijgt tot uw smartphone, kan hij of zij aankopen doen die u misschien niet goedkeurt. Wat als bijvoorbeeld uw kind uw wachtwoord voor Windows Phone weet, u opmerkt en de eerste game koopt die zijn aandacht trekt? Daarom heeft Microsoft de mogelijkheid toegevoegd om een ​​afzonderlijke PIN in te stellen, specifiek voor de Wallet- app. Als dat eenmaal is ingesteld, kan niemand aankopen doen op uw Windows Phone zonder de door u ingestelde pincode te kennen en te typen.

Hoe stel je een pincode in voor de Wallet-app

Om de beveiligingspincode in te schakelen, opent u de Wallet- app en tikt u op de knop Meer die zich in de rechterbenedenhoek van het scherm bevindt.

Tik vervolgens op instellingen + pin .

Op het instellingenscherm ziet u een schakelaar die wordt gebruikt om de Wallet- pincode in of uit te schakelen. Totdat u het inschakelt, heeft u niet de mogelijkheid om het te gebruiken voor het beveiligen van uw aankopen.

Tik op de pincode van de Wallet-pincode om deze in te stellen op Aan . U wordt nu gevraagd om de pincode in te voeren. Voer het twee keer in en tik op Klaar .

De pincode is nu actief en wordt gebruikt om uw Wallet- app te beveiligen. Dat betekent dat u deze pincode elke keer moet invoeren als u deze app probeert te openen.

Het kopen van apps, games, muziek uit de Windows Phone Store of het doen van in-app-aankopen zijn echter acties die op dit punt niet zijn beperkt. Iedereen kan nog steeds aankopen doen zonder deze pincode in te voeren.

Om ervoor te zorgen dat Windows Phone de pincode aanvraagt ​​telkens wanneer er aankopen worden gedaan, moet u ook het vakje aanvinken met de tekst: 'Gebruik Wallet-pincode om muziek-, app- en in-app-aankopen te beschermen' .

Windows Phone vraagt ​​nu uw pincode elke keer dat u probeert een aankoop te doen.

Hoe de pincode voor de Wallet-app wijzigen

Met de Wallet- app in Windows Phone kunnen gebruikers hun pincode wijzigen. Open hiervoor de app en tik op de knop Meer in de rechterbenedenhoek van het scherm, zoals in het vorige gedeelte. Selecteer vervolgens instellingen + pin .

Tik in het scherm Instellingen op de knop PIN wijzigen en u wordt gevraagd om eerst de huidige PIN in te voeren en vervolgens de nieuwe tweemaal in te voeren. Doe dat en druk op klaar .

De pincode voor de Wallet- app is nu gewijzigd.

Hoe het gebruik van een pincode voor de Wallet-app uit te schakelen

Als u uw Wallet- app niet langer wilt beveiligen met een pincode, opent u de instellingen met de stappen die eerder in dit artikel zijn vermeld.

Stel vervolgens de Wallet PIN- schakelaar in op Uit .

Zodra u dat doet, wordt de pincode vergeten door de app en wordt deze niet langer gebruikt om deze te beschermen. De volgende keer dat u het gebruik van een pincode inschakelt, moet u opnieuw een nieuwe pincode instellen, omdat de vorige die u hebt ingesteld niet wordt onthouden.

Conclusie

Zoals u kunt zien, is het beveiligen van uw Wallet- app in Windows Phone heel eenvoudig. Je moet zeker een andere PIN-code voor deze app instellen, vooral als er mensen zijn die overdag op je smartphone kunnen kijken. Als u kinderen hebt die spelen op uw smartphone, moet u deze inschakelen voor extra gemoedsrust.