Tutorial

Hoe installeer ik Windows 8 RTM op uw computer

Windows 8 is voltooid en wordt geleidelijk beschikbaar gesteld via verschillende kanalen. Voor degenen die nieuw zijn in Windows 8 en graag een gedetailleerde stapsgewijze zelfstudie over hoe ze op hun computers en apparaten installeren, hebben we deze handleiding gemaakt. We behandelen het volgende: hoe u uw Windows 8-image op een schijf brandt of een opstartbare USB-schijf maakt, hoe u Windows 8 installeert en hoe u de initiële configuratieschermen doorloopt.

UPDATE: het artikel bevat instructies die relevant zijn voor de definitieve versie van Windows 8 (build 9200).

Installatie Vereisten

Eerst moet u de definitieve versie van Microsoft downloaden of deze aanschaffen via een van de officiële beschikbare kanalen.

Als u de .iso- image op een schijf wilt branden, raadpleegt u onze zelfstudie: De volledige gids voor het branden van schijfkopieën (ISO en IMG) in Windows 7. Als u ook een opstartbare geheugenstick wilt maken met de Windows 8-installatie op aarzel niet om deze tutorial te lezen: Een opstartbaar USB-station maken voor Windows, Linux of MS DOS.

Als u Windows 8 op een virtuele machine wilt uitvoeren, is de enige gratis software waarmee u VirtualBox kunt gebruiken. Wanneer u de wizard Nieuwe virtuele machine starten start, selecteert u Windows 8 als het besturingssysteem en past Virtual Box de instellingen zo aan dat alles soepel verloopt.

Als u nog steeds problemen ondervindt, raadpleegt u deze handleiding over welke instellingen moeten worden ingeschakeld: U moet hardwarevirtualisatie hebben ingeschakeld als u Windows 8 in Virtual Box wilt uitvoeren.

Om Windows 8 te kunnen installeren, hebt u een geldige productcode nodig die geschikt is voor de specifieke versie die u installeert. U hebt ook een Microsoft-account nodig. Als je er niet veel over weet en hoe je er een kunt vinden, bekijk dan dit artikel: Simpele vragen: Wat is een Windows Live ID of een Microsoft-account ?.

Nuttige Windows 8-bronnen

We hebben Windows 8 getest sinds de eerste testversie en we hebben er behoorlijk wat interessante artikelen over verzameld. Daarom, aarzel niet om tijdens het downloaden en installeren van Windows 8 enkele artikelen te lezen die we hieronder aanbevelen. Ze zullen zeer nuttig blijken te zijn.

  • Windows 8-analyse: is het startscherm een ​​verbetering versus het startmenu?
  • Browser Wars: Is Internet Explorer 10 een relevante browser?
  • 12 Redenen waarom Windows Explorer in Windows 8 schommelt
  • Windows 8-analyse: is de nieuwe lintinterface efficiënter?
  • Download de bureaubladsnelkoppeling naar het startscherm van Windows 8
  • Download de snelkoppeling voor het menu "Windows afsluiten"
  • Windows 8 Apps maken geen verbinding met uw Google / Gmail-account?

De Windows 8-installatieprocedure

Eerst moet je je computer opstarten met je Windows 8 installatieschijf. Als u een virtuele machine gebruikt, start u op vanaf de installatiekopie van .iso .

Windows 8 duurt een tijdje om de setup-bestanden te laden, waarbij je meestal een zwart scherm ziet, vergelijkbaar met dat hieronder.

Nadat de benodigde bestanden zijn gekopieerd, begint de set-up met vragen welke taal, tijd, valuta en toetsenbordinvoerinstellingen u wilt gebruiken. Maak de gewenste keuzes en klik op Volgende .

Klik op de Nu installeren- knop om de installatie te starten.

U wordt gevraagd om de productsleutel in te voeren die vereist is om uw Windows 8-installatie te activeren. Typ de productcode die u hebt gekocht en klik op Volgende . Als u een handelsversie van Windows 8 hebt aangeschaft, vindt u de productsleutel in de verpakking van de installatieschijven. Dezelfde productsleutel zal later nodig zijn om Windows 8 te activeren, nadat de installatie is voltooid.

U wordt gevraagd om de licentieovereenkomst te lezen. Vink het selectievakje "Ik ga akkoord met de licentievoorwaarden" aan en klik op Volgende .

U wordt gevraagd om te kiezen tussen het maken van een upgrade of een aangepaste installatie. Kies "Aangepast: alleen Windows installeren (geavanceerd)" .

Nu wordt u gevraagd om te selecteren waar u Windows 8 wilt installeren. Selecteer de gewenste partitie en klik op Volgende . Als u Windows 8 installeert op een virtuele machine of op een nieuwe computer, moet u eerst de partitie maken. Klik daarom op Drive-opties .

Maak vervolgens de partitie met behulp van de knop Nieuw .

Geef de grootte van de partitie op en klik op Toepassen .

OPMERKING: Windows 8 heeft ongeveer 10 GB aan ruimte zonder speciale extra's. Als je andere applicaties wilt installeren, moet je er een grotere partitie voor maken. Mijn aanbeveling is om voor minimaal 20 - 25 GB te gaan.

U wordt gevraagd om te bevestigen dat u akkoord gaat met Windows 8 om een ​​extra partitie aan te maken voor de systeembestanden, die zullen worden gebruikt voor opstarten en herstel. Klik op OK .

Controleer of de juiste partitie is geselecteerd en klik op Volgende .

OPMERKING: bij deze stap kunt u ook de partitie formatteren waar Windows 8 wordt geïnstalleerd, voordat u op Volgende drukt.

De installatie begint eindelijk. Het instellen duurt enkele minuten om alle vereiste bestanden te kopiëren en het besturingssysteem te installeren.

Zodra de installatie is voltooid, start de installatie van Windows 8 automatisch uw systeem opnieuw. Vervolgens ziet u de voortgang van de voorbereidingen voor uw eerste aanmelding. Om dit proces te voltooien, moet u mogelijk opnieuw opstarten, afhankelijk van de hardwareconfiguratie van uw computer.

Personaliseren van de Windows 8-installatie

Nadat de reboots zijn voltooid, heeft Windows 8 enige tijd nodig om dingen gereed te maken.

Vervolgens wordt u gevraagd om uw Windows 8-installatie aan te passen. Begin met het geven van een naam voor uw computer. Als u een aantal "niet-geautoriseerde" tekens zoals $, %, & invoert, wordt u op de juiste wijze op de hoogte gesteld. Kies ook de achtergrondkleur die u verkiest. Als u klaar bent, klikt u op Volgende .

Als u Windows 8 op een laptop of apparaat met een draadloze netwerkkaart installeert, wordt u gevraagd om het draadloze netwerk te selecteren om verbinding mee te maken en typt u het juiste wachtwoord om verbinding mee te maken. Op een computer of apparaat dat via een kabel is verbonden met het netwerk, gaat u deze stap niet door.

Vervolgens moet je kiezen of je de Express-instellingen wilt gebruiken waarmee Windows 8 is meegeleverd, of je wilt je installatie aanpassen. Laten we onze handen vies maken en kijken wat er gebeurt als u op Aanpassen klikt.

Eerst wordt u gevraagd of u bestandsdeling wilt inschakelen of niet. Selecteer de gewenste optie.

Vervolgens wordt u gevraagd naar het standaardgedrag van Windows Update en dat van beveiligingsfuncties zoals het SmartScren-filter. Verander de dingen waarin je bent geïnteresseerd en klik op Volgende .

Vervolgens wordt u gevraagd of u verschillende soorten informatie naar Microsoft wilt verzenden. Stel de dingen in volgens uw voorkeur en klik op Volgende .

Vervolgens wordt u gevraagd over opties voor probleemoplossing en wat u wilt inschakelen. U kunt ook instellen of apps uw naam en accountfoto kunnen gebruiken en of ze toegang hebben tot uw locatie. Stel de dingen in zoals u dat wilt en klik op Volgende .

Uiteindelijk komt u op het scherm "Inloggen op uw pc" . Om Windows 8 optimaal te ervaren, is het het beste om uw Microsoft-account (ook bekend als Windows Live ID) te gebruiken om in te loggen. Typ uw Microsoft-account en klik op Volgende .

OPMERKING: Als u zich liever niet aanmeldt met een Microsoft-account, klikt u op de link 'Aanmelden zonder een Microsoft-account' onder aan het venster en volgt u de instructies die worden weergegeven door de installatiewizard.

Vervolgens wordt u gevraagd om het wachtwoord van uw Microsoft-account in te voeren. Typ het en klik op Volgende .

Vervolgens kunt u een alternatief e-mailadres en telefoonnummer opgeven om uw accountwachtwoord te herstellen, voor het geval u het vergeet of als het wordt gewijzigd door ongewenste gasten. Geef de gevraagde gegevens op en klik op Volgende .

Windows 8 duurt even om uw computer en alle instellingen voor te bereiden.

Terwijl de voorbereidingen worden getroffen, krijg je een korte handleiding te zien over hoe je toegang krijgt tot de nieuwe charms-balk - een van de belangrijkste wijzigingen in Windows 8. Ik raad aan dat je aandacht besteedt aan de instructies die in dit stadium worden getoond.

Nadat de zelfstudie is beëindigd, wordt u via een aantal gekleurde schermen en berichten meer informatie over de voortgang van de Windows 8-aanpassing getoond.

Zodra alles is voltooid, wordt het Windows 8-startscherm weergegeven.

Als u op Win + D drukt of op de tegel Desktop klikt, kunt u ook het klassieke bureaublad bekijken.

Welkom bij je eerste Windows 8-ervaring!

Conclusie

Zoals je in dit artikel kunt zien, start de Windows 8-installatie op een vergelijkbare manier als Windows 7. Hoe dichter je bij je eerste aanmelding komt, hoe meer dingen veranderen en de nieuwe gebruikersinterface het podium op gaat. Voor meer informatie over Windows 8 aarzel niet om de artikelen te lezen die we in onze Windows 8-sectie hebben gepubliceerd.