Beoordeling

De Samsung Ativ S Review - Het meest gebalanceerde Windows Phone 8-apparaat

Iedereen heeft het over de Nokia Lumia 920, maar heel weinig mensen kennen en praten over de Samsung Ativ S - het eerste Windows Phone 8-apparaat dat door Samsung wordt aangeboden. Na een maand gebruik, heb ik genoeg positieve dingen te zeggen en ik beschouw het als de meest onderschatte high-end telefoon met Windows Phone 8. Dit is waarom:

Hardwarespecificaties & verpakking

Samsung Ativ S is vergelijkbaar met zijn belangrijkste concurrenten, vooral op het gebied van hardware. Het maakt gebruik van een 1, 5 GHz dual-core Snapdragon S4-processor, het heeft 1 GB RAM, 16 of 32 GB opslagruimte (afhankelijk van het model en het land waar het wordt verkocht), een 8 megapixel achteruitrijcamera en een 1, 9 megapixel camera aan de voorkant . Er zijn een paar gebieden waar deze telefoon opvalt. In tegenstelling tot zijn concurrenten heeft het een 4, 8-inch Super AMOLED-scherm en een zeer goede 2300 mAh Li-ionbatterij.De Samsung Ativ S is slechts 8, 7 mm dik, waardoor het de dunste high-end telefoon is met Windows Phone 8. Ook hij weegt 135 gram, waardoor hij veel lichter is dan de Nokia Lumia 920, maar iets zwaarder dan de HTC 8X.Ten laatste maar niet als minste, dit is het enige high-end Windows Phone 8-apparaat met een microSD-kaartsleuf. Veel gebruikers zullen deze functie waarderen omdat het besturingssysteem de neiging heeft om heel veel ruimte op te eten, vrij snel. Wanneer je veel foto's en apps op je telefoon hebt, zal een microSD-geheugenkaart een verschil maken. De volledige hardwarespecificaties zijn hier te vinden: Samsung Ativ S-specificaties Zoals u mag verwachten van een high-end telefoon, ziet de verpakking er goed uit.

In de doos vindt u: de telefoon, de batterij, de USB-kabel, de USB-oplader, de hoofdtelefoon, een snelstartgids plus documentatie over product- en veiligheidsinformatie.

Ontwerp- en bouwkwaliteit

Toen ik naar de Samsung Ativ S keek en deze voor de eerste keer gebruikte, kon ik niet anders dan dat hij heel veel leek op de beroemde Samsung Galaxy S3 met Android. En dat is heel goed, althans naar mijn mening. Blijkbaar ben ik niet de enige die hetzelfde denkt. Sommige mensen hebben zelfs gedetailleerde vergelijkingen gemaakt, zoals hieronder, die verder laten zien hoe vergelijkbaar deze telefoons werkelijk zijn.

In tegenstelling tot veel andere Windows Phone 8-apparaten, heeft de Samsung Ativ S een Windows- knop voor hardware. Nadat ik het een maand had gebruikt, vond ik het beter dan een softwareknop. Dit komt omdat de hardwareknop ook kan worden gebruikt om de telefoon te ontgrendelen. Dat is erg handig om de telefoon sneller te ontgrendelen.

Als het gaat om de plaatsing van de knoppen, bevindt de aan / uit-knop zich in de rechterbovenhoek van de telefoon en de volumeknoppen linksboven. Dit is een probleem, want als u de telefoon in uw hand houdt en op de aan / uit-knop drukt, hebt u de neiging om ook op de onderste volumeknop te drukken. Wanneer u vervolgens op de bovenste volumeknop drukt, drukt u ook op de aan / uit-knop. Dit is vervelend en jammer. Het lijkt erop dat alleen Nokia de knopplaatsing goed heeft. Zowel HTC als Samsung moeten de plaatsing van knoppen verbeteren in toekomstige telefoonmodellen. De Super AMOLED is het beste display dat u op een high-end Windows Phone 8-apparaat kunt vinden. Het heeft zeer goede zwartniveaus en het besturingssysteem ziet er veel beter uit dan op de schermen van zijn concurrenten. Het enige nadeel is het ontbreken van de Sensitive Touch-functie, aanwezig op de Nokia Lumia 920. Dit betekent dat je de telefoon niet kunt gebruiken als je bijvoorbeeld handschoenen draagt. Dit is echter geen groot probleem.

De telefoonervaring op de Samsung Ativ S

De pure telefoonervaring op de Samsung Ativ S is het beste van alle geavanceerde apparaten met Windows Phone 8. Allereerst is de signaalsterkte een stuk beter dan op de Nokia Lumia 920 en daarmee ook de helderheid van je telefoon conversaties. Het display doet goed werk bij buitenshuis gebruik, bij natuurlijk licht. De ervaring met het bekijken van video's is beter dan op andere telefoons vanwege de kwaliteit van het scherm. Luisteren naar muziek is net zo goed in termen van audiokwaliteit als met andere geavanceerde apparaten. De achteruitrijcamera is echter niet geweldig. Het is gewoon een standaardcamera die gemiddelde foto's levert. Bij weinig licht doet het slecht werk. Afbeeldingen zijn over het algemeen ruisig en gedetailleerd, zelfs in vergelijking met de HTC 8X. Over het algemeen maakt de camera aan de voorkant geen schijn van kans in vergelijking met de Nokia Lumia 920. De Pureview-technologie is veel beter dan wat Samsung op deze telefoon biedt. De telefoon neemt 1080p-video op en nogmaals, de kwaliteit is behoorlijk - in lijn met andere telefoons, maar op geen enkele manier spectaculair.

De 1, 9 megapixel camera aan de voorkant is nogal slecht, maar dat is te verwachten. Je zult het voor niets anders gebruiken, behalve het doen van snelle video-oproepen, zodat je niet te veel bandbreedte gebruikt. Last but not least, zou ik de geweldige batterijduur willen noemen. In normale gebruiksscenario's kan Samsung Ativ S gemakkelijk tot anderhalve dag duren. In lichte gebruiksscenario's duurt het twee dagen. Geen enkel ander high-end Windows Phone 8-apparaat kan dit doen.

Samsung Apps voor Windows Phone 8

De Samsung-apps zijn over het algemeen van lage kwaliteit en bieden hun gebruikers niet veel waarde:

  • De Now- apps lijken veel op de HTC- app op de HTC 8X. Het deelt de weersvoorspelling, aandelen en valuta-informatie, evenals nieuws uit enkele bronnen. In mijn vier weken gebruik gebruikte ik het zeer zelden.
  • Photo Editor is een eenvoudig hulpmiddel voor het bewerken van foto's dat geen speciale functies heeft. U kunt eenvoudig betere alternatieven vinden in de Windows Phone Store . Hetzelfde kan gezegd worden door alle andere Samsung-apps: ChatON, MiniDiary, Live Wallpaper, Music Hub, Beauty (een hulpmiddel voor het bewerken van portretfoto's), RSS Times, Fotogram en Colins Advanced Dictionary .

Het lijkt erop dat Samsung heel weinig interesse heeft om bij te dragen aan het ecosysteem van de Windows Phone-app. Dit is heel jammer, want de Samsung Ativ S is een hele goede telefoon.

Prestaties in benchmarks

Zoals altijd heb ik een aantal tests uitgevoerd met de benchmarks van MultiBench 2 en WP Bench om de prestaties van deze telefoon te vergelijken met andere modellen van andere fabrikanten. MultiBench 2 onthulde dat de Samsung Ativ S enigszins achterloopt op het gebied van onbewerkte prestaties in vergelijking met de Nokia Lumia 920 en HTC 8X. Maar het verschil in prestaties is klein genoeg om niet in echte gebruiksscenario's te worden opgemerkt. Het grootste verschil was bijvoorbeeld te zien in de grafische test, waarbij HTC 8X de beste was. Samsung Ativ S was de op twee na best presterende telefoon, met een score van 4, 6% lager. In andere tests was het prestatieverschil tussen de Samsung Ativ S en de HTC 8X of Nokia Lumia 920 slechts 3%.

WP Bench onthulde een vergelijkbaar beeld. In de CPU-test was Samsung Ativ S 6% langzamer dan de Nokia Lumia 920 - de snelste telefoon in deze test.

De andere WP Bench- tests lieten kleinere verschillen in prestaties zien, zoals je hieronder kunt zien.

Vervolgens heb ik de Sunspider-benchmark gebruikt om te leren hoe snel de browse-ervaring van Interner is. De Samsung Ativ S was slechts 4% langzamer dan de HTC 8X, het beste Windows Phone 8-apparaat wat betreft browsesnelheid.

Nogmaals, al deze tests bevestigen dat de Samsung Ativ S niet de beste is in termen van onbewerkte prestaties. Het verschil in prestaties is echter zo klein dat u het merkt, vergeleken met de Nokia Lumia 920 en HTC 8X. Vervolgens heb ik gemeten hoeveel tijd het kost om de telefoon op te starten en het besturingssysteem te starten. In deze test was de Samsung Ativ S een duidelijke winnaar, met een zeer hoge marge. Het laadde Windows Phone 8 in 35 seconden, 5 seconden sneller dan de Nokia Lumia 920 en 16 seconden sneller dan de HTC 8X. Een geweldig resultaat!

De opstartsnelheid was een van de eerste dingen die ik opviel en apprecieerde over deze telefoon. Vervolgens wilde ik de batterij testen. Bij normaal dagelijks gebruik presteerde de 2300 mAh-batterij ervan beter dan die van zijn belangrijkste concurrenten. Maar hoe zit het met synthetische testen?

WP Bench onthulde dat de batterij van de Samsung Ativ S bij maximale belasting ongeveer 2 uur en 30 minuten meegaat. Deze keer verslaat het alle andere high-end Windows Phone 8-apparaten die tot nu toe op de markt verkrijgbaar zijn. Nogmaals, een geweldig resultaat van Samsung.

Product Nominaal 4/5

Vonnis

Het gebruik van de Samsung Ativ S is een bitterzoete ervaring. Allereerst is dit een zeer goede telefoon, hardware-wise. Naar mijn mening is dit het meest gebalanceerde high-end apparaat met Windows Phone 8. Het levert alle belangrijke basics: snelle opstarttijd, geweldig display, echt goede batterijduur, zeer goede prestaties, een microSD-kaartslot om de beschikbare opslagruimte uit te breiden ruimte en een fatsoenlijke camera. Samsung heeft echter niet geïnvesteerd in het op de markt brengen van deze telefoon en evenmin hebben de grote telecomaanbieders in de VS en Europa. Ook heeft Samsung niets gedaan om een ​​goede app-selectie te bieden, vergelijkbaar met die aangeboden door Nokia. Al met al is deze telefoon het waard om te kopen en zal hij vele gebruikers tevreden stellen. Ook is de prijs ervan meestal lager dan die van zijn concurrenten (in de meeste landen), waardoor het een zeer aantrekkelijke keuze is. De enige reden om het niet te kopen is omdat u toegang wilt tot de Nokia-apps. Als die apps niet belangrijk voor je zijn, dan is dit het high-end Windows Phone 8-apparaat dat je zou moeten kopen.