Beoordeling

Herziening van de Maguay MyWay P1704x gaming-laptop

Onze vrienden bij Maguay hebben ons gevraagd om een ​​nieuwe gaming-laptop uit hun portfolio te testen. We hebben het over de MyWay P1704x, een 17-inch laptop met zeer goede specificaties, vooral voor gamers. We hebben de laptop een tijdje onder verschillende omstandigheden gebruikt en we zijn nu klaar om te delen wat we hebben geleerd. Lees verder om te leren hoe de MyWay P1704x omgaat met taken en of het de moeite waard is om te kopen of niet.

Unboxing van de Maguay MyWay P1704x

Maguay MyWay P1704x wordt geleverd in een nogal saai ogende kartonnen doos zonder relevante gegevens over het product binnenin.

Zodra je de doos opent, vind je de 17 inch laptop, de power brick en stroomkabel, een snelstartgids, een driver-dvd en een kleine plastic tas met een schermreinigingsdoekje en reservebouten voor het toevoegen van een tweede harde schijf of SSD.

Dit is vrijwel alles wat je in de doos vindt. Niets is te spannend hier, dus laten we meegaan.

Hardwarespecificaties

De lijst met specificaties is iets dat we veel hebben gezien op de nieuwste modellen gaming-laptops: we hebben een quad-core Intel Core i7 4720HQ-processor die werkt op 2, 6 GHz, gepaard met 16 GB aan DDR3-RAM in dual-channel op 1600 MHz. Een behoorlijk krachtige mobiele CPU, gezien de Hyper-Threading-mogelijkheden.

Omdat het een gaming-laptop is, wordt de grafische kracht naar de tafel gebracht door een NVIDIA GeForce GTX 980M met 4 GB GDDR5-geheugen en een 256-bits busbreedte.

Aan de opslagkant van dingen hebben we een Transcend SSD van 256 GB, die een SATA3-verbinding gebruikt.

Het geluid wordt geleverd door een Creative Sound Blaster X-Fi 3 geluidskaart. Het is echt een goede keuze in onze visie.

Vanuit een oogpunt van connectiviteit hebben we twee USB 3.0-poorten, een SD-kaartlezer en de gebruikelijke audio-aansluitingen aan de rechterkant van de laptop, direct naast de Ethernet-poort en de Kensington-sleuf.

Aan de linkerkant van de laptop bevinden zich nog een USB 3.0-poort, een HDMI- en twee Mini DisplayPorts.

Iets heel interessant dat we zelden op nieuwe laptops hebben gezien, was de plaatsing van de stroomconnector en een e-SATA-poort aan de achterkant van de laptop.

De Intel Dual Band Wireless-AC 7265-module biedt goede netwerkoverdrachtsnelheden en de Bluetooth-module is handig voor het aansluiten van muizen en andere randapparatuur. De laptop heeft een chiclet-toetsenbord met multimediafuncties en een numpad. Het trackpad ondersteunt multi-touch.

De lithium-polymeerbatterij heeft 8 cellen en kan niet van de laptop worden verwijderd. De Maguay MyWay P1704x die we hebben getest, was vooraf geïnstalleerd met Windows 8.1 Enterprise. Een lastige keuze voor een gaming-laptop, om het zachtjes uit te drukken, maar uit onze wetenschap, laten ze gebruikers wel toe om de versie van Windows te kiezen die ze zouden willen gebruiken, wanneer ze deze laptop kopen. Je vindt de volledige specificaties van deze laptop hier: Maguay MyWay P1704x.

De Maguay MyWay P1704x gebruiken

Gebruik van de Maguay MyWay P1704x was een algeheel aangename ervaring, zelfs als deze op geen enkele manier indruk op ons maakte. Om het in games te testen, hebben we The Witcher 3: Wild Hunt en Grand Theft Auto V gerund. We hebben The Witcher 3 volledig geraadpleegd over een Full HD-resolutie met NVIDIA HairWorks ingeschakeld. Dit is de meest veeleisende functie van het spel en het werkt alleen goed met NVIDIA GPU's. De game presteerde erg goed en de framesnelheid bleef tussen de 30 en 40 FPS. Gezien het feit dat we het hebben over een mobiele GPU, is dit een goede score. Het is echter iets dat we hadden verwacht te zien op een GTX 970M. We verwachtten dat de GTX 980M minimaal 40 FPS zou blijven, maar dat is niet gebeurd. Toch is dit alleen ter wille van de vergelijking, de game draait op een goede frame rate voor de meeste gamers die er zijn :).

Grand Theft Auto 5 bleek een beetje uitdagender voor de laptop, de framerate bleef rond de 35 FPS gedurende de hele tijd dat we speelden.

De Maguay MyWay P1704x verwerkt games goed, maar houd er rekening mee dat het tijdens het spelen behoorlijk heet wordt. Office-taken zijn een koud kunstje voor deze laptop en we hebben geen problemen ondervonden bij het schrijven van artikelen en dagelijkse taken.

Een ding dat we leuk vonden aan de P1704x is dat het niet te veel ruis genereert onder belasting. We konden de ventilator horen draaien, maar het geluidsniveau was acceptabel en niet veel hoger dan bij andere gaming-laptops. Het geluid van de Creative-geluidskaart is voor een laptop bovengemiddeld en we waarderen de keuze van Maguay hiervoor. Op de achterkant van de laptop vind je ook een kleine subwoofer.

Hoe graag we het geluid en de algemene prestaties van de MyWay P1704x ook mochten vinden, we konden gewoon geen positieve eigenschappen van het scherm vinden. Het 17-inch matte display vertoont vage kleuren en alles ziet er vervaagd uit. Dit is waar de HDMI en Mini DisplayPorts erg handig zijn, omdat je de afbeelding op een hoger kwaliteitsscherm kunt projecteren. Het toetsenbord heeft achtergrondverlichting en buigt niet, het is goed gespatieerd en biedt een aangename typervaring. Het enige waar we niet van hielden was de overvolle rechterkant. De richtingstoetsen en het numerieke toetsenblok hadden iets beter uit elkaar kunnen liggen dan de hoofdzijde van het toetsenbord.

Het touchpad werkt goed en ondersteunt multi-touch, waardoor het gemakkelijk is om door lange documenten en webpagina's te bladeren. Het beschikt ook over een vingerafdruklezer.

De Maguay MyWay P1704x is een mobiele spelmachine die goede prestaties en goede connectiviteit biedt. Als u op zoek bent naar een computer die de meeste moderne games goed in Full HD-resolutie verwerkt, is dit een goede keuze. Het is echter mogelijk dat u het op een extern beeldscherm wilt aansluiten, omdat de kwaliteit van de ingebouwde luidspreker nogal slecht is.

Software gebundeld met Maguay MyWay P1704x

Net als bij de GamePower X99, waardeerden we echt dat Maguay niet vooraf veel eigen software op deze machine installeerde. Afgezien van de stuurprogramma's was er geen extra software die het systeem zou vertragen. Helaas had het model dat we testten last van hetzelfde probleem als de GamePower X99. De fabrieksresetoptie in Windows 8.1 is door Maguay aangepast om het gebruik van een dvd- / USB-station van het besturingssysteem te vereisen. Als uw apparaat niet met dergelijke door Maguay geleverde herstelmedia is geleverd, moet u een speciaal hulpprogramma gebruiken dat vooraf op de machine is geïnstalleerd om de herstelmedia zelf te maken. Raadpleeg de snelstartgids om te leren hoe u dit moet doen. Het hele proces wordt daar uitgelegd. Als u in plaats daarvan een standaard Windows 8.1-schijf gebruikt, verliest u de aanpassingen die door Maguay zijn aangebracht tijdens de fabrieksreset. Het probleem was dat de software en mappen die in de snelstartgids zijn opgegeven, in het werkelijke systeem ontbraken. We hopen dat dit komt doordat het model bestemd is voor testen en niet één dat Maguay daadwerkelijk te koop heeft. We denken dat het beter was geweest als Maguay zojuist een standaardinstallatie van het besturingssysteem had gebruikt die geen extra inspanning van onze kant vereiste. Maguay levert ook een driver-disc bij de laptop, maar het geteste model had geen optische drive, dus de schijf was vrijwel onbruikbaar.

Benchmarkprestaties en -temperaturen

We hebben BootRacer gebruikt om te meten hoe snel de machine van de SSD is opgestart. Het systeem startte in ongeveer 35 seconden als we naar een gemiddelde waarde kijken. Een vrij normale opstartsnelheid, omdat we het over een SSD hebben.

Vervolgens wilden we zien hoe efficiënt de koeling was en hoe heet de processor vol belast was. Dus we hebben Prime95 een uur lang gerend en gekeken hoe de cijfers toenamen. De CPU-temperaturen bereikten bijna 100 graden Celsius, 98 om precies te zijn. Onnodig te zeggen dat de laptop tijdens de test erg heet was en dat we geen hand op het gebied boven het toetsenbord konden houden.

Tijdens het stationair draaien bleef de CPU rond de 37 graden Celsius, een behoorlijk temperatuurniveau voor een laptop.

We hebben de SSD ook getest met CrystalDiskMark. De SSD leek identiek aan die gebruikt in de Maguay GamePower X99. Het toonde dezelfde snelheden.

Om de grafische kracht te evalueren, hebben we 3DMark Vantage op de Extreme-preset uitgevoerd en 20828 punten behaald. Een zeer goede score.

Last but not least hebben we PCMark getest om de batterij van de laptop te testen. Op de Creative-preset, een die intense taken simuleert, duurde de laptop ongeveer 2 uur. Dit is een vrij normaal niveau voor gaminglaptops, omdat ze bekend staan ​​om hun hoge energieverbruik vanwege de krachtige componenten.

Productbeoordeling 3/5

Vonnis

De Maguay MyWay P1704x is een kwaliteitslaptop met een goede configuratie die waarschijnlijk de meeste van uw games zonder problemen zal afhandelen. Als u een mobiel werkstation nodig hebt voor gaming en intensieve computertaken, is deze laptop een goede keuze om te overwegen. Houd er echter rekening mee dat het scherm met lage kwaliteit de anders goede prestaties van de componenten ondermijnt, dus we raden aan om de laptop aan te sluiten op een extern beeldscherm met betere kleuren en beeldkwaliteit.