Nieuws

Microsoft naar Android: stil! ik woon hier nu

Microsoft heeft een nieuwe app gelanceerd in Google Play die erin slaagt de inzet van zijn Android-werk te verhogen zonder speciale nieuwe functies te introduceren. Het wordt Microsoft Apps genoemd en het functioneert als een onafhankelijke portal in Google Play, die u kunt gebruiken om alle Microsoft-apps voor Android te ontdekken. Na eerder dit jaar de grote stap gezet te hebben om zijn Office-suite op Android te lanceren, heeft Microsoft een niet-aflatende planning bijgehouden van het lanceren van nieuwe Android-apps, tot het punt waarop het moeilijk is om ze allemaal bij te houden. Ontevreden om alleen Word-, Excel- en PowerPoint-gebruikers op Android te krijgen, ziet Microsoft een grotere prijs. Wat is het?

Tot ieders verbazing is er hier veel Microsoft op Android

We schreven over Microsoft dat Cortana lanceerde op iOS en Android. Hoewel de release in Google Play voldoende uitdagend was door Cortana tegen Google Now op zijn eigen grondgebied aan te vallen, was de release van Cyanogenmod zelfs nog interessanter. Cortana wordt ingebed en vrijgegeven via het Cyanogenmod-besturingssysteem. Dit betekent dat gebruikers van Cyanogenmod Cortana als eerste zullen ervaren. Google Nu krijgt niet eens de kans om Hallo te zeggen!

De release van Microsoft Apps is een veelbetekenend signaal dat de beweringen van Microsoft over Android groot zijn.

Zoals eerder vermeld, is Microsoft Apps een app store in Google Play. Dus wat is het punt? Ik kan een aantal invalshoeken zien:

  • Microsoft wil de presentatie van zijn apps beheren. Hoewel u de lijst met apps van een bepaalde ontwikkelaar rechtstreeks vanuit Google Play kunt vinden, moet u er een aantal stappen op uitvoeren. De manier waarop de apps worden gepresenteerd is redelijk droog, met een lay-out die wordt beheerd door Google. Door zijn eigen app store in Google Play te gebruiken, kan Microsoft zijn eigen apps presenteren zoals hij dat nodig acht, met de volgorde, het ontwerp en de groepering die het beheert.
  • De lijst met app-categorieën in Microsoft Apps geeft een indrukwekkend beeld. Microsoft kan een reeks apps bieden die al uw standaard smartphone- of tabletbehoeften dekken. Van communicatie en entertainment tot productiviteit, Microsoft heeft overal een app voor. Terwijl we blijven werken aan de strategie om van Windows 10 het platform van de toekomst te maken, dat draait op elke mogelijke computer of smart device, is Microsoft klaar om u een Android-ervaring aan te bieden die Google voor de meeste van uw behoeften vervangt .

Afbeelding: 9gag

Je hoorde me: Android zonder Google. In een artikel dat een paar dagen geleden werd gepubliceerd, schreven we over enquêtes die dit jaar worden uitgevoerd en die laten zien dat de meeste mensen maar een paar apps gebruiken. 81% van de smartphonegebruikers gebruikt maximaal 10 apps per week en 46% van hen gebruikt niet meer dan 5 apps. Als u deze gegevens in aanmerking neemt, is de lijst met apps die door Microsoft zijn opgestart nog indrukwekkender. Als u iemand kunt omringen met apps die betrekking hebben op e-mail, agenda, cloudopslag, videocommunicatie, chatten, een digitale assistent, zoeken op het web en Office-werk, is er niet veel ruimte over voor andere apps op een smartphone of tablet.

Om de hele tekening te schilderen heeft Microsoft een aantal andere apps uit zijn Microsoft Garage-project meegenomen, die deze invasie nog completer maken. Microsoft Garage geeft apps vrij die zijn gemaakt door Microsoft-medewerkers die werken aan huisdierenprojecten die niet direct verband houden met hun hoofdopdracht. Microsoft-apps zoals het volgende vergrendelingsscherm nemen het Android-vergrendelingsscherm over, terwijl Arrow Launcher het opstartprogramma van uw Android-besturingssysteem vervangt. Ondanks de lage budgetten achter deze apps, krijgen ze goede recensies in vergelijking met andere meer ervaren concurrenten.

Windows 10 versus Android en iOS

In 2015 was het duidelijk dat Microsoft zich richtte op het promoten van hun Windows 10-besturingssysteem. Aangezien de meerderheid van de computergebruikers nog steeds Windows-gebruikers zijn, heeft de poging om de pc en de mobiele wereld samen te brengen op een verenigd platform de aandacht van iedereen getrokken. De gestage vrijgave van Android- en iOS-apps door Microsoft kreeg in dit stadium niet dezelfde aandacht en het uiterlijk van de Microsoft Apps-portal laat zien hoeveel vooruitgang er is geboekt.

Een ander stukje van de puzzel is dat Microsoft op korte termijn veel geld heeft besteed aan de Android- en iOS-app, ondanks het gebrek aan concurrerende apps in Windows Store. Een voorbeeld is Microsoft's overname van de Sunrise Calendar-app. Sunrise heeft naam gemaakt door een succesvol alternatief voor Agenda op iOS aan te bieden. Gezien het prachtige ontwerp en de geavanceerde techniek die Apple in zijn producten stopt, is de prestatie van Sunrise om Apple te verslaan in een van zijn kernapps vrij indrukwekkend.

Gezien de slanke pickings in de Windows Store, verwachtte iedereen dat de volgende stap zal zijn om een ​​Windows Phone-versie voor Sunrise te ontwikkelen en de gebruikerservaring te ondersteunen. De volgende stap van Sunrise was echter anders: in mei 2015 werd een Android-versie gelanceerd. In die fase leek de beslissing om een ​​betere ervaring te bieden op het Google-platform vóór Microsoft vreemd.

De volgende zet kwam ongeveer een maand geleden. In een blog heeft Sunrise aangekondigd dat het merendeel van haar werk in de afgelopen maanden de Outlook-applicaties op Android en iOS ondersteunde.

Ik ben er nog steeds van overtuigd dat het grote langetermijnplan van Microsoft erin bestaat om gebruikers op Windows te krijgen. Samen met zijn Windows Store is dit de sleutel tot het langetermijnperspectief van Microsoft als een sterke speler in de nieuwe wereld van mobiliteit. Op dit moment lijkt het er echter op dat Microsoft gelooft dat de meest felle strijd plaatsvindt op iOS en vooral op Android, niet op Windows 10.

Wat vindt u van de kortetermijnstrategie van Microsoft?

Aan het einde van dit artikel wil ik een discussie met u beginnen. Gebruikt u Microsoft-apps op Android? Wat denk je van de Microsoft Apps-portal? En hoe zit het met de kortetermijnfocus van Microsoft op Android ten koste van de Windows Phone- en Windows 10 Mobile-platforms?