Tutorial

Top 7 meest gedownloade gratis apps voor Windows Phone 7.5

Ben je curiosa om te leren welke apps Windows Phone-gebruikers downloaden? De lijst is vrij oog-openend en bevat sommige zeer onverwachte ingangen, minstens voor me. In dit artikel deel ik een lijst met de meest gedownloade gratis Windows Phone-apps, zoals samengesteld door AppFlow App Discovery, die eerder in een van onze artikelen werd vermeld.

De meest gedownloade app - Skype

Skype, het videochatplatform is nu beschikbaar voor Windows Phone-apparaten. Net als zijn broer of zus op de pc, kunt u gratis bellen, videogesprekken en expresberichten met iemand anders op Skype vanaf uw Windows Phone. U kunt ook tegen betaling bellen of sms'en voor elk nummer dat niet op Skype is. Om te kunnen videochatten, moeten beide partijen webcams en microfoons hebben. Om zowel te kunnen zien als gezien te worden, moet je Windows Phone-apparaat een camera aan de voorkant hebben. Skype voor Windows Phone kan gratis worden gedownload en werkt via de 3G- of Wi-Fi-verbinding van je telefoon.

Hoewel de gebruikersbeoordelingen voor Skype voor Windows Phone erg hoog zijn, zijn de belangrijkste klachten dat deze niet op de achtergrond worden uitgevoerd en dat ze wel uw contactpersonen weergeven die online zijn.

2. Facebook

Met Facebook voor Windows Phone kun je verbonden blijven met je Facebook-account en informatie delen met vrienden. Je kunt statusupdates plaatsen, je nieuwsfeed bekijken, je inbox beheren, foto's uploaden, vriendschapsverklaringen accepteren, Live Tile-updates ontvangen, de foto's, muren en info van je vriend bekijken, en meer. Bovendien is Facebook Chat ingebouwd in de Berichten-app op uw Windows Phone.

Hoewel de meeste gebruikersrecensies in wezen positief zijn, zijn de grootste klachten dat Facebook voor Windows Phone traag wordt geladen en geüpdatet en dat het niet is zoals de iPhone- en Android-apps. Eerlijk gezegd kan ik met de integratie van Facebook in Windows Phone 7 niet zien hoe een dergelijke app zelfs nodig zou zijn.

3. YouTube

Met YouTube voor Windows Phone kun je YouTube-videolinks afspelen in je e-mail- en MMS-berichten van websites en van apps zoals Facebook. De YouTube-app opent YouTube in je browser, waar je kunt inloggen en door YouTube-video's kunt bladeren, inclusief je favorieten en afspeellijsten. De app kan worden geïntegreerd met de hub Windows Phone Music & Videos, zodat u rechtstreeks vanuit de hub kunt starten.

Volgens gebruikersrecensies is dit niet echt een app, maar slechts een snelkoppeling naar de mobiele site van YouTube. Andere opmerkingen van gebruikers geven aan dat het traag is en de neiging heeft om te crashen.

4. Adobe Reader

Met Adobe Reader voor Windows Phone kunt u PDF-documenten op uw Windows Phone-apparaat bekijken en ermee werken. U kunt PDF-bestanden openen vanuit e-mail, het web en die op het apparaat. Het beschikt over Multi-Touch-bewegingen, die zorgen voor Pinch-zoom en Double-tap zoomlenzen, ontworpen om de leesbaarheid van PDF-inhoud op kleine schermen te verbeteren.

De meeste beoordelingen van gebruikers klagen erover dat het geen veilige of met een wachtwoord beveiligde PDF's kan openen en dat de app traag is.

5. Wordament

Wordament is een woordtoernooi-game, waarbij je online speelt om de beste woordzoeker te zijn in elk spel. Elke speler concurreert op hetzelfde bord in realtime om de hoogste score te behalen. Wordament heeft elke keer een uniek bord, gegarandeerd meer dan 100 mogelijke woorden, met elke tegel speelbaar. Het woordenboek is afgestemd om u te helpen de meest voorkomende woorden te vinden die u hebt gemist. Er zijn ook themaspellen, zoals Digrams, die een eenvoudig, maar secundair doel introduceren: een tegel met twee letters gebruiken in zoveel mogelijk woorden. De gebruikersinterface van Wordament is beschikbaar in het Engels, Spaans, Frans, Italiaans, Nederlands en Zweeds, terwijl spelborden nog steeds in het Engels zijn.

Gebruikersrecensies geven aan dat het spel, in de stijl van Scrabble of Boggle, erg leuk en verslavend is. Sommige gebruikers hebben echter verbindingsproblemen.

6. Xbox LIVE Extra's

Xbox LIVE Extras is ontworpen om je Xbox LIVE-avatar onderweg aan te passen. Met Xbox LIVE Extras kun je de nieuwste avatarkleren en -accessoires downloaden.

De meeste gebruikersbeoordelingen zijn alleen beoordelingen, zonder opmerkingen. Van de weinigen die wel opmerkingen hebben, betreuren de meesten dat er niet meer gratis accessoires voor de avatars zijn.

7. Gratis Ringtones

Free Ringtones is een app voor het downloaden van gratis en wettelijke beltonen voor Windows Phone 7, waarmee je duizenden unieke ringtones van hoge kwaliteit gratis krijgt. U kunt beltonen per artiest zoeken en deze online beluisteren voordat u deze downloadt en installeert op uw Windows Phone-apparaat.

De meeste gebruikersrecensies zijn over het algemeen positief, en stellen dat Free Ringtones populaire en moeilijk te vinden nummers en artiesten bevat.

De meest gedownloade apps zijn niet noodzakelijk de beste

Ik was verrast om te zien dat de meest gedownloade apps niet bepaald productiviteitsverhogers zijn. Sommige, zoals de Facebook- app dupliceren functionaliteit die bestaat in Windows Phone, terwijl andere niet veel bieden in termen van nieuwe functionaliteit (bijv. YouTube en Xbox LIVE Extra's ).

Zoals ook uit sommige gebruikersrecensies en opmerkingen blijkt, betekent het feit dat een app veel downloads heeft, nog niet dat het noodzakelijkerwijs een van de beste apps is. Zoals bij elke andere softwaredownload, neemt u uw kansen. Maar het vooraf lezen van gebruikersrecensies en opmerkingen kan vaak veel tijd, verdriet en frustratie besparen.

Hopelijk zullen we met Windows Phone meer gebruikers en marktaandeel krijgen en zullen we in de lijst met meest gedownloade apps dingen zien die meer bieden op het gebied van het verbeteren van de productiviteit en het toevoegen van geweldige functies aan de Windows Phone- ervaring.