Nieuws

Bing heeft zijn wereldwijde marktaandeel gepubliceerd. Zou je raden wat het is?

Als je mensen vertelt dat je Bing als je belangrijkste zoekmachine gebruikt, zullen velen je uitlachen en zeggen: "Niemand gebruikt Bing." Waarom doe je het? " Hoewel het publieke imago van deze zoekmachine niet erg positief is, is de waarheid dat deze zoekmachine in gebruik is gegroeid, in de VS en enkele andere markten. Ook heeft Microsoft onlangs over Bing op Twitter opgeschept en ons laten zien dat dat groter is dan we denken. Wilt u het wereldwijde marktaandeel van Bing in de zoekresultaten raden?

Het wereldwijde marktaandeel van Bing is (wacht maar op) slechts 9%!

Microsoft heeft opschepte op Twitter en later op zijn Bing Ads-website, met infographics zeggen dat "Bing groter is dan je denkt."

Ten eerste heeft Microsoft deze afbeelding gepost waarbij het opschept over de landen waar het een redelijk groot marktaandeel heeft. We hebben geleerd dat het een marktaandeel van 33% heeft in de VS, 23% of 25% (afhankelijk van waar je kijkt) in het VK, 26% in Taiwan, 20% in Hong Kong, 16% in Canada en 12% in Australië. Het bedrijf noemt ook belangrijke Europese landen waar het marktaandeel ver onder de 20% ligt, soms zelfs lager dan 10%, zoals in Italië of Denemarken.

Ja, een marktaandeel van meer dan 20% is een uitstekend resultaat, in een wereld die gedomineerd wordt door Google, maar we zien dit in een klein aantal landen.

Om de foto compleet te maken, plaatste Microsoft vervolgens nog een tweet met meer gedetailleerde statistieken, opgesplitst per regio. Het bedrijf heeft gedeeld dat het een wereldwijd marktaandeel van slechts 9% heeft. Op de onderstaande afbeelding ziet u de cijfers voor de twee Amerikaanse continenten en West-Europa. Het lijkt erop dat het in Latijns-Amerika slecht presteert, met een marktaandeel van slechts 5% of minder, afhankelijk van het land.

De volgende is de foto voor Asia Pacific. In deze regio heeft Bing een marktaandeel van slechts 4%. U kunt de statistieken per land hieronder zien.

Waar kan ik meer gedetailleerde cijfers en het marktaandeel van de wereldwijde zoekmachine zien?

Als u meer gedetailleerde getallen van Microsoft wilt zien, vinkt u deze PDF en de interactieve gegevens die Bing beschikbaar heeft gesteld op zijn Bing-advertentieswebsite. Als u wat gegevens wilt over het wereldwijde marktaandeel van Google voor Google Search Engine en de aantallen wilt vergelijken, kunt u NetMarketShare proberen.

Het probleem met Bing: het werkt niet en denkt als een wereldwijde zoekmachine!

Als je kijkt naar de gegevens die Microsoft presenteert, is het duidelijk dat Bing niet werkt en denkt als een wereldwijde zoekmachine . Er zijn grote delen van de wereld waar het "niet bestaat" op een zinvolle manier, zoals in Oost-Europa en Afrika. Zelfs in Latijns-Amerika heeft het slechts 5% marktaandeel. Er zijn zelfs West-Europese landen zoals Portugal of Luxemburg, waar geen gegevens zijn over het gebruik van Bing. Zeer waarschijnlijk omdat maar heel weinig mensen Bing daar gebruiken. Ook zijn er in Azië grote landen zoals Turkije of Pakistan waar "er geen gegevens" zijn over het gebruik van Bing. Zelfs Japan of de Filippijnen lijken deze zoekmachine niet te gebruiken op een manier die zich vertaalt in een zinvol marktaandeel.

We zijn grote gebruikers van Microsoft-producten en -services en we hebben Bing vele malen geprobeerd. Hoewel het goed gaat voor zoekopdrachten in het Engels, elke keer dat we 'lokaal gingen' en ernaar zochten te zoeken in onze lokale taal (Roemeens), zijn de lokale resultaten slecht in vergelijking met Google . Het bedrijf richt zich op de VS, een paar grote markten en dat is het. Sommige Bing-services werken niet in veel landen en de rest van de wereld lijkt niet te bestaan ​​voor Bing en Microsoft. Helaas plaagt hetzelfde probleem ook Cortana.

Als u nieuwsgierig bent, gebruikt slechts 5% van onze lezers Bing om Digital Citizen te bereiken. Dat is een stuk minder dan het wereldwijde marktaandeel van 9% dat Microsoft adverteert, en 42% van onze lezers komt uit de VS.

Wat is jouw ervaring met Bing?

Nu u weet wat de gegevens over Bing-gebruik op de wereldwijde zoekmarkt zijn, en ons oordeel over de aanpak van Microsoft, laat ons uw ervaring met Bing weten. Heb je deze zoekmachine geprobeerd? Werkt het goed voor jou? Wat denk je dat Microsoft moet doen om zijn marktaandeel te vergroten?