Tutorial

Gegevens overbrengen met Windows Easy Transfer naar een nieuwe computer

Nadat we hebben laten zien hoe u een back-up van uw gegevens kunt maken voor overdracht met Windows Easy Transfer, wordt het tijd om te laten zien hoe u deze kunt herstellen op een nieuwe computer en / of Windows-besturingssysteem. Deze zelfstudie laat zien hoe het is gedaan, inclusief enkele geavanceerde configuratie-items, en deelt ook de vereisten die vereist zijn voor de overdracht naar het werk. Klaar? Laten we beginnen!

Vereisten - de gegevens gereed hebben!

Afhankelijk van de manier waarop u een back-up van uw gegevens hebt gemaakt, moet u ervoor zorgen dat deze beschikbaar is. Ik heb bijvoorbeeld een externe harde schijf gebruikt voor de overdracht. Voordat ik de overdracht start, moet ik hem aansluiten en wachten tot Windows 7 deze detecteert en installeert.

Als u een Easy Transfer-kabel voor Windows gebruikt, moet u ervoor zorgen dat beide computers zijn ingeschakeld, dat u op beide apparaten bent aangemeld en dat de kabel op beide computers is aangesloten.

De wizard Windows Easy Transfer

Open eerst Windows Easy Transfer, zoals in onze vorige zelfstudie: Wat is Windows Easy Transfer & Hoe een back-up van uw gegevens maken voor overdracht.

Klik op Volgende wanneer u klaar bent om te starten.

U wordt nu gevraagd om te selecteren welke overdrachtsmethode u wilt gebruiken. Selecteer het. Voor deze tutorial moest ik klikken op "Een externe harde schijf of een USB-stick" .

U wordt gevraagd welke computer u nu gebruikt. Klik op "Dit is mijn nieuwe computer" .

U wordt gevraagd of Windows Easy Transfer al uw bestanden van de oude computer heeft opgeslagen. Klik op Ja . Een domme vraag als je het mij vraagt. Ik denk dat Microsoft er de voorkeur aan geeft om het veilig te doen en te controleren of mensen echt back-ups hebben gemaakt. :)

Nu wordt u gevraagd om het Easy Transfer-bestand te openen waar uw gegevens zijn geback-upt. Blader naar de locatie, selecteer deze en klik op Openen . Het bestand dat u zoekt heeft de extensie ".mig" /

Waarschijnlijk heeft u bij het maken van de back-up voor de veiligheid een wachtwoord toegevoegd. Typ dat wachtwoord en klik op Volgende .

Nu brengt Windows Easy Transfer enige tijd door met het openen van het bestand. Afhankelijk van de grootte kan dit even duren.

Als u klaar bent, krijgt u een samenvatting van de bestanden en instellingen in de back-up te zien. Klik op Aanpassen om meer details te zien.

Als u in detail wilt aanpassen wat van uw back-up wordt hersteld en wat niet, klik dan op Geavanceerd en selecteer alleen de mappen die u wilt herstellen, net zoals u deed toen u de back-up maakte.


Voordat je verder gaat, kun je andere geavanceerde aanpassingsopties vinden door op Geavanceerde opties te klikken, zoals hieronder wordt getoond.

In het venster Geavanceerde opties kunt u gebruikersaccounts tussen de oude computer / het besturingssysteem toewijzen aan de nieuwe. Als de gebruikersaccounts die op de oude computer zijn gedefinieerd en de nieuwe anders zijn, moet u deze toewijzing maken zodat het herstelproces wordt uitgevoerd zoals u nodig hebt.

Op het tabblad Kaartstations van het venster Geavanceerde opties kunt u de schijven toewijzen tussen de oude en de nieuwe computer of het nieuwe besturingssysteem. Het idee is hier: als op de oude of de nieuwe computer Windows is geïnstalleerd op een station met een andere letter, moet u deze in kaart brengen. Als beide "C:" als de stationsletter gebruiken, hoeft u niets te doen. Wanneer u klaar bent met het maken van alle instellingen, klikt u op Opslaan .

U bent terug in het venster Windows Easy Transfer . Klik op Transfer en het proces start. Als u veel gegevens en instellingen wilt herstellen, wees dan geduldig. Dit gaat even duren.

Wanneer het proces is voltooid, ontvangt u een melding. U kunt op Sluiten klikken om te voltooien of een van de twee beschikbare opties selecteren, die rapporten met gegevens over de overdracht zullen tonen.

Deze rapporten bevatten veel informatie en zijn niet zo eenvoudig te begrijpen. Daarom zullen we in de nieuwe paar dagen een tutorial over hen maken en delen.

Conclusie

Zoals je kunt zien, is het overdragen van de gegevens niet erg moeilijk. U moet een beetje aandacht besteden aan de toewijzingen die u maakt en bereid zijn te wachten tot de overdracht is voltooid. U hoeft echter niet zoveel te wachten als voor de back-up. Raadpleeg de hieronder aanbevolen artikelen voor meer tips en trucs voor Windows Easy Transfer .