Beoordeling

Gratis Android-game van de maand - Review the Slimeking's Tower

Pixels, 8-bit muziek, pixels, snelle gameplay, schieten, pixels, enorme eindstukken en nog wat pixels. Wat heb je nog meer nodig om een ​​geweldige game te hebben? Niet veel, en gameontwikkelaar Manuel van RevampedPRO weet dit best goed. Zijn actievolle shooter, The Slimeking's Tower, is een recente toevoeging aan de Google Play Store, maar heeft al meer dan voldoende tijd uit ons leven weten te halen. En daar zijn we dankbaar voor! Laten we eens kijken wat deze dungeon-crawler te bieden heeft aan Android-gamers, uit deze review:

Gameplay vooral

Onafhankelijke of indie-games zijn niet nieuw in de gaming-scene, omdat steeds meer ontwikkelaars of kleine groepen hoogwaardige games blijven spelen die, tenminste op het gebied van gameplay-waarde, veel te bieden hebben aan zowel hardcore als casual gamers. Natuurlijk betekent het ontbreken van enorme teams, veel specialisten en een marketingmachine, dat je geen uren aan adembenemende cinematics, gelicentieerde muziek of bloederige graphics mag verwachten, maar hey, een goed spel is niet alleen gemaakt door deze elementen.

Natuurlijk, aangezien het aantal indietitels blijft groeien, kan kwaliteit een probleem worden, maar toch is de verhouding van hoogwaardige games nog steeds veel beter dan in de klassieke, door publisher ondersteunde markt. En de Slimeking's Tower is een geweldig voorbeeld. Wat het genre betreft, het is een beetje moeilijk te classificeren, omdat het meestal een actievolle shooter is die plaatsvindt in een kerker met fantasy- en RPG-elementen.

Je bent een held (met een echt cool kapsel) die op avontuur gaat om de boze slijmerige koning te verslaan - en dat is het dan ook voor het verhaal. Het spel is eerder actiegericht, omdat we absoluut geen inzicht hebben in de reden waarom onze held in de toren is of waarom hij de slijmkoning en zijn volgelingen in de eerste plaats wil verslaan. Het maakt niet uit, we zijn hier voor de kerkbank.

Stel wapens in om te doden

Het doel van het spel in de standaard Adventure- modus is om door verschillende verdiepingen (sommigen met meerdere niveaus) van de toren van de slijmkoning te lopen, onderweg allerlei soorten monsterlijkheden te verslaan, om eindelijk met de koning zelf om te gaan. Het doel is heel eenvoudig: vermoord alles wat beweegt met je machinegeweer. Je kunt je personage besturen met twee virtuele joysticks: degene aan de linkerkant beweegt de held, terwijl je degene aan de rechterkant kunt gebruiken om te fotograferen. Op deze manier kun je in één richting bewegen en op een ander vuur schieten, waardoor het gebruik van vechttactieken mogelijk wordt.

Om het een beetje ingewikkelder te maken, heb je ijsvloeren die beweging veel moeilijker maken, statische en bewegende spikes en lasers die je pijn doen, en natuurlijk een reeks monsters, variërend van eenvoudige slangen tot moeilijk te verslaan klodders, en vuurvaste tovenaars die zelfs kunnen teleporteren.

In je glorieuze campagne tegen het kwaad word je geholpen door verschillende power-ups: je kunt ze gratis ophalen of ze kopen van kisten. Kijk uit voor kamers met vier ongemarkeerde kisten, omdat deze willekeurige buit hebben, sommige met negatieve effecten.

Er is ook een soort kist die je munten een voor een eet als je in de buurt staat, en geeft je willekeurig power-ups. Er zijn 141 verschillende soorten power-ups in het spel, dus veel geluk om ze allemaal te vinden. Overigens kun je deze ontgrendelen voor gouden munten die je verzamelt tijdens de Avonturen en Eindeloze modi.

Je munitie is onbeperkt, maar je gezondheid is dat niet: standaard zijn er drie hartvormige pictogrammen die je hitpoints voorstellen - de meeste monsters en vallen veroorzaken 0, 5 schade, dus het zijn zes hits en je bent klaar. Natuurlijk laten sommige monsters ook harten vallen, zodat je kunt genezen en je kunt ook harten vinden in speciale kamers en een aantal power-ups om je maximale gezondheid te vergroten.

Terwijl we op power-ups zitten: het is goed om te weten dat sommige een onmiddellijk effect hebben dat duurt tot je sterft (zoals het upgraden van je wapen, het verhogen van je snelheid, enz.) En sommige moeten worden geactiveerd (teleportatie, vuurwapen, enz.) .

Focus op bloedbad

Zoals we eerder al zeiden, kun je in de Adventure- modus de slime-koning bereiken door de verdiepingen van zijn toren te doorlopen, waarvan de eerste twee sub-secties hebben. Het aantal kamers en hun lay-out op elk niveau worden altijd willekeurig gegenereerd en u kunt deze op de minimap in de rechterbovenhoek volgen. Als je een kamer binnengaat, moet je alle vijanden doden en worden de deuren gesloten totdat er geen monsters in leven zijn.

Als je klaar bent met alle kamers, is er altijd een baaskamer op elk niveau met een slijmerige baas. Deze bazen zijn er in verschillende kleuren, allemaal met hun specifieke sterke en zwakke punten, de uiteindelijke baas, de koning die het moeilijkst te doden is.

Over moeilijkheidsgraad: als je gewend raakt aan de bedieningselementen, het feit dat je zichtlijn meestal beperkt is en beweging in krappe ruimtes of ijsvloeren, wordt het spel vrij eenvoudig. Natuurlijk zijn er altijd een paar lastige situaties, de eindbazen kunnen een beetje moeilijker zijn, maar het kost meestal slechts een paar pogingen om het hele spel te doorlopen.

Dat geldt natuurlijk alleen voor de instelling Normale moeilijkheidsgraad. Maar als je van harde games houdt, hoef je nog steeds niet te klagen: daarnaast zijn de modi Hard en Insane ook beschikbaar, en dit is een aanzienlijke uitdaging.

In The Slimeking's Tower worden de levels willekeurig gegenereerd en heeft het spel een immense herhalingswaarde. Wanneer je vijf minuten hebt, kun je je wraak nemen op de modder voor een echt slechte maandag die je hebt. En dat is het hele punt van het spel: gewoon rennen en dwarrelen door de kamers en vloeren, de munitie laten regenen op slechteriken en veel plezier hebben.

Maar dat is niet het enige dat de herspeelbaarheid vergroot, aangezien de Adventure- modus slechts een van de drie beschikbare gameplay-modes is. De Endless-modus is een kerker met een oneindig aantal niveaus, terwijl de Arcademodus één niveau is met binnenkomende golven van monsters. We duurden tot level 32, maar het leek eindeloos.

En we moeten hier een van onze ervaringen noemen: we zijn erin geslaagd om powerups op te nemen die het fotograferen ongelooflijk leuk hebben gemaakt. Kogels rolden tegen muren en ontploften vanuit vrijwel elke richting. Het personage van de speler was in wezen onoverwinnelijk op deze manier, zelfs toen golven van baas monsters kwamen, werden ze in seconden gedood in de regen van kogels. Dit was eigenlijk de essentie van dit soort spellen, jammer dat onze tablet oververhit raakte en zwaar begon te achterblijven wanneer het hele scherm bedekt was met vijanden en kogels.

Hoe hardcore van een gamer je ook bent, iedereen heeft af en toe rust nodig en daarom is de save-functie uitgevonden. De game heeft een autosave-functie, wat handig is in de eindeloze modi, maar ook bij Adventure . Je hoeft alleen maar het niveau (of zelfs het hele spel) te verlaten en de volgende keer dat je op Doorgaan tikt, kun je het spel precies ophalen waar je was gebleven.

Downloaden: de Toren van de Slimeking

Product Nominaal 5/5

Vonnis

De Slimeking's Tower is een veelbelovend gamingproject. Het combineert mooie retro-graphics en soundtrack, eenvoudige bedieningselementen, een actiegerichte en opwindende gameplay met een vleugje schattigheid, het is leuk om te spelen en kan waanzinnig verslavend zijn. Het is een spel waarbij de dood niet betekent dat je woedend stopt, maar eerder terug springt in de actie.

Het is ook goed om te weten dat de ontwikkelaar van de game, Manuel, contact houdt met gamers: als je eerder je ogen op het spel hebt gericht, weet je al waarom. De huidige versie is nog in Beta en het is een grote verbetering ten opzichte van het origineel. De ontwikkelaar heeft veel kleine problemen opgelost en gereageerd op de feedback van gamers, waardoor het spel op veel verschillende manieren is verbeterd. Dit betekent dat er momenteel twee versies van de game beschikbaar zijn op Google Play: de nieuwe en de originele versie. Hoewel de huidige versie nog steeds in bèta is (dus behandel hem als een nog niet voltooid product), hebben we er geen problemen mee gehad en raden we iedereen aan deze game te spelen. Als je nog steeds problemen ondervindt, geef dan wat feedback aan de ontwikkelaar, hij zal er zeker naar luisteren. Als je ook de originele wilt proberen, kun je die hier downloaden. Over het geheel genomen is de Slimeking's Tower een leuk spel om te spelen dat niet saai wordt, je in beweging houdt en opwinding biedt, ongeacht of je het de hele middag of slechts vijf minuten zult spelen. De mooie pixelkunst, de retro-muziek, de geweldige replaywaarde en actiegerichte gameplay maken The Slimeking's Tower een zeer mooi project waar we graag meer over horen en we zullen het zeker op onze Android-smartphones en -tablets houden.