Beoordeling

HyperX Pulsefire FPS review: doel of twitch, het einde zal altijd een fragment zijn

HyperX, de gaming-divisie van Kingston, staat bekend om zijn hoogwaardige RAM, flash-geheugensticks en gaming-headsets. We hebben ze ook een recent mechanisch toetsenbord zien ontwerpen en maken, maar we hebben nog nooit een gamingmuis uit hun fabrieken zien komen. De zaken zijn ten goede veranderd en dit voorjaar deed het bedrijf dat ook. De eerste gamingmuis met het HyperX-logo wordt HyperX Pulsefire FPS genoemd en is een apparaat dat is ontworpen voor spelers die van first person-shooters houden. We hebben deze muis ontvangen voor het testen, naast de extra grote versie van de HyperX Fury S Pro gaming-muismat. Als je onze mening wilt hebben over deze twee game-accessoires, lees dan deze recensie:

Unboxing van de HyperX Pulsefire FPS-gamingmuis

De HyperX Pulsefire FPS-gamingmuis wordt geleverd in een kartonnen doos met zwarte en rode tinten. De verpakking heeft rondom een ​​matte, zijdeachtige afwerking, maar elke afbeelding van de muis is glanzend en valt op. De voorkant van de doos vertelt je dat de HyperX Pulsefire FPS-gamingmuis een 'precieze optische muis is die is ontworpen voor first-person shooters'.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

Op de achterkant en de zijkanten van de doos kunt u de inhoud van het pakket en de belangrijkste functies van de muis zien.

Schuif de binnendoos en open deze. Je zult zien dat de HyperX Pulsefire FPS-spelmuis bovenop een plastic bak zit, net als een horloge.

Haal alles eruit en je zult de HyperX Pulsefire FPS-gamingmuis, een gedrukte snelstartgids en een welkomsttekst vinden.

De unboxing-ervaring is leuk en de muis ziet er erg goed uit bij een eerste indruk.

Hardwarespecificaties

De HyperX Pulsefire FPS is een rechtshandige gamingmuis die een Pixart PMW3310-sensor gebruikt met een trackingresolutie van maximaal 3200 dpi. Het kan een maximale snelheid van 130 inch per seconde en een versnelling van 30 g bereiken.

De muis heeft in totaal 6 knoppen: linker- en rechtsklikknoppen, twee zijknoppen, het scrollwiel dat fungeert als een derde muisknop en de DPI-schakelaar aan de achterkant van de muis.

Zowel de linkermuisknop als de rechtermuisknop klikken op Omron-schakelaars die ongeveer 20 miljoen klikken moeten duren. Als u een schatting wilt van hoeveel dit betekent in jarenlang gebruik, lees dan dit artikel: Hoe lang zijn miljoenen toetsaanslagen en klikken, in jaren ?.

De HyperX Pulsefire FPS-gamingmuis heeft een pollingsnelheid van 1000Hz en wordt op uw computer aangesloten via een USB 2.0-stekker die zich aan het einde van een gevlochten kabel met een lengte van 70, 8 inch (1, 8 meter) bevindt.

Het heeft een gemiddelde afmeting van 5, 02 x 1, 65 x 2, 79 inch (127, 54 x 41, 91 x 71, 07 mm) in lengte, hoogte en breedte en is erg licht, met een gewicht van slechts 3, 35 ounces (95 gram) zonder de kabel en 4, 23 ounces ( 120 gram) met de kabel meegeleverd.

De HyperX Pulsefire FPS-gamingmuis heeft een rode achtergrondverlichting op het scrollwiel en het HyperX- logo aan de achterkant. De DPI-schakelaar heeft ook achtergrondverlichting in vier verschillende kleuren, afhankelijk van de ingestelde trackingresolutie.

De HyperX Pulsefire FPS-gamingmuis is officieel compatibel met Windows 10, Windows 8.1 en Windows 7. Het zou echter met elk ander modern besturingssysteem moeten werken.

Als u alle hardwarespecificaties voor de HyperX Pulsefire FPS wilt controleren, bezoekt u de officiële webpagina: HyperX Pulsefire FPS.

De HyperX Pulsefire FPS gebruiken

De HyperX Pulsefire FPS gamingmuis is een apparaat dat is ontworpen om een ​​beroep te doen op gamers die graag first person shooters spelen. Om aan de eisen en verwachtingen van deze specifieke groep spelers te voldoen, biedt de Pulsefire FPS een hoogwaardige optische sensor en een zeer lichte body.

De muis is ontworpen om ergonomisch en comfortabel te zijn, en we kunnen daarvan getuigen. U moet echter worden gewaarschuwd dat de vorm ervan goed in uw hand past, alleen als u rechtshandig bent. De achterkant van de muis is hoger aan de linkerkant dan aan de rechterkant, en de linkerkant is iets meer verticaal dan de rechterkant. Helaas, als je een linkse bent, moet je waarschijnlijk ergens anders kijken, omdat de HyperX Pulsefire FPS geen linkshandige versie heeft.

De aanpassing aan de rechterhand van de HyperX Pulsefire FPS en de gemiddelde grootte en hoogte maken hem ideaal voor gamers met normale tot grote handen en een voorkeur voor palm- of klauwmuisgreep. Dit is het patroon dat je zult herkennen als je kijkt naar de overgrote meerderheid van de gamers die meestal first person shooters spelen. Ik hou van de palmgrip over iets anders zoals vinger- of klauwgreep.

Een ander ingrediënt dat de HyperX Pulsefire FPS aanbeveelt voor spelers die van FPS-games houden, zijn de twee grote antislip- textuurgrips die aan beide zijden van de muis zijn geplaatst. Ze bieden uitstekende grip en laat de muis niet uit je hand vallen als je hem optilt.

Zowel de linker- als de rechter muisknop hebben een scherp klikgeluid wanneer u erop drukt, maar hun feedback voelt precies goed. Hetzelfde geldt voor de twee zijknoppen die zich links van de muis bevinden, precies daar waar de rubberen greep eindigt. Ik moet erop wijzen dat deze twee knoppen een uitstekende positie hebben - een positie waardoor ze heel gemakkelijk te vinden en te drukken zijn wanneer je wilt, maar heel moeilijk om per ongeluk op te drukken als je dat niet wilt.

Het scrollwiel is bedekt met een rubberachtig materiaal. Het is verlicht in fel rood, een kleur die u niet kunt wijzigen of uitschakelen. Het scrollwiel is gemakkelijk te draaien en zo stil dat je het bijna niet kunt horen, tenzij je oplet. Als u het echter als de derde muisknop gebruikt, dus als u erop drukt, klikt het net zo hard als de muisknoppen links en rechts.

In het midden van de HyperX Pulsefire FPS-gamingmuis, aan de achterkant van het scrollwiel en in het midden van je handpalm, zit de DPI-schakelaar. Telkens wanneer u erop drukt, verandert de muis de volgsnelheid van de optische sensor naar het volgende vooraf ingestelde niveau. Er zijn vier DPI-presets die u kunt gebruiken op de HyperX Pulsefire FPS : 400, 800, 1600 en 3200 dpi. Wanneer de DPI is ingesteld op 400, is het LED-lampje van de schakelaar wit. Als deze is ingesteld op 800 dpi, is deze rood, is 1600 dpi blauw en bij 3200 dpi groen.

Er is ook nog een ander gebied met achtergrondverlichting op de muis: het HyperX- logo vanaf de achterkant, dat oplicht in rood. Net als het scrollwiel kan dit licht niet worden gewijzigd of uitgeschakeld.

Zelfs als je een erg slechte muismat of geen muismat hebt, zal de HyperX Pulsefire FPS het goed doen als het gaat om "zweefvliegen". Als je de muis ondersteboven draait, kun je zien waarom hij goed werkt: hij heeft twee grote siliconen pads die ervoor zorgen dat hij niet struikelt en "glijdt" over je muismat. Het is best wel leuk als je shooters speelt en non-stop moet bewegen en fotograferen.

Helaas, als je de HyperX Pulsefire FPS- muis gaat gebruiken voor langere spelsessies en je zweethanden hebt, zul je het na een tijdje misschien een beetje ongemakkelijk vinden. Dat komt omdat, behalve de zijgrepen, deze volledig van plastic is gemaakt. Een rubberen coating zou hebben geholpen tegen de onaangename sensatie die je krijgt van je zweethand die op een plastic oppervlak zit.

Terwijl ik deze muis had om te testen, gebruikte ik deze voor zowel werk als vrije tijd. Het volstaat om te zeggen dat in kantoorwerk en tijdens het surfen op internet, het een muis is zoals elke andere maar met een veel hoger niveau van comfort. Als het gaat om de spellen die ik graag speel; het presteerde erg goed. Op dit moment zijn de spellen die ik het meest speel League of Legends, Dishonored 2 en Styx: Shards of Darkness. In al deze games was de HyperX Pulsefire FPS-gamingmuis uitstekend. Stiekem bewegen en stikken of vermoorden van tegenstanders is net zo eenvoudig als boerenminnen. De muis grijpt goed en het vermoeit mijn hand niet, zelfs na lange uren spelen. Als we maar de hele nacht konden spelen en nooit hoefden te slapen. :)

De HyperX Pulsefire FPS is een uitzonderlijke muis met een robuust, eenvoudig ontwerp, dat perfect in de hand ligt. De tracking-precisie kan het verschil maken tussen een kill en een misser. De muis is een uitstekende keuze als je rechtshandig bent en je houdt van spellen voor first person en andere soorten games met een tegenspel.

De HyperX Fury S Pro XL gaming-muismat

De HyperX Pulsefire FPS-gamingmuis kwam niet alleen voor tests. We hebben ook de HyperX Fury S Pro XL gaming-muismat ermee ontvangen. Het is een enorme muismat gemaakt van zacht maar dicht doek dat robuust aanvoelt maar ook erg soepel is. De randen van de mousepad zijn allemaal genaaid om slijtage te voorkomen en de gebruikte draden zijn zacht, zodat ze je handen niet irriteren. Onder de bovenstof bevindt zich een rubberen materiaal dat alles stabiel op uw bureau houdt en ook zorgt voor demping voor uw muis, toetsenbord en elk ander apparaat dat u op de muismat zou kunnen plaatsen.

De HyperX Pulsefire FPS glijdt soepel over dit oppervlak, zonder onderbrekingen of hobbels van welke aard dan ook, wat geweldig is. Door zo'n groot muismat te zijn hoef je je geen zorgen meer te maken dat je je muis te ver beweegt en het contact met de muismat verliest. Uit mijn eigen ervaring hiermee kan ik ook getuigen dat de HyperX Fury S Pro XL gaming-muismat geweldig en zeer comfortabel aanvoelt op je polsen en je ellebogen. Mijn ellebogen zijn nog nooit zo gelukkig geweest. :)

De HyperX Fury S Pro XL muismat voor gaming is 35, 43 x 16, 53 inch (900 x 420 mm) lang en breed en heeft een dikte van 0, 11 - 0, 15 inch (3 - 4 mm). Als u echter niet zo van grote afmetingen houdt, heeft u misschien liever een van zijn kleinere afmetingen. U kunt kiezen tussen Groot (17, 71 x 15, 74 inch of 450 x 400 mm), Medium (14, 17 x 11, 81 inch of 360 x 300 mm) en Klein (11, 41 x 9, 44 inch of 290 x 240 mm).

Als u meer wilt lezen over deze muismat voor gaming, bezoekt u de officiële webpagina, hier: HyperX Fury S Pro XL.

De HyperX Fury S Pro XL is een hoogwaardige muismat. De stof waaruit hij is gemaakt, voelt ideaal aan voor zowel je muis als je polsen en ellebogen.

Stuurprogramma's en software

De HyperX Pulsefire FPS-gamingmuis is een plug en play-apparaat. Er zijn geen speciale stuurprogramma's vereist om te kunnen werken en Kingston biedt hiervoor geen speciale software aan. Voor sommige gamers is dit een positief omdat het minder stress betekent bij het configureren. U kunt niet personaliseren wat de muisknoppen doen tenzij het spel dat u speelt, u verschillende acties voor hen laat kiezen. Als je game dat toelaat, zal het waarschijnlijk je muisknoppen als volgt nummeren:

 • De muisknop met de linkermuisknop is muisknop 1
 • De muisknop met de rechtermuisknop is muisknop nummer 2
 • Het scrollwiel is muisknop 3
 • De knop aan de voorzijde zal muisknop nummer 4 zijn
 • De knop aan de achterzijde is muisknop nummer 5

De meeste spellen werken op die manier. In Windows kun je echter niet aanpassen wat de extra muisknoppen doen.

En als u macro's wilt gebruiken, moet u ervoor worden gewaarschuwd dat u geen macro's op deze muis kunt gebruiken. Je zit ook vast met de vier presets voor de volgsnelheid. U kunt de DPI niet aanpassen aan een bepaalde waarde. Ten slotte, ook omdat er geen software voor beschikbaar is, kunt u geen van de LED-lampjes op de muis uitschakelen.

Voors en tegens

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

Er zijn veel goede dingen over de HyperX Pulsefire FPS-gamingmuis :

 • Het is een ergonomische muis met een klassiek ontwerp, wat betekent dat de vorm is gemaakt om perfect in uw hand te passen
 • Het maakt gebruik van een optische sensor met een voldoende hoge trackingresolutie om handig te zijn in games
 • Het heeft twee grote rubberen grepen aan de zijkanten, die het niet uit je hand laten glijden
 • Het heeft twee extra knoppen handig geplaatst aan de linkerkant
 • Met de DPI-schakelaar kunt u vier verschillende DPI-presets doorlopen en elk van hen heeft een andere toegewezen LED-lichtkleur, waardoor ze te allen tijde gemakkelijk kunnen worden geïdentificeerd
 • De muis is gemaakt van hoogwaardige materialen en mag niet gemakkelijk breken
 • Het is heel licht en je raakt je handen niet moe zelfs na urenlang spelen
 • Het heeft een zeer betaalbare prijs

Wat de nadelen betreft, hebben we het volgende geïdentificeerd:

 • De achterkant is alleen gemaakt van plastic. Als uw handen veel zweten, kan het gebruik ervan oncomfortabel worden. Het zou beter zijn geweest als het een rubberen afwerking had
 • Er zijn geen gespecialiseerde stuurprogramma's of software voor beschikbaar, dus als je denkt aan het gebruik van macro-acties, heb je pech
 • De LED-lampjes kunnen niet worden gewijzigd en ze kunnen zelfs niet worden uitgeschakeld, dus je zit vast aan de standaardlook
 • De muis is alleen bedoeld voor rechtshandige gamers en er is geen versie voor linkshandige gebruikers

We willen er ook op wijzen dat de HyperX Fury S Pro XL gaming-muismat een goede keuze is voor elke gamer en voor elke persoon die lange uren achter hun computer zit. Het is gemaakt van hoogwaardige materialen en als u uw muis erop beweegt, is dit een genot. En als niets anders, kunt u het beschouwen als een traktatie voor uw polsen en ellebogen.

Product Nominaal 4/5

Vonnis

De HyperX Pulsefire FPS is een gamingmuis met een traditioneel en ergonomisch ontwerp dat goed aanvoelt en heel goed in de hand ligt, maar alleen als je rechtshandig bent. De tracking-sensor en de vier verschillende DPI-presets zijn geschikt voor gamers, terwijl de twee extra zijknoppen nodig zijn voor het verwisselen van wapens of het gooien van granaten in shooters. De HyperX Pulsefire FPS is een muis die zeer comfortabel in gebruik is en een muis die zo licht en gemakkelijk te verplaatsen is dat je misschien zelfs vergeet dat je hem gebruikt. Gebruik het op een goed gemaakte muismat zoals de HyperX Fury S Pro XL en uw spelvaardigheid zal verbeteren.