Beoordeling

Herziening van de Microsoft Lumia 640 - Een goede Windows Phone Experience tegen een redelijke prijs

Microsoft Lumia 640 is de nieuwste budget-smartphone met Windows Phone die is uitgebracht door Microsoft. Tot Windows 10 Mobile beschikbaar is, is dit hoogstwaarschijnlijk de laatste Windows Phone die door Microsoft is gelanceerd. Een paar weken geleden ontvingen we deze telefoon om te testen. We gebruikten het voor allerlei soorten taken, van eenvoudige telefoongesprekken tot het opnemen van video en GPS-navigatie. Vandaag zijn we klaar om onze mening over deze smartphone te delen, in deze review:

Hardwarespecificaties & verpakking

Microsoft Lumia 640 wordt geleverd in de nu standaard verpakking die door Microsoft wordt gebruikt voor smartphones. De doos is niet erg groot en het toont de smartphone in verschillende van zijn covers.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

In de doos vindt u de smartphone zelf, de batterij, de lader, de handleiding en verschillende folders in verschillende talen, inclusief de garantie.

Er is geen USB-kabel en er is geen hoofdtelefoon meegeleverd. Je zult ze apart moeten kopen.

Microsoft Lumia 640 is verkrijgbaar in twee varianten: 4G LTE en Dual Sim 3G. We hebben de 4G-variant ontvangen om te testen.

Deze smartphone heeft een 5-inch scherm, een quad-core Qualcomm Snapdragon 400 op 1, 2 GHz, 1 GB RAM en 8 GB aan opslagruimte die kan worden uitgebreid met behulp van een MicroSD-kaart.Het IPS LCD-scherm heeft een resolutie van 1280x720 pixels, een pixeldichtheid van 294 ppi en het heeft de ClearBlack-technologie die zorgt voor goede zwart-witniveaus, zoals die op premium smartphones. De batterij van de Lumia 640 heeft een capaciteit van 2500mAh.

Lumia 640 heeft een camera aan de voorkant van slechts 0.9 Megapixels en een achteruitrijcamera van 8 Megapixels. De camera aan de achterzijde heeft autofocus, 4x digitale zoom en LED-flitser. Het kan video opnemen met een resolutie van 1080p en 30fps.

Op het gebied van connectiviteit hebt u ondersteuning voor USB 2.0, Bluetooth 4.0 en draadloos netwerken met behulp van de 802.11 b / g / n-normen. Helaas kan Microsoft Lumia 640 alleen 2, 4 GHz draadloze netwerken detecteren en gebruiken. Het is niet in staat om met 5GHz draadloze netwerken te werken. Ook ontbreekt de ondersteuning voor de moderne 802.11 ac-standaard.

Als het gaat om de grootte, deze smartphone is relatief groot. Het is een beetje groter dan de Lumia 930 - de beste smartphone in het Windows Phone-ecosysteem. Het heeft een hoogte van 5, 56 inch (141, 3 mm), een breedte van 2, 84 inch (72, 2 mm) en is 0, 34 inch (8, 8 mm) dik. Het weegt in totaal 5, 11 ounces (145 gram).

Ga naar deze pagina voor meer informatie over al zijn specificaties: Microsoft Lumia 640 - Gedetailleerde specificaties.

De hardwareconfiguratie van de Microsoft Lumia 640 is redelijk goed voor zijn prijsklasse. We hebben het zeer op prijs gesteld dat het display de ClearBlack-technologie biedt, die een betere gebruikerservaring biedt dan die van meer betaalbare Lumias zonder ClearBlack.

Ontwerp- en bouwkwaliteit

Microsoft Lumia 640 maakt gebruik van plastic achteromslagen die vrij eenvoudig kunnen worden verwijderd en uitgewisseld.

Qua kleuren zijn de hoezen verkrijgbaar in wit, blauw, zwart en oranje. Zoals u kunt zien, zijn de kleuren behoorlijk glanzend en dit is misschien niet voor iedereen geschikt.

We hebben de zwarte versie ontvangen om te testen en we moeten zeggen dat de zwarte cover de kleur is die we het leukst vinden.

Net als zijn grotere broer Lumia 640 XL - heeft Lumia 640 geen hardwareknoppen voor de camera, voor Back, Home en Search . We houden ervan deze hardwareknoppen beschikbaar te hebben en we hopen dat Microsoft ze terugbrengt in hun assortiment van Windows 10-smartphones.

Het display op de Microsoft Lumia 640 is goed. De ClearBlack-technologie helpt u genieten van goede zwart-witniveaus. Het heeft een goed contrast en kleurweergave, fatsoenlijke kijkhoeken en profiteert van de omgevingslichtsensor die het in deze smartphone heeft opgenomen. U zult geen problemen hebben wanneer u het buiten gebruikt. Helaas heeft het scherm geen supergevoelige aanraking en kunt u het niet gebruiken terwijl u handschoenen draagt.

De knoppen aan de rechterkant van deze smartphone zijn gemakkelijk toegankelijk en kunnen gemakkelijk worden ingedrukt. Ze voelen niet zo stijf aan als op de Lumia 640 XL.

Al met al voelt Lumia 640 goed om in de hand te houden en gemakkelijk te dragen. Dames met kleinere handen vinden het misschien een beetje zwaar en ze geven misschien de voorkeur aan lichtere smartphones.

De bouwkwaliteit van de Lumia 640 is wat je zou verwachten van een smartphone in zijn prijsklasse. Het maakt geen indruk en het stelt ook niet teleur. Over het algemeen is het een goed gebouwde smartphone die precies biedt wat u ervan verwacht.

De smartphone-ervaring op Microsoft Lumia 640

De basistelefoonervaring op de Lumia 640 is goed: we hebben een goede audiokwaliteit genoten terwijl we anderen belden. De stem aan de andere kant was luid, helder en helder en de andere partij hoorde ons altijd goed. De luidspreker is luid op de Lumia 640, maar niet per se geweldig. We hadden echter geen spectaculaire geluidskwaliteit verwacht op een gemiddeld geprijsde smartphone.

Bij het luisteren naar muziek en het bekijken van video met een koptelefoon, veranderen de zaken ten goede. Als je een goede headset koopt, zul je genieten van goede audio-ervaringen met de Lumia 640. Vooral als je de equalizer en de beschikbare audio-uitbreidingen gebruikt.

Het besturingssysteem werkt erg goed op de Lumia 640. Er waren geen haperingen in onze tests en alle apps liepen soepel. Games zullen ook goed draaien op deze smartphone omdat het de hardware biedt die u nodig hebt om alles uit te voeren dat beschikbaar is voor Windows Phone. Het 1 GB RAM-geheugen is handig bij het spelen van meer veeleisende games.

Het display biedt een goed zicht ook wanneer u het buitenshuis gebruikt, dus u zou op een zonnige dag geen problemen moeten hebben met het gebruik van deze smartphone.

Over het scherm gesproken, de Glance schermfunctie is beschikbaar op de Lumia 640 en veel gebruikers zullen het leuk vinden om snel statusmeldingen te krijgen zonder hun smartphone te ontgrendelen.

De levensduur van de batterij op de Microsoft Lumia 640 is goed en je zou geen problemen moeten hebben met het gebruik van het voor een dag - een dag en een half, zonder het op te laden.

Het enige belangrijke nadeel dat we konden vinden, is het gebrek aan hardwareknopen. De softwareknoppen op het besturingssysteem Windows Phone 8.1 bevatten nog steeds fouten en ze maken navigatie niet zo eenvoudig als wanneer u hardwaredoetsen gebruikt. Het opstarten van de camera is ook een langzaam en vervelend proces.

Over het algemeen biedt Microsoft Lumia 640 een zeer goede smartphone-ervaring voor zijn prijs. Je krijgt een scherm van goede kwaliteit, goede audio (als je jezelf een goede koptelefoon koopt), een pittig besturingssysteem en een zeer goede levensduur van de batterij. Het enige belangrijke nadeel is het ontbreken van hardwareknopen.

De camera-ervaring op de Microsoft Lumia 640

De camera-ervaring op de Microsoft Lumia 640 is goed voor zijn prijsklasse. Het stelt redelijk snel scherp en kan zich ook richten op onderwerpen in de buurt voor macro-achtige foto's. De camera kan een redelijk aantal details en dynamisch bereik vastleggen. Zijn grootste zwakheid is het omgaan met felle kleuren, omdat het de neiging heeft om ze te oververzadigen. U kunt verschillende voorbeelden in het onderstaande album zien om een ​​beter begrip te krijgen van hoe goed het presteert.

Het opnemen van video's leidt tot behoorlijke resultaten. Hieronder kunt u een opname van een prachtig panoramisch landschap bekijken:

En hier zie je een video van het verkeer in een druk stadsgedeelte:

Net als zijn grotere broer - Microsoft Lumia 640 XL - heeft de Lumia 640 een goede camera voor zijn prijsklasse. Als het alleen een hardwareknop had om de camera te starten, zou het perfect zijn geweest.