Tutorial

Een gedeelde Windows 7 & Windows 8-map in Mac OS X koppelen

Wanneer het benaderen van gedeelde netwerkmappen van uw Mac een moeilijke taak is, is de enige oplossing die u nog over hebt om een ​​netwerkgedeelde map op uw Windows 7- of Windows 8-computer in te delen, zodat de Mac altijd zijn IP-adres en de benodigde legitimatiegegevens onthoudt Inloggen. Dit is hoe het werkt

Vereisten - Wat moet je doen voordat het zal werken

Deze procedure zal niet werken als de gebruikersaccounts die zijn gedefinieerd op uw Windows-computers geen wachtwoord hebben ingesteld. U moet een wachtwoord voor hen instellen, zodat de toewijzing met succes kan worden uitgevoerd.

Vervolgens moeten uw Windows- en Mac-computers deel uitmaken van dezelfde werkgroep. U kunt de werkgroepinstellingen in Windows 7, Windows 8 en Mac OS X als volgt wijzigen:

  • De werkgroep in Mac OS X wijzigen voor eenvoudig netwerken
  • Hoe de werkgroep in Windows 7 & Windows 8 te wijzigen

Vervolgens moet het delen van bestanden correct worden ingesteld op alle netwerkcomputers. Hier zijn enkele handleidingen om u te helpen:

  • Mappen delen vanuit Mac OS X met Windows 7 en Windows 8 pc's
  • Stel Windows 7 en Windows 8 in om te delen met Mac OS X & Ubuntu Linux

U moet ook het IP-adres leren kennen van de Windows 7- of Windows 8-computer waartoe u toegang wilt. Deze zelfstudie helpt u bij het leren: 4 manieren om het IP-adres van een computer te leren in Windows 7 & Windows 8.

Een gedeelde Windows 7 & Windows 8-map onder Mac OS X plaatsen

Open de Finder . Klik vervolgens op Start en selecteer Verbinden met server .

Het venster Connect to Server wordt geopend. Typ in het veld smb:// gevolgd door het IP-adres van de Windows-computer waarmee u verbinding wilt maken.

Klik op Verbinden en u wordt gevraagd om een ​​gebruikersnaam en wachtwoord om verbinding te maken met die computer. Selecteer Geregistreerde gebruiker en geef de details op van een gebruikersaccount op de Windows-computer die toegang heeft tot de gedeelde map die u wilt koppelen.

OPMERKING: Als u een Microsoft-account gebruikt op uw Windows 8-computer, typt u het e-mailadres en wachtwoord ervoor. Als u een lokaal account gebruikt, typt u de naam van dat gebruikersaccount en het bijbehorende wachtwoord.

Vink het vakje bij 'Onthoud dit wachtwoord in mijn sleutelhanger' aan, als u niet wilt dat de Mac u om deze inloggegevens vraagt ​​telkens wanneer u de gekoppelde map opent.

Klik vervolgens op Verbinden . U wordt nu gevraagd om te selecteren welk volume u wilt koppelen, uit alle beschikbare gedeelde mappen.

Selecteer de gedeelde map die u wilt koppelen en klik op OK . De Finder opent nu de map die u hebt geselecteerd.

Je zult nu een grappige gril van Mac OS X opmerken: het geeft nu een lijst van de Windows-computer die je twee keer hebt bezocht: eenmaal gebruik van de naam en eenmaal gebruik van het IP-adres. :)

Conclusie

Zoals u kunt zien, is het relatief eenvoudig om een ​​map te gebruiken die wordt gedeeld door een Windows-computer in uw netwerk. Om redenen die alleen bekend zijn bij Apple, werkt het koppelen van een gedeelde map vaker via de Finder dan met behulp van netwerkcomputers en hun gedeelde mappen.
Als u op zoek bent naar andere nuttige netwerktips tussen Mac OS X, Windows 7 en Windows 8, kunt u enkele van de onderstaande artikelen raadplegen.