Anders

Top 12 dingen die we niet leuk vinden aan Windows 10

Hoewel Windows 10 met Anniversary Update veel nieuwe functies en verbeteringen bevat, zijn er ook enkele dingen die we niet leuk vinden. We proberen geen perfectionist te zijn, maar er zijn een aantal dingen die Microsoft kan veranderen of verbeteren. Sommige van onze klachten zijn klein, terwijl andere vrij significant zijn. Als je nieuwsgierig bent naar wat we niet leuk vinden aan Windows 10, aarzel dan niet om dit artikel te lezen:

1. De manier waarop het omgaat met uw privacy

Microsoft, net als elk ander groot internetbedrijf zoals Google of Facebook, is niet wat u een entiteit 'privacy first' zou noemen. Of dat is toch wat we geneigd zijn te denken. Windows 10 heeft een groot aantal privacyproblemen waardoor gebruikers een gereserveerde standaard nemen als het gaat om het installeren en gebruiken ervan. Dat wil niet zeggen dat Windows 10 u niet toestaat alle privacygerelateerde aspecten in of uit te schakelen. Het probleem is dat alle gegevens die worden verzameld, worden bestuurd door een reeks schakelaars die standaard zijn ingeschakeld in Windows 10. En laten we het nu onder ogen zien, hoeveel mensen die u kent al deze schakelopties en instellingen begrijpen en de moeite zouden nemen om door te gaan alle stukjes en beetjes uit de app Instellingen, zodat ze de meest persoonlijke gebruikerservaring krijgen die mogelijk is, in Windows 10? Een betere aanpak zou zijn geweest voor Microsoft om het verzamelen van gegevens alleen te doen als je besloot dit als een bewuste keuze te laten, niet als de standaard / gedwongen keuze.

2. U kunt geen verschillende thema's en visuele elementen op verschillende virtuele desktops hebben

We gebruiken ook Linux-distributies, waarbij virtuele desktops een oude functie zijn die zeer configureerbaar is en soepel werkt. Hoewel we blij zijn dat virtuele desktops aanwezig zijn in Windows 10, waarderen we het onvermogen om verschillende thema's en visuals te gebruiken voor elke virtuele desktop.

De mogelijkheid krijgen om elke desktop er naar wens uit te laten zien, helpt gebruikers productiever te zijn en uit te vinden in welke virtuele desktop ze zitten. Het zou bijvoorbeeld handig zijn om verschillende pictogram sets te kunnen gebruiken op elke virtuele desktop, verschillende achtergronden enzovoort.

3. Windows Media Center is niet opgenomen in Windows 10

Microsoft besloot de ontwikkeling voor Windows Media Center te beëindigen, dus u zult het niet vinden in Windows 10. Het bedrijf rechtvaardigt deze gedragslijn met het feit dat maar heel weinig gebruikers Media Center nog steeds gebruikten. Sommigen van ons gebruiken het echter nog steeds en zouden het graag hebben gezien als een permanente functie die is ingebouwd in Windows, of op zijn minst wordt bewaard als onderdeel van het besturingssysteem.

4. De app Instellingen beschikt nog niet over alle functies in het configuratiescherm

Microsoft heeft Windows 10 ontwikkeld als een verenigende ervaring, wat betekent dat u het net zo gemakkelijk op elk type apparaat kunt gebruiken, of het nu een volwaardige pc, een notebook, een tablet of zelfs een smartphone is. Om dat te doen, moesten ze bijna elk aspect van de Windows-interface herontwerpen om het gebruiksvriendelijk te maken. We kunnen allemaal zien dat Windows 10 een lange weg heeft afgelegd sinds de eerste technische preview, maar er zijn nog dingen te doen. Een van de belangrijkste verbeteringen is het feit dat niet alle functies in het oude configuratiescherm zijn geport naar de nieuwe, aanraakvriendelijke Instellingen-app. We hopen echt dat Microsoft dit op hun top-takenlijst zal plaatsen om Windows 10 te verbeteren.

5. Windows Updates zijn verplicht voor gebruikers van Windows 10 Home

Als u Windows 10 Home gebruikt, worden alle updates die door Microsoft zijn uitgebracht automatisch naar uw apparaat gepusht. Er is geen manier om dit gedrag uit te schakelen. Hoewel het een goede zet van Microsoft kan zijn, omdat ze ervoor zorgen dat elke thuisgebruiker zijn nieuwste iteratie van Windows uitvoert, kan het ook een slechte keuze zijn die mensen zou kunnen irriteren, vooral wanneer mislukte updates worden uitgebracht.

Ook gebruikers die afhankelijk zijn van gemeten internetverbindingen kunnen last hebben van het feit dat het automatisch downloaden van Windows-updates gemakkelijk kan resulteren in hogere rekeningen van hun mobiele internetprovider.

6. Charms zouden in de tabletmodus moeten zijn gebleven

Microsoft maakt van Windows 10 een platformonafhankelijk besturingssysteem, maar niet alles dat goed werkt op de desktop werkt ook goed op een touchscreen. Als u Windows 10 op een tablet gebruikt, waren de charms uit Windows 8.1 gemakkelijker te gebruiken dan de nieuwe besturingselementen voor toegang tot de instellingen van uw app, enzovoort. We zijn van mening dat dit concept natuurlijker aanvoelt voor interactie met apps op apparaten met aanraking. Hopelijk zullen charms ergens in de toekomst opnieuw verschijnen.

7. Het Start-menu synchroniseert niet tussen apparaten

Het synchroniseren van de lay-out van het startscherm tussen verschillende apparaten was een geweldige functie, die voor het eerst werd geïntroduceerd in Windows 8. Het betekende dat je van het ene apparaat naar het andere kon springen en Start er hetzelfde uit zou hebben gezien. Microsoft besloot echter deze functie uit Windows 10 te verwijderen. Het motief voor deze beslissing lijkt te zijn dat veel gebruikers verschillende startmenu's op hun apparaten willen hebben. Dat is misschien waar, maar waarom kiezen voor het verwijderen van een functie als je deze had kunnen verbeteren? Windows 10 zou u de mogelijkheid hebben geboden om te kiezen of u uw Start Menu wel of niet wilt synchroniseren en biedt deze mogelijkheid aan mensen die het nuttig vinden.

8. U kunt File Explorer niet zo gemakkelijk configureren om ergens anders te beginnen, maar in "Snelle toegang" of "Deze pc"

Met de nieuwe bestandsverkenner kunt u de manier wijzigen waarop het wordt gestart en welke locatie wordt geladen bij het opstarten. Maar u kunt er alleen voor kiezen om te starten in "Deze pc" of in "Snelle toegang". Wat we niet begrijpen, is waarom Microsoft deze functie niet nog meer aanpasbaar heeft gemaakt. Waarom zouden gebruikers niet toestaan ​​om OneDrive in te stellen als hun opstartmap? Of een van hun bibliotheken ? We zeggen niet dat je het niet kunt, maar de dingen die je moet doen, zijn niet bepaald de gemakkelijkste. Als u echter wilt leren hoe dit te doen, hebben we de nodige stappen hier beschreven: Hoe u de File Explorer van Windows 10 op elke gewenste locatie kunt laten starten.

9. OneDrive toont geen mappen en bestanden die u niet synchroniseert maar die u in de cloud hebt opgeslagen

In W indows 7 en Windows 8.1 had de OneDrive-app plaatsaanduidingen voor elke map of bestand die u in de cloud hebt opgeslagen, zelfs als deze niet echt ruimte innamen op uw Windows-pc of apparaat. In Windows 10 zijn dingen veranderd en de OneDrive-app geeft alleen mappen en bestanden weer die u hebt gekozen voor synchronisatie. Het is geen geweldige benadering als u ons dat vraagt, omdat u een webbrowser moet gebruiken om verbinding te maken met uw OneDrive om alle mappen en bestanden te bekijken die u in de cloud hebt opgeslagen, maar die u niet wilde synchroniseren op uw apparaat.

10. U kunt het formaat van de lijst met apps niet wijzigen in het menu Start

We denken echt dat het nieuwe startmenu een verbetering is. Deze functie ontbreekt echter en we wilden dat dit niet het geval was. Het startmenu is aanpasbaar en u kunt ook de afmetingen van elke tegel wijzigen. Maar je kunt het formaat van de lijst met apps niet wijzigen, ongeacht hoe hard je het ook probeert. Het zou leuk geweest zijn om twee of meer kolommen voor je Apps- lijst te hebben, in plaats van eindeloos te moeten scrollen. We hopen dat Microsoft deze functie in een toekomstige update voor Windows 10 zal toevoegen.

11. Er zijn geen aanraakvriendelijke versies voor belangrijke apps en functies zoals Windows Defender, Windows Firewall, enzovoort

Dit valt ook onder de "must do" -categorie van Microsoft. Om Windows 10 een volledig platformoverschrijdend besturingssysteem te maken, moet elke ingebouwde functie of app opnieuw worden ontworpen, zodat deze net zo gemakkelijk te gebruiken is op een desktop-pc als op een tablet of smartphone. Veel belangrijke functies van Windows bestaan ​​nog steeds alleen op de desktop en niet in de aanraakvriendelijke omgeving die wordt geboden door Windows 10.

12. Er is geen internationale versie van Cortana, een die in alle landen werkt

Cortana is geweldig! We denken zelfs dat dit het beste kenmerk is van Windows 10. Ze begrijpt en spreekt echter slechts enkele talen. Zelfs als Microsoft beloofde dat Cortana in de loop van de tijd evolueert en nieuwe talen leert, betekent dat nog niet dat de niet-ondersteunde landen ervan moeten worden weerhouden om op dit moment van haar te genieten. Een goede aanpak zou zijn geweest voor Microsoft om Cortana beschikbaar te maken voor iedereen ter wereld, zelfs als ze bijvoorbeeld alleen Engels sprak. Of Frans ... of een andere taal die zij begrijpt. Er zijn veel mensen over de hele wereld die andere talen kunnen spreken dan hun moedertaal. Dus waarom zou u in Windows geen optie opnemen om Cortana beschikbaar te maken in het Engels voor iedereen in de wereld die geïnteresseerd is om haar te gebruiken?

Conclusie

Dit zijn onze 12 grootste ontevredenheid als het gaat om Windows 10. En als ze zouden worden opgelost, zouden we heel blij zijn. Voordat u verder gaat en dit artikel afsluit, aarzel dan niet om uw eigen ontevredenheid met Windows 10 te delen. Wat vindt u niet leuk aan dit besturingssysteem en wat zou u willen veranderen?