Tutorial

Opera kan u beschermen tegen cryptocurrency-mijnen. Hier is hoe het in te schakelen!

In de afgelopen maanden hebben beveiligingsonderzoekers technieken ontdekt waarmee hackers en gewetenloze websites in-browser, drive-by cryptocurrency-mining kunnen uitvoeren, zelfs nadat de gebruiker het venster met de overtredende site heeft gesloten. Door dit te doen, genereren ze geld in cryptocurrencies met behulp van uw computerbronnen, zonder uw toestemming. Als u een langzame pc hebt of veel open apps, kan dit een belangrijk probleem vormen. In de nieuwste versie bevatte de webbrowser van Opera een functie waarmee u dergelijke technieken met slechts één klik kunt blokkeren. Hier is hoe het werkt en hoe deze functie in te schakelen:

Wat doet Opera om u te beschermen tegen websites die uw apparaat gebruiken voor cryptocurrency-mining en hoe effectief is dit?

Vanaf Opera-versie 50, die in januari 2018 werd uitgebracht, heeft de Opera-browser een nieuw ingebouwd ad blocker-mechanisme, dat cryptocurrency-mining-scripts elimineert die de rekencapaciteit van uw apparaat te veel gebruiken.

Op deze manier kunnen de processor en videokaart van uw apparaat niet worden gebruikt voor cryptocurrency zonder uw toestemming. Om te testen of hun oplossing effectief is, hebben we Opera versie 50 gebruikt op een desktop-pc uitgerust met een Intel Core i5 4460-processor, draaiend op 3, 20 GHz, 16 GB RAM, een ASUS R9 270X DirectCU II TOP-videokaart en een zeer snelle Samsung 850 Pro 512GB SSD.

We hebben voor het eerst een nieuwswebsite geladen die is bevestigd om cryptocurrency-mining uit te voeren zonder de gebruiker hierover te informeren. We merkten dat Opera slechts één tabblad open had en 6, 1% van onze processor gebruikte en 0, 7 van onze videokaart.

We hebben Opera gesloten, de nieuwe NoCoin-functie voor mijnbescherming ingeschakeld en dezelfde website opnieuw geladen. Deze keer gebruikte dezelfde website slechts 3, 6% van onze processor en 0, 3 van onze videokaart. Dat is de helft van de systeembronnen die aanvankelijk werden gebruikt.

Om de test overtuigender te maken, hebben we de mijnbescherming uitgeschakeld, Opera opnieuw gestart en vier websites geladen die zijn bevestigd als cryptocurrency-mining. Met vier geopende tabbladen, allemaal bezig met cryptomining, gebruikte Opera 24, 9% van de processor van ons systeem en 5, 9% van onze videokaart.

We hebben Opera één keer gesloten, de functie Mijnbouwbeveiliging opnieuw ingeschakeld en dezelfde websites nog een keer geladen. Deze keer gebruikte de browser slechts 2, 8% van onze systeemprocessor en 0% van onze videokaart.

De NoCoin-beveiligingsfunctie is gebaseerd op een zwarte lijst die regelmatig moet worden bijgewerkt. Hoewel het u niet kan beschermen tegen alle websites die cryptocurrency-mining uitvoeren zonder uw toestemming, zal het u beschermen tegen vele websites die dit doen.

Wanneer het u wel beschermt, kunt u zelf zien dat het effectief is en dat uw systeembronnen vrijgemaakt zijn voor activiteiten die u wilt uitvoeren.

Hoe u te beschermen tegen cryptocurrency-mining, wanneer u de Opera-browser gebruikt

Zorg er eerst voor dat u de nieuwste versie van Opera vanaf de officiële website gebruikt. Klik vervolgens op de grote O-knop in de linkerbovenhoek, waarmee het Opera-menu wordt geopend. Ga hier naar Instellingen . Je kunt ook op ALT + P op je toetsenbord drukken om Opera's instellingen te openen.

Vink in je basisinstellingen het selectievakje aan met de tekst: "Blokkeer advertenties en surf tot drie keer sneller op internet". Vervolgens moet u de blokkeerlijst controleren die u wilt gebruiken. Om uzelf tegen cryptocurrency-mijnen te beschermen, vinkt u het vakje aan voor NoCoin (Cryptocurrency Mining Protection) .

U kunt nu het instellingenvenster sluiten en u bent beschermd. Veel plezier met het veiliger surfen op het web!

Vind je deze functie leuk die in Opera is geïntroduceerd?

Ons team bij Digital Citizen maakt regelmatig gebruik van Opera en we hebben veel plezier in deze browser. Deze nieuwe functie zorgt voor een nog veiliger surfervaring op het web, die een aanvulling vormt op de bestaande privacymogelijkheden. Test het en deel uw mening met ons: vindt u de nieuwste versie van Opera leuk? Gebruik je het als je primaire webbrowser? Reageer hieronder en laten we bespreken.