Beoordeling

De ASUS RT-AC53-router beoordelen - Wat heeft deze betaalbare router te bieden?

ASUS RT-AC53 is een zeer betaalbare draadloze router en veel mensen die geld willen besparen en willen genieten van een redelijk snel netwerk, kunnen overwegen om het te kopen. Deze router belooft u alle basisfuncties te geven die u nodig heeft voor een draadloos netwerk bij u thuis, ondersteuning voor de nieuwste draadloze MIMO-overdrachtstechnologie, handige functies zoals een VPN-server of ouderlijk toezicht, alles tegen een zeer redelijke prijs. Als u nieuwsgierig bent om te weten of ASUS RT-AC53 goed presteert en het is een goede match voor u, lees dan deze gedetailleerde beoordeling:

OPMERKING: deze beoordeling is niet van toepassing op ASUS RT-AC53U. Dat apparaat heeft een heel andere hardwareconfiguratie en veel verschillende functies.

Unboxing van de ASUS RT-AC53 dual-band AC-router

ASUS RT-AC53 is een van de meest betaalbare draadloze routers van ASUS en de verpakking is eenvoudig en duidelijk. De box lijkt veel op die van andere ASUS-routers, met bovenaan een foto van het apparaat en een lijst met de belangrijkste functies.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

In de verpakking vindt u de router, de voedingsadapter, een netwerkkabel, de beknopte installatiegids, de garantie en andere folders. Er is geen ondersteuningsschijf meegeleverd.

De unboxing-ervaring is eenvoudig, snel en gemakkelijk, net zoals je zou verwachten van een betaalbare router.

Hardwarespecificaties en ontwerp

De hardwarespecificaties van de ASUS RT-AC53 draadloze router zijn bescheiden: het heeft een single-core MediaTek MT7620A-processor, draait op de 580 MHz-frequentie, 64 MB RAM-geheugen en 8 MB opslagruimte voor de firmware. De drie externe antennes zijn erg lang en kunnen niet van de router worden losgemaakt. Twee van hen zorgen voor de 2, 4 GHz draadloze frequentie en een daarvan voor de 5 GHz draadloze frequentie. We vonden dit een beetje vreemd omdat de meeste moderne routers zich richten op de 5 GHz-frequentie, omdat het snellere WiFi-verbindingen kan bieden.

ASUS RT-AC53 biedt ondersteuning voor alle moderne netwerkstandaarden, waaronder 802.11ac en 802.11n. De theoretische bandbreedte is 300 Mbps voor de 2, 4 GHz-frequentie en 433 Mbps voor de 5 GHz-frequentie, wat leidt tot een totaal van 733 Mbps. Deze router biedt 1 Gbps bedrade Ethernet-verbindingen maar heeft slechts twee Ethernet-poorten naast die voor verbinding met internet. Aan de achterkant van de router vindt u ook de stroomaansluiting, de aan / uit - knop, de WPS-knop en de aansluiting voor het opnieuw instellen van het apparaat.

Qua formaat is de router niet erg groot. Het heeft 12, 59 x 7, 48 x 1, 37 inch of 320 x 190 x 35 mm breedte, diepte en hoogte. De antennes zijn echter erg lang, maar toch is het totale gewicht vrij klein bij 0, 62 lb of 285 gram. Gebruikers zullen het waarderen dat deze WiFi-router aan de onderkant bevestigingsschroefgleuven heeft, zodat deze aan de muur kan worden bevestigd.

Ga naar deze pagina: ASUS RT-AC53-specificaties als u alle officiële specificaties van deze router wilt doorlopen.

Instellen en gebruiken van de ASUS RT-AC53 dual-band AC-router

Het instellen van de ASUS RT-AC53 is niet moeilijk. Plaats hem waar u hem wilt gebruiken, verbind hem met internet, schakel hem in en verbind hem vervolgens met een computer of laptop om de eerste configuratie uit te voeren. De installatiewizard is eenvoudig te gebruiken en begint met het vragen om de standaard gebruikersnaam en het wachtwoord voor het beheer van het apparaat te wijzigen. Vervolgens wordt het type internetverbinding gedetecteerd dat u heeft en wordt naar de juiste verbindingsdetails gevraagd. Als dat uit de weg is, kunt u de naam en het wachtwoord instellen voor de draadloze netwerken die door de router worden uitgezonden. Helemaal aan het einde van de wizard krijgt u een samenvatting van uw instellingen te zien.

Vervolgens moet u de beheerdersgebruikersinterface openen en meer geavanceerde instellingen invoeren. De gebruikersinterface ziet er hetzelfde uit als bij alle andere ASUS-routers en is op dezelfde manier georganiseerd. Alle instellingen zijn op een logische manier georganiseerd en u zult er geen problemen mee hebben om uw weg te vinden.

De gebruikersinterface is beschikbaar in 14 talen, die u hieronder kunt zien.

Een handige functie is dat hulp gemakkelijk beschikbaar is: als u niet begrijpt wat een instelling doet, plaatst u de muiscursor boven de naam en, als u een vraagteken ziet, klikt u op de linkermuisknop. Vervolgens wordt een tooltip weergegeven met meer informatie over die instelling. Gevorderde gebruikers zullen blij zijn met het gedetailleerde niveau van controle dat ze krijgen. Als u dat wilt, kunt u alles instellen over de werking van de ASUS RT-AC53 WiFi-router.

Wanneer u klaar bent met het instellen van alles, moet u al uw computers en apparaten verbinden met het netwerk dat wordt beheerd door de router. We konden bestanden en mappen over het netwerk delen, media streamen, een draadloze printer gebruiken en meer. Tijdens onze testperiode merkten we echter dat het draadloze signaal tijdelijk daalde, dat duurde meestal een paar seconden. Helaas waren ze vrij frequent, vooral in de kamers die het verst verwijderd waren van de router. Ook, terwijl de snelheid van het draadloze netwerk bevredigend was in de kamers dichter bij de router, was de signaalsterkte in die verder weg van de router zwak en de snelheid die we verkregen was erg variabel. Soms presteerde het draadloze netwerk heel goed en een paar minuten later zou het nauwelijks werken. Deze kwesties lijken gerelateerd te zijn aan de firmware. De hardware op de ASUS RT-AC53 kan stabiele draadloze netwerkverbindingen leveren met bevredigende snelheden. Hopelijk zullen toekomstige firmware-updates deze problemen oplossen.

Het instellen van de ASUS RT-AC53 draadloze router is snel en eenvoudig. De meertalige ondersteuning is goed, helpdocumentatie is eenvoudig beschikbaar en geavanceerde gebruikers krijgen gedetailleerde bedieningselementen. De firmware heeft echter enkele stabiliteitsproblemen die van invloed zijn op het draadloze netwerk. Hopelijk worden ze in toekomstige updates opgelost.
Lees de volgende pagina in deze review voor meer informatie over de real-world prestaties van deze router en ons definitieve oordeel.