Tutorial

Hoe het opstartgeluid in Windows uit te schakelen of in te schakelen

Speelt uw Windows computer een geluid af elke keer dat u het opstart, net voordat u het inlogscherm toont? In eerste instantie zou je dit geluid misschien leuk vinden, maar na zoveel jaar gebruik van Windows-computers en -apparaten, vind je het misschien vervelend. Hier leest u hoe u het opstartgeluid uitschakelt in alle moderne versies van Windows:

OPMERKING: deze handleiding werkt voor Windows 7, Windows 10 en Windows 8.1. De screenshots die we gebruikten zijn afkomstig uit Windows 10. Alles werkt echter en ziet er hetzelfde uit in alle drie de versies van Windows.

Stap 1: Open het Configuratiescherm en ga naar Hardware en geluiden

Open het Configuratiescherm en ga naar Hardware en geluiden . Klik of tik in het gedeelte Geluid op de koppeling met de tekst: "Systeemgeluiden wijzigen" .

Het venster Geluid verschijnt en hier vindt u de instelling die u moet wijzigen.

Stap 2: Schakel het Windows-opstartgeluid uit

Als het tabblad Geluiden niet wordt geopend, klik of tik erop. Zoek vervolgens naar de instelling die zegt: "Speel Windows Startup-geluid" .

Schakel deze instelling uit en druk op OK.

Het opstartgeluid van Windows

Als je er zeker van wilt zijn dat je begrijpt welk geluid je uitschakelt met behulp van deze procedure, kun je het afspelen met behulp van de onderstaande bedieningselementen.

Dit geluid wordt door Windows afgespeeld bij het laden van het inlogscherm, waar u de gebruiker selecteert die u wilt gebruiken en meldt u aan. Het is niet het geluid dat wordt afgespeeld als u zich aanmeldt bij Windows.

Conclusie

Dat is het! Zoals u kunt zien, is het hele proces snel en gemakkelijk. Als u op zoek bent naar andere interessante tips voor het wijzigen van de geluiden in Windows, aarzel dan niet om onze aanbevelingen hieronder te lezen.