Tutorial

Het klembord van Windows 10 synchroniseren met andere computers en apparaten

Een van de beste nieuwe functies in de update van Windows 10 oktober 2018 is het feit dat u meerdere items op uw klembord kunt opslaan en deze kunt synchroniseren op Windows 10-pc's en andere apparaten. Om de synchronisatie te laten werken, moet u hetzelfde Microsoft-account gebruiken op uw apparaten, deze functie inschakelen en een werkende internetverbinding hebben. Hier leest u hoe u uw klembord van Windows 10 op verschillende computers en apparaten kunt synchroniseren:

OPMERKING: De nieuwe klembordfuncties zijn beschikbaar vanaf Windows Update 10 oktober 2018. Als u een oudere versie van Windows hebt, kunt u het nieuwe klembord niet gebruiken. Als u niet weet welke versie van Windows 10 u heeft, leest u deze zelfstudie: Welke versie, versie en type Windows 10 heb ik geïnstalleerd?

De klembord-synchronisatie van Windows 10 op verschillende apparaten inschakelen

Open de instellingen in Windows 10. Een snelle manier om dat te doen, is door op Windows + I- toetsen op je toetsenbord te drukken. Ga dan naar Systeem .

Kies Klembord in de kolom aan de linkerkant.

Aan de rechterkant zie je verschillende instellingen over het klembord en hoe het werkt in Windows 10. Zorg eerst dat de schakelaar voor "Geschiedenis van het klembord" is ingeschakeld. Zonder dit is er niets dat op verschillende computers kan worden gesynchroniseerd.

Wanneer deze instelling is ingeschakeld, slaat Windows 10 meerdere items op naar het klembord, voor later gebruik. Deze items kunnen vervolgens worden gesynchroniseerd tussen Windows 10-computers en andere apparaten. Als u hun synchronisatie wilt inschakelen, stelt u de schakelaar 'Synchroniseren tussen apparaten' in op Aan .

Kies vervolgens hoe u automatische synchronisatie wilt laten werken:

  • "Synchroniseer automatisch de tekst die ik kopieer" - alles wat op uw klembord staat wanneer u op CTRL + C of Kopiëren drukt, wordt gesynchroniseerd op verschillende apparaten, zolang het maar tekst is. Afbeeldingen worden nooit gesynchroniseerd via het klembord.
  • "Synchroniseer nooit tekst die ik kopieer" - wanneer u op CTRL + C of Kopiëren drukt, wordt het item opgeslagen op uw lokale klembord. Het is echter niet gesynchroniseerd tussen apparaten, tenzij u er handmatig voor kiest om gesynchroniseerd te worden. Lees verder om te zien hoe dat werkt.

Vergeet niet dat je de synchronisatie moet inschakelen op alle Windows 10-pc's en andere apparaten waarop je wilt dat dit werkt. Het is niet genoeg om het op één pc of apparaat in te schakelen. Uw gegevens worden verzonden naar de servers van Microsoft als u dat doet en blijft op uw pc en de servers van Microsoft.

Klemborditems handmatig synchroniseren van Windows 10 naar andere apparaten

Als u de synchronisatie op verschillende apparaten hebt ingeschakeld, maar u hebt ingesteld dat "Tekst die ik kopieer nooit automatisch synchroon synchroniseren", worden de klemborditems niet automatisch, maar alleen handmatig gesynchroniseerd. Als u een item van uw klembord wilt synchroniseren, drukt u op Windows + V om het klembord te bekijken. Klik of tik vervolgens voor het item dat u wilt synchroniseren op het synchronisatiesymbool dat op een wolk lijkt. Het klembord verzendt het naar de cloud van Microsoft voor synchronisatie en het geeft aan wanneer het element voor het laatst is gesynchroniseerd.

Op andere Windows 10-apparaten waarop u de synchronisatiefunctie hebt ingeschakeld, drukt u op Windows + V en bekijkt u de klemborditems die u hebt gesynchroniseerd. Lees deze handleiding voor meer informatie over het werken met het nieuwe klembord vanuit Windows 10: Het Klembord gebruiken in Windows 10: oudere items plakken, items vastzetten, items verwijderen, enz.

Wat werkt nog niet

Microsoft heeft een ambitieuze visie voor het klembord. Ze willen uw klembord synchroniseren op Windows 10-apparaten, evenals smartphones met Android en iOS. Momenteel is er een betaversie van deze functie op Android, maar deze werkt niet goed. Wanneer deze functie beschikbaar komt in een stabiele app, die zich nog niet in de bètafase bevindt, zullen we terugkomen en u vertellen hoe u uw klembord van Windows 10 op verschillende apparaten met verschillende besturingssystemen kunt synchroniseren.

Wat vind je van de nieuwe klembord-synchronisatie in Windows 10?

Probeer deze nieuwe functie van Windows 10 en vertel ons hoe u het leuk vindt. We werken elke dag met een Windows 10-desktop en een laptop, dus als we het klembord tussen hen kunnen synchroniseren, krijgen we een productiviteitsverbetering. En jij dan? Is het nuttig voor jou? Vind je het leuk hoe het werkt? Reageer hieronder en laten we bespreken.