Beoordeling

Herziening van de ASUS PCE-AC68 PCI-Express draadloze adapter voor pc's

Heeft u overwogen de netwerkkabels in uw huis te verwijderen en volledig draadloos te gebruiken, ook op uw desktop-pc's? Als dat het geval is, moet u overwegen een draadloze adapter aan te schaffen voor uw desktopcomputers. ASUS PCE-AC68 is zo'n apparaat dat in staat is om te werken met alle moderne draadloze standaarden, waaronder 802.11ac. We waren erg benieuwd om het te testen en meer te leren over wat u verliest wanneer u uw bekabelde Ethernet-verbinding vervangt door een draadloze verbinding. We wilden ook zien hoe goed dit apparaat het doet in vergelijking met de draadloze netwerkkaarten die te vinden zijn op de meeste laptops en tablets. Lees deze recensie om te ontdekken wat we hebben gevonden.

De ASUS PCE-AC68 draadloze adapter ontgrendelen

De verpakking voor de ASUS PCE-AC68 is sterk gericht op het communiceren van de mogelijkheden van deze draadloze adapter. Alleen al door het lezen van de doos, leert u veel over wat u op het punt staat te krijgen van het apparaat.

Het unboxing-proces is gemakkelijk en snel. In de doos vindt u de PCI-Express-kaart, drie antennes, de magnetische antennevoet, de instellingsschijf, enkele handleidingen en een beugel.

Zoals je op de bovenstaande afbeelding kunt zien, ziet het apparaat er geweldig uit en je zult nauwelijks wachten om het in te pluggen en te kijken hoe goed het werkt. Het pakket bevat alles wat je nodig hebt en je hoeft geen extra accessoires te kopen.

Hardwarespecificaties voor de ASUS PCE-AC68

Zoals u zou verwachten, kan deze range extender werken met alle moderne normen voor draadloze netwerken, waaronder IEEE 802.11n en 802.11ac. Het kan werken op zowel 2, 4 GHz als 5 GHz frequenties en het biedt een theoretische maximale doorvoer van 600 Mbps op de 2, 4 GHz frequentie en 1300 Mbps op de 5 GHz frequentie. Houd er echter rekening mee dat deze snelheden theoretisch zijn en in het echte leven zul je ze nooit bereiken. U zult altijd knelpunten hebben: uw router, internetverbinding, uw pc, enzovoort.

Op het moment dat deze recensie werd gepubliceerd, had ASUS PCE-AC68 alleen stuurprogramma-ondersteuning voor Windows-besturingssystemen. Op de meegeleverde setup-schijf vindt u alleen stuurprogramma's voor Windows 7 en Windows 8. Alle nieuwste stuurprogramma's, voor alle Windows-versies, zijn hier te vinden.

Als u ook de volledige set specificaties wilt weten, lees dan deze pagina: Specificaties PCE-AC68.

De ASUS PCE-AC68 draadloze adapter gebruiken

Het aansluiten van de ASUS PCE-AC68 draadloze PCI-E-adapter is net zo eenvoudig als het aansluiten van een andere PCI-Express-kaart. Dan moet je de antennes op de kaart aansluiten. U kunt ze rechtstreeks op de netwerkkaart zelf aansluiten of u kunt de magnetische antennevoet gebruiken. Het rechtstreeks aansluiten van de antennes op de netwerkkaart is een beetje lastig als je desktop vol zit met veel PCI-Express-kaarten. Ook is hun positionering misschien niet geweldig.

Aan de andere kant is de magnetische antennevoet gewoon geweldig. U kunt het eenvoudig bevestigen aan de behuizing van uw desktopcomputer, in elke gewenste positie. Het enige nadeel is de verbindingskabel die naar mijn mening niet lang genoeg is. Ik heb een computerbureau dat zowel zittend als staand kan worden opgeheven en gebruikt. Als ik de hoogte van mijn bureau hoger zet, moet ik de antennevoet op de pc plaatsen zodat deze niet valt.

Als u de installatieschijf in de verpakking probeert te gebruiken, zult u teleurgesteld zijn door het feit dat er geen setup.exe-bestand met een gebruiksvriendelijke wizard is om te gebruiken. U kunt het beste het beste doen door de stuurprogramma's van de ondersteuningspagina te downloaden.

Nadat u de stuurprogramma's hebt geïnstalleerd, kunt u de ASUS PCE-AC68 gebruiken met behulp van de Wireless LAN Control Manager . Dit is een mooi geoptimaliseerde applicatie die heel weinig geheugen gebruikt (slechts 4 MB RAM). Het is heel gemakkelijk te gebruiken en in te stellen.

Met deze tool kunt u verbinding maken met de draadloze netwerken in uw regio, de netwerken configureren waarmee u verbonden bent, WPS gebruiken voor het maken van verbindingen en meer te weten komen over de status van uw draadloze verbinding, inclusief details zoals de signaalsterkte, de datasnelheid en zo op.

Ik heb gemerkt dat de ASUS PCE-AC68 draadloze netwerken met een zeer zwakke signaalsterkte niet detecteert of eenvoudigweg negeert. In mijn omgeving heb ik bijvoorbeeld meer dan een dozijn draadloze netwerken. De meeste hebben een zeer slechte signaalsterkte. De ASUS PCE-AC68 heeft alleen de beste 4 of 5 netwerken weergegeven die behoorlijke signaalsterkte op mijn locatie hebben.

Na het instellen, is het gebruik van de ASUS PCE-AC68 hetzelfde als het gebruik van een draadloze netwerkkaart. U zult geen problemen ondervinden bij het gebruik ervan en het configureren van de manier waarop het werkt.

Prestaties in benchmarks

Om de kwaliteit van de netwerkverbinding van ASUS PCE-AC68 draadloze adapter te evalueren, heb ik een reeks tests uitgevoerd op mijn desktopcomputer en mijn Surface Pro 2. Mijn internetverbinding werd beheerd door een ASUS RT-AC68U-router.

Eerst heb ik alle tests op mijn bureaublad uitgevoerd terwijl ik een 1 Gbps bekabelde Ethernet-verbinding gebruikte en de resultaten gemeten. Vervolgens heb ik de bekabelde verbinding uitgeschakeld en de ASUS PCE-AC68 draadloze adapter gebruikt. Het was verbonden met de 5 GHz draadloze verbinding van mijn huis, met de draadloze modus ingesteld op 802.11n + 802.11ac. Op basis van deze vergelijking krijgt u een goed inzicht in wat u verliest bij het overschakelen van een bekabelde ethernetverbinding op uw pc naar een draadloos netwerk, om zo minder kabels bij u thuis te hebben.

Maar om u een goed beeld te geven van de prestaties van ASUS PCE-AC68, heb ik dezelfde tests uitgevoerd op mijn Surface Pro 2. Beide apparaten waren tegelijkertijd verbonden met hetzelfde netwerk. De Surface Pro 2 werd op hetzelfde bureau geplaatst, centimeters verwijderd van mijn pc. Bekijk de resultaten die door ASUS PCE-AC68 zijn verkregen en vergelijk ze met de Surface Pro 2, zodat u een goed idee krijgt van hoe goed dit apparaat presteert in vergelijking met de draadloze netwerkkaarten in laptops en tablets.

Eerst heb ik PingTest uitgevoerd om de kwaliteit van mijn internetverbinding in alle testscenario's te evalueren. Zoals je in de onderstaande grafiek kunt zien, waren het ping-antwoord en de jitter (de variantie in het meten van opeenvolgende ping-tests) geweldig, zelfs wanneer je van een bedrade verbinding naar een draadloze verbinding ging. Het pingantwoord is met slechts 1 ms toegenomen terwijl de gemiddelde jitter hetzelfde bleef. Het pingantwoord op mijn pc met ASUS PCE-AC68 was 1ms beter dan op mijn Surface Pro 2, terwijl de jitter 1ms slechter was.

Vervolgens heb ik SpeedTest uitgevoerd om de download- en uploadsnelheden van mijn internetverbinding te meten. Ik heb in al mijn metingen dezelfde server gebruikt. Zoals u kunt zien, heeft de downloadsnelheid een zeer grote hit gekregen bij het overstappen van een bekabelde ethernetverbinding naar een draadloze verbinding met ASUS PCE-AC68. De downloadsnelheid was gemiddeld 60% lager. De uploadsnelheid bleef echter hetzelfde en de ASUS PCE-AC68 draadloze adapter presteerde net iets beter dan bij gebruik van een bekabelde verbinding op mijn pc.

Wanneer u de resultaten van dezelfde test vergelijkt met de Surface Pro 2, ziet u hoe goed de ASUS PCE-AC68 presteert. De downloadsnelheid was 126% beter op mijn desktop pc met ASUS PCE-AC68 dan op mijn Surface Pro 2, geplaatst op hetzelfde bureau, centimeters verwijderd van de pc. Deze draadloze adapter heeft ook een betere uploadsnelheid opgeleverd. Het was 17% sneller dan op mijn Surface Pro 2.

Ten slotte heb ik LAN Speed ​​Test Lite gebruikt om de download- en uploadsnelheden te meten bij het overbrengen van een bestand van 350 MB van en naar een van mijn laptops. De laptop had een oudere SSD erop en deze was verbonden met hetzelfde 5 GHz-netwerk.

Bij gebruik van de ASUS PCE-AC68 draadloze adapter op mijn desktop pc was de gemiddelde uploadsnelheid 47% langzamer dan bij gebruik van een bekabelde verbinding en 45% sneller dan bij mijn Surface Pro 2. De downloadsnelheid was 34% langzamer dan bij gebruik van een bekabeld verbinding en 5% sneller dan op mijn Surface Pro 2.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Al met al zijn dit zeer goede resultaten en ASUS PCE-AC68 heeft ervoor gezorgd dat het een draadloze adapter van hoge kwaliteit is die veel meer snelheid kan uitpersen dan traditionele draadloze netwerkkaarten op laptops en tablets.

Product Nominaal 4/5

Vonnis

De ASUS PCE-AC68 dual-band draadloze PCI-E-adapter is een eersteklas apparaat voor diegenen die hun bedrade netwerkverbindingen willen vervangen door draadloze verbindingen. Het is niet goedkoop, maar het levert wel hele goede prestaties op. De enige voorwaarde is dat u Windows gebruikt omdat het geen stuurprogramma-ondersteuning heeft voor andere besturingssystemen. ASUS PCE-AC68 is een hoogwaardige draadloze adapter die de maximaal mogelijke snelheid levert. Het is prijzig, maar u zult niet verkeerd gaan met het kopen ervan. Bij al onze tests slaagde het erin het maximale te leveren dat u uit een draadloze verbinding kunt persen. Tenminste in vergelijking met traditionele draadloze netwerkkaarten.