Beoordeling

De Microsoft Sculpt Comfort Keyboard Review - Is het een goed toetsenbord?

Ik ben een groot fan geweest van ergonomische toetsenborden van Microsoft sinds ik het eerste natuurlijke toetsenbord van de eerste generatie zag in 1994. Omdat ik veel typ, meestal ongeveer 110 woorden per minuut, maakte het hebben van de ergonomische vorm veel verschil voor mij. Maar ik weet dat de volledige ergonomische vorm niet voor iedereen is, en er is een duidelijke leercurve wanneer je er voor het eerst een probeert. Microsoft heeft nog andere ergonomische toetsenborden en het leek erop alsof het Sculpt Touch-toetsenbord een perfect model zou zijn voor iemand die een meer handvriendelijke lay-out wil, maar niet helemaal naar de natuurlijke toetsenbordserie wil gaan. Dus ik was erg geïnteresseerd om het uit te proberen en te kijken of wat ik dacht juist was.

De Microsoft Sculpt Comfort - out of the box

Laat me even een moment doorgaan om je mijn bureaublad te laten zien. Ja inderdaad, ik ben dol op natuurlijke toetsenborden . :)

Ik kon geen goede unboxing-video's vinden voor dit toetsenbord. De eigen producthandleiding van Microsoft is hier en deze bevat een korte videomodus in Silverlight. U moet het installeren voordat u de video kunt bekijken en uw computer opnieuw kunt opstarten om de Silverlight-installatie met succes te voltooien.

Maar laten we teruggaan naar het toetsenbord van Microsoft Sculpt Comfort : hier is de doos - nog een voorbeeld van de aantrekkelijke verpakking van Microsoft. Ga niet door de kwaliteit van mijn mobiele telefoonfoto's!

En hier zijn de inhoud van de doos - het toetsenbord, de draadloze dongle en een korte handleiding in verschillende talen. Er is een reden voor die blauwe sticker op de spatiebalk, en daar kom ik zo meteen op. Het toetsenbord zelf is verrassend dun en lichtgewicht. Ik was bang dat het misschien niet op zijn plaats zou blijven terwijl ik typte, maar het heeft verschillende rubbervoeten die het stevig op zijn plaats houden.

Wanneer u het toetsenbord omdraait, ziet u een strookje papier met een pijl erop uit het batterijcompartiment. Dit is geplaatst om te voorkomen dat de batterijen leeg raken terwijl het toetsenbord klaar staat om verkocht te worden. Nogmaals, het zijn Duracell-batterijen, die een tijdje mee moeten gaan.

Je kunt ook de kleine pootjes zien die naar buiten klappen om de voorkant van het toetsenbord omhoog te brengen, en een schakelaar met pictogrammen waardoor het lijkt alsof het wordt gebruikt om het toetsenbord te vergrendelen en ontgrendelen. Ik zal ook in een moment over deze items praten.

Installatie van Microsoft Sculpt Comfort in Windows 8

Om het toetsenbord te installeren, dacht ik dat ik alleen maar ruimte hoefde te vinden (dat was het moeilijkste gedeelte) :) en vervolgens de draadloze dongle inplug. De installatie op de netbook was echter iets minder dan geslaagd. Het is niet automatisch geïnstalleerd; Ik moest het centrum voor muis en toetsenbord oproepen. Toen ik dit deed, zei de Device Manager dat het bezig was met het downloaden en installeren van bestanden, en toen verdween het en vertelde het Muis- en Toetsenbordcentrum me dat ik geen Microsoft-apparaten had aangesloten.

Ik heb geprobeerd de probleemoplossing zonder succes uit te voeren en ontdekte dat Microsoft geen stuurprogramma's voor dit toetsenbord op hun website aanbiedt. Als experiment probeerde ik echter de verschillende toetsen aan te raken en het toetsenbord leek te werken.

Daarna gebruikte ik de beproefde en gefixeerde Windows-aanpak om de computer uit te schakelen en opnieuw op te starten. Deze keer toen ik Apparaten controleerde, verscheen het toetsenbord. Maar niet op naam, net als een generiek draadloos toetsenbord.

.

En ik kreeg nog steeds het bericht van Mouse and Keyboard Center dat er geen Microsoft-apparaten waren aangesloten. Desalniettemin werkte het toetsenbord, met uitzondering van één sleutel, zoals ik zal uitleggen als ik het heb over de functies van het toetsenbord.

Installatie van Microsoft Sculpt Comfort in Windows 7

Installeren op mijn Windows 7-bureaublad was net zo verwarrend. Ik kreeg het bericht dat de apparaatstuurprogramma's met succes waren geïnstalleerd, maar toen ik het muis- en toetsenbordcentrum opende, verscheen het Sculpt Comfort-toetsenbord niet (mijn oude Microsoft Natural Keyboard deed dat). Ik vroeg Windows om het nieuwe toetsenbord te vinden en na een tijdje kwam de draadloze transponder opdagen, maar niet het toetsenbord zelf.

De hulp van Microsoft zei om ervoor te zorgen dat geen ander apparaat interfereerde, zodat ik als experiment mijn natuurlijke toetsenbord loskoppelde, dat ik apart had gezet in plaats van het te ontkoppelen. Dit maakte geen enkel verschil, en het Muis- en Toetsenbordcentrum zei nu dat ik geen Microsoft-apparaten had aangesloten.

Toch werkte het toetsenbord. Ik kon alleen maar mijn schouders ophalen en verder gaan.

Ik heb een beetje onderzoek gedaan en het lijkt erop dat er geen specifieke stuurprogramma's voor zijn, omdat dit toetsenbord alleen generieke toetsenborddrivers nodig heeft. Daarom moet u het aansluiten, de computer opnieuw opstarten en het moet snel worden gedetecteerd en goed werken, ook al wordt het geïdentificeerd als een generiek toetsenbord, niet als Microsoft Sculpt Comfort . Een vreemde benadering van Microsoft, maar dit betekent dat het ook goed zou werken met Linux en Mac OS X.

Installatie van Microsoft Sculpt Comfort in Mac OS X

Het Microsoft Sculpt Comfort-toetsenbord is geïnstalleerd zoals elk ander niet-Apple-toetsenbord. Er is een proces waarbij OS X herkent hoe het toetsenbord werkt. Het enige dat u hoeft te doen, is op de toetsen drukken waarvan u wordt gevraagd om op te drukken.

Dan vertel je wat voor soort toetsenbord je gebruikt, en je bent klaar om te gaan.

Zoals verwacht werkte het toetsenbord ook goed in Mac OS X, hoewel Microsoft niet zegt dat ze officiële ondersteuning bieden voor dit besturingssysteem.

Typen op de Microsoft Sculpt Comfort

Het Sculpt Comfort-toetsenbord heeft een zeer lichte aanraking (ik gebruik het om deze recensie te typen). U hoeft er niet op te beuken, waardoor uw handen niet moe worden. De toetsen Shift, Enter, Backspace en Delete zijn bijzonder groot, wat zeker bijdraagt ​​aan het algemene gebruiksgemak. Rechts boven het numerieke toetsenblok ziet u een tuimelschakelaar.

Hiermee kunt u de toetsen op de bovenste rij instellen als de gebruikelijke set functietoetsen of een speciale set Windows 8-opdrachttoetsen. Sommige pictogrammen voor de Windows 8-opdrachten zijn nogal cryptisch.

Van links naar rechts zijn ze start / pauze (voor video's), volume uit, volume aan, volume luider, zoeken, delen, apparaten, instellingen, vegen van links, linker zijbalk, (de volgende sleutel deed niets, dus ik weet niet wat het pictogram vertegenwoordigt) en veeg naar beneden.

Microsoft heeft ook de Insert-toets verplaatst, die insert / overtype inschakelt, naar deze rij en u moet de schakelaar in de "Fkey" -positie hebben om dit te laten werken. Ik denk niet dat veel mensen nog steeds schakelen tussen insert en overtype, maar het lijkt een schande om er een of-of-keuze van te maken.

Alle toetsen reageerden correct. Met de schakelaar in de Windows 8-positie deden alle gelabelde toetsen wat ze moesten doen, met uitzondering van de ene sleutel die ik hierboven heb genoteerd. Die waren erg handig, vooral de zoektoets. In Windows 7 deed, zoals ik verwachtte, met die schakelaar in de Windows 8-positie niets van de bovenste rij toetsen, met uitzondering van de PrtScn-sleutel (erg handig voor het maken van schermafbeeldingen) en de Calculatorsleutel. Ik draaide de schakelaar naar de andere positie en de toetsen werkten als functietoetsen, plus de Calculator-toets was nog steeds actief.

Interessant is dat op de Mac de Windows 8-instelling werkte, en dat de sleutel die niet werkte op Windows 8 inderdaad iets deed - het verplaatste alle geopende vensters van de desktop (Mission Control). Op de veegtoets drukken naar het Dashboard (het widget-parkeerscherm dat ik nog nooit heb gebruikt).

Het kleine pictogram rechts van de tuimelschakelaar is een batterij-indicator. Ik denk dat het moet aangeven wanneer je batterij bijna leeg is. Het gloeide kort toen ik de strip van de batterijen trok en sindsdien niets meer heeft gedaan.

Toetsenbordplaatsing op een bureau is een zeer persoonlijk probleem en er zijn verschillende opties beschikbaar.

  • Je kunt het plat op je bureaublad leggen en de toetsen de minimale ergonomische vorm geven. Het midden van het toetsenbord stijgt een beetje en de toetsen zijn gerangschikt in een zachte curve die uw handen in een meer ontspannen en natuurlijke positie laat.
  • U kunt de voorkant van het toetsenbord iets naar boven kantelen met de inklapbare voetjes. Dit is de positie die ik al jaren gebruik. Het ziet er niet intuïtief uit, vooral niet voor iemand zoals ik die op een standaardschrijfmachine heeft getypt waarbij de voorkant van het toetsenbord lager is dan de achterkant, maar het is zeer comfortabel en zorgt ervoor dat je niet je vingers omhoog kunt schieten, wat kan bijdragen aan problemen met de pols.
  • U kunt de gevoerde steun aan de voorkant van het toetsenbord hebben, of u kunt hem uittrekken, waardoor het toetsenbord nog kleiner en lichter wordt. Dat is waar de vergrendelings / ontgrendelschakelaar aan de onderkant voor is. Je schuift de schakelaar naar de ontgrendelde positie en houdt hem daar vast (hij vergrendelt niet) terwijl je de gevoerde steun lostrekt. Dat is een beetje een strijd en ik weet niet zeker waarom de schakelaar niet vergrendelt in de ontgrendelde positie. En aangezien de voeten op de gevoerde rust rusten, verlies je de mogelijkheid om de voorkant van het toetsenbord omhoog te brengen als je hem uittrekt.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

En dan is er die gedeelde spatiebalk. Dit is een functie waar ik nog niet over heb nagedacht, omdat ik geleerd heb om alleen met mijn rechterduim op de spatiebalk te drukken. Als u de twee helften van de spatiebalk drie seconden lang ingedrukt houdt, kunt u de linker helft ervan gebruiken als een backspace-toets. Ik denk dat het algemene idee was om terug te bladeren met je linkerduim. Voor mij, na al die jaren als een typiste, is het geen karwei om de Backspace-toets in de normale positie te raken. Dit kan een functie zijn die nuttiger is voor mensen die niet zoveel oefening hebben gehad om fouten te wissen als ik. :)

conclusies

Het ontwerpteam van Microsoft heeft duidelijk veel aandacht besteed aan het ontwerp van het Sculpt Comfort-toetsenbord . Het is heerlijk eenvoudig in de hand en biedt heel veel handige functies. Ik weet niet zeker waarom het toetsenbord niet correct werd geïdentificeerd door een Windows-systeem. Uiteindelijk deed het er niet toe, omdat het toetsenbord prima werkte, ondanks dat het geen officiële herkenning kreeg, maar het gebrek aan juiste identificatie blijft een puzzel. Ik nam de "als het niet kapot is, repareer het niet" aanpak en ging door.

Product Nominaal 4/5

Vonnis

Als je op zoek bent naar een ergonomisch toetsenbord, maar geen grote verandering wilt maken van het standaard lay-outtoetsenbord dat je nu hebt, moet het Sculpt Comfort-toetsenbord een zeer eenvoudige overgang zijn om te maken. De kwaliteit van het vakmanschap en ontwerp is uitstekend en het toetsenbord zelf is niet duur, vooral met alles wat je krijgt als je het koopt. Geef het echter wat tijd, vooral als je een typiste bent. Je vingers zullen zeer waarschijnlijk niet meteen de juiste plaatsen vinden, maar het zou niet lang moeten duren om het onder de knie te krijgen. Ik kon in slechts een paar minuten overstappen van de meer extreme ergonomische lay-out van het Natural Keyboard naar deze.