Beoordeling

Herziening van de ASUS ROG Claymore - Een van de beste toetsenborden die geld kan kopen!

De eerste keer dat we hoorden over ASUS 'Republic of Gamers mechanisch toetsenbord met RGB-verlichting was in 2015. En een jaar later, eind 2016, lanceerde ASUS eindelijk hun ASUS ROG Claymore. Het is een gaming-toetsenbord dat iedereen die ernaar kijkt, ziet en bewondert, met volledig spectrum RGB-verlichting op elke toets afzonderlijk, volledig programmeerbare toetsen en met Aura Sync-ondersteuning (een technologie die uw verlichtingsinstellingen op verschillende apparaten synchroniseert). Bovendien is het ook een modulair toetsenbord, wat betekent dat u de Numpad aan of van het hoofdgedeelte van het toetsenbord kunt bevestigen of loskoppelen. We hebben het tijdens de feestdagen gespeeld en we willen u graag laten weten wat we erover hebben gevonden, in deze review:

De ASUS ROG Claymore deactiveren

Het ASUS ROG Claymore gaming-toetsenbord wordt geleverd in een premium-look doos gemaakt van glanzend zwart karton. Aan de voorkant staat een grote afbeelding op ware grootte van het toetsenbord dat je binnenin zult vinden, samen met het Republic of Gamers-logo.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Draai de doos ondersteboven en u zult alle kenmerken en hardwarespecificaties zien die dit gaming-toetsenbord echt speciaal maken, zoals de Cherry MX-switches die het gebruikt, de RGB-verlichting met volledig spectrum die u op elke switch of het afneembare numerieke toetsenbord krijgt.

Open de doos en je vindt het ASUS ROG Claymore gaming-toetsenbord en zijn afneembare Numpad, beide weggestopt in aparte zwart-fluwelen zakken.

Onder het toetsenbord vindt u ook een gevlochten USB naar microUSB-kabel, twee Republic of Gamers-stickers, een snelstartgids, de garantiekaart en een welkomstbericht voor de ROG-familie.

De unboxing-ervaring die je krijgt van het ASUS ROG Claymore-gamingtoetsenbord is zeer aangenaam en dient zeer goed om je nog nieuwsgieriger te maken over hoe je nieuwe toetsenbord eruit zal zien. Dit is absoluut een premium-apparaat.

Hardwarespecificaties

De ASUS ROG Claymore is een gaming-toetsenbord dat mechanische schakelaars gebruikt. Het zijn Cherry MX RGB-schakelaars en je kunt kiezen tussen hun rode, zwarte, blauwe of bruine variaties, afhankelijk van je voorkeuren voor activeringsafstand en -kracht, of de ruis die ze veroorzaken. Het RGB-deel van de schakelaars verwijst naar het feit dat ze afzonderlijk kunnen oplichten in elke gewenste kleur. En dankzij een technologie die Aura heet, kan de ASUS ROG Claymore ook de lichteffecten synchroniseren met die die u hebt ingesteld op andere ASUS-verlichte apparaten die u bezit.

Ongeacht het type schakelaars dat u verkiest, belooft ASUS u dat elk van deze 50 miljoen toetsaanslagen zal duren. Dat is nogal wat, en als u dit artikel leest, zult u zien dat de schakelaars op de ASUS ROG Claymore vele jaren meegaan.

Het ASUS ROG Claymore-gamingtoetsenbord beschikt ook over anti-ghosting-technologie en zorgt ervoor dat elke toetsaanslag die u maakt wordt gedetecteerd en opgenomen door het toetsenbord, ongeacht hoeveel andere toetsen tegelijkertijd worden ingedrukt.

Omdat het een ASUS ROG Claymore-toetsenbord is dat speciaal is bedoeld voor gamers, biedt het ook veel aanpassingsmogelijkheden en bedieningselementen voor de manier waarop de toetsen werken, voor de verlichting en voor de macro-instellingen. Eén ding dat we op prijs stelden, is dat het een ingebouwd flashgeheugen heeft, wat betekent dat je je toetsenbord kunt aanpassen zonder de software te gebruiken die door ASUS wordt geleverd. U kunt toetscombinaties gebruiken om de manier waarop het verlicht, om op te nemen en te gebruiken, te wijzigen of zelfs om uw processor- of RAM-geheugen te overklokken, en om de ventilatorsnelheid te regelen, als uw moederbord ook door ASUS is gemaakt.

Het toetsenbord maakt verbinding met uw pc met behulp van een 1, 8 meter lange (71 inch) microUSB tot USB 2.0 afneembare kabel, die u aan de achterkant van het toetsenbord kunt plaatsen om naar links of rechts te gaan.

Omdat de ASUS ROG Claymore een mechanisch toetsenbord is en omdat het frame van metaal is gemaakt, is het geen lichtgewicht apparaat. Hij weegt 770 gram of 27 gram en heeft een lengte, breedte en dikte van 360 x 145 x 45 mm (14, 17 x 5, 70 x 1, 77 inch). Dit alles zonder rekening te houden met het afneembare Numpad-deel. Met de Numpad bevestigd, weegt het toetsenbord 888 gram of 31 gram en is het 450 x 145 x 45 mm (17, 72 x 5, 70 x 1, 77 inch) in lengte, breedte en dikte.

In termen van besturingssystemen die het ondersteunt, werkt het ASUS ROG Claymore gaming-toetsenbord met Windows 10, Windows 8.1 en Windows 7.

Je kunt de volledige specificaties van dit toetsenbord hier vinden: ASUS ROG Claymore.

Het ASUS ROG Claymore-toetsenbord gebruiken

Laten we beginnen met de basis: het ASUS ROG Claymore-toetsenbord maakt gebruik van mechanische schakelaars die op een aluminium metalen frame worden geplaatst. Dit frame is zwaar als je gewend bent aan plastic toetsenborden, maar het is lichtgewicht als je het vergelijkt met andere mechanische gametoetsenborden zoals de Razer Blackwidow. Natuurlijk, de RGB-kleuren zullen alle bekendheid krijgen, maar om de Claymore nog mooier en aantrekkelijker te maken voor gamers, zorgde ASUS ook voor hoe het frame van het toetsenbord eruit zag, en drukte het dus een Maya-geïnspireerde ontwerp af op het oppervlak, dat we moeten zeggen dat het er heel leuk uitziet.

We hebben eerder al gezegd dat je de ASUS ROG Claymore met rode, zwarte, blauwe of bruine Cherry MX-switches kunt kopen. Dat is een breed palet aan opties en past bij de wensen en voorkeuren van elke gamer. We zeggen dat omdat het kiezen van de juiste schakelaars voor u van groot belang is. Iedereen heeft zijn eigen typestijl en sommige mensen zijn bereid om meer ruis te verwerken voor de best mogelijke prestaties, terwijl anderen liever minder ruis gebruiken.

Het ASUS ROG Claymore-toetsenbord dat we hebben getest, had Cherry MX RGB-bruine schakelaars. "Brownies" hebben een extra voelbare feedback in vergelijking met zwarte of rode schakelaars, en zijn ook de minder klikbare broers en zussen van de familie, wat betekent dat ze niet zoveel ruis maken als de blues of de greens doen. Vanwege deze functies zijn bruine Cherry MX-schakelaars erg populair in de wereld van gamers en zijn ze ook een zeer goede keuze voor mensen die veel op hun toetsenbord schrijven.

De toetsen op de ASUS ROG Claymore zijn gemakkelijk te vinden en het indrukken ervan voelt precies goed. Ze vereisen niet al te veel kracht, maar ze zijn ook niet eenvoudig om op te drukken. De bruine schakelaars zijn in alle opzichten matig, en dat is maar goed ook. Eerlijk gezegd, typen op dit toetsenbord is een plezier!

De ASUS ROG Claymore is ook heel gemakkelijk te wennen omdat de lay-out van de toetsen op het frame het standaard ANSI-plaatsingsmodel gebruikt. Dat betekent dat je een lange linker Shift-toets beschikbaar hebt en dat de Enter-toets rechthoekig is. Dit is de lay-out die wordt gebruikt op de meeste westerse toetsenborden, dus er is een grote kans dat het hetzelfde is als je vorige toetsenbord.

Alle toetsen op de ASUS ROG Claymore zijn individueel verlicht met RGB-LED's. Dat betekent dat u de lichtkleur kunt aanpassen aan alles wat u maar wilt in een oneindige hoeveelheid variaties. Het is de droom van een modder eigenlijk. :) Er zijn enkele vooraf gedefinieerde effecten die u kunt toepassen op de verlichting van het toetsenbord, zoals Ademhaling, Kleurcyclus, Golf, Rimpeling, Reactief, Sterrennacht en Drijfzand, en u kunt ook uw eigen aangepaste effecten maken die overeenkomen met de games die u speelt of gewoon de visuele uitstraling die je wilt. U kunt een demo van al deze modi bekijken in de onderstaande video.

De meeste effecten worden geconfigureerd en geregeld via de ROG Armory-software van ASUS. Het Claymore-toetsenbord kan echter ook rechtstreeks worden geconfigureerd door op specifieke toetsen te drukken. Hoewel de functies waar u toegang toe hebt eenvoudiger zijn, zullen ze waarschijnlijk voldoende zijn om het toetsenbord naar wens aan te passen, zonder dat u de ASUS-software hoeft te installeren op uw computer of op de computer van uw vriend als u op reis bent. :) U kunt bijvoorbeeld op Fn en Del, End of Page Down drukken om door 10 verschillende intensiteitsniveaus te bladeren voor de rode, groene en blauwe achtergrondverlichting.

Hoewel alle toetsen op de ASUS ROG Claymore kunnen worden gebruikt voor macro's, zijn er geen speciale macrotoetsen. Sommigen vinden dat misschien niet leuk, maar we zijn er dol op. U kunt immers macro's opnemen en ze bijvoorbeeld toewijzen aan de Fn-toetsen. Of, als je een echt toegewijde gamer bent, kun je het Numpad-gedeelte van het toetsenbord gebruiken en macro's toewijzen aan al zijn toetsen. Het Claymore gamingtoetsenbord is modulair en het Numpad-deel kan worden verwijderd en opnieuw worden bevestigd aan de linkerkant van het kerntoetsenbord. Door het op deze manier te plaatsen, kun je eenvoudig met je linkerhand toegang krijgen tot alle macrotoetsen die je op de Numpad hebt geconfigureerd, en hoef je tijdens intensieve spelsessies je rechterhand niet van de muis te heffen.

Gedurende de tijd dat ik het ASUS ROG Claymore-gametoetsenbord in mijn handen had, gebruikte ik het om veel spellen te spelen. Dit gebeurde tijdens de wintervakanties dus dat hielp ook. :) Ik moet zeggen dat dit toetsenbord geweldig aanvoelde en geweldig werkte in alle games die ik ermee speelde. Ik vond het leuk in Skyrim, ik vond het leuk in Mad Max, en ik vond het absoluut geweldig in League of Legends.

De ASUS ROG Claymore is een geweldig mechanisch toetsenbord, een instrument waarmee je er verliefd op wordt, ongeacht of je een gamer bent of niet.

De ASUS ROG Armory-software

ASUS biedt Claymore-gebruikers software met de naam ROG Armory, ontworpen om gemakkelijke toegang te bieden tot de personalisatiebesturing op het toetsenbord. Vanuit deze software kunt u maximaal vijf verschillende instellingenprofielen voor uw toetsenbord maken en opslaan, u kunt de lichteffecten aanpassen, u kunt macro's opnemen en u kunt ook enkele statistieken controleren.

Hoewel het de basis biedt en het de enige manier is om de lichteffecten in detail te regelen, moeten we zeggen dat we niet erg enthousiast zijn over de ROG Armory-software. Het bedrijf zou wat meer moeite moeten steken in het verbeteren ervan.

Om te beginnen, het kunnen maken en gebruiken van slechts vijf profielen lijkt te weinig voor een echte gamer. Je zou kunnen zeggen dat je een toetsenbordprofiel kunt maken voor MMO's (Massively Multiplayer Online-spellen), een voor RTS (Real-Time Strategy) -games, een voor actie- of vechtgames, enzovoort. Een echte gamer zal echter waarschijnlijk een profiel gebruiken in League of Legends, het tweede profiel in Skyrim, een derde in StarCraft enzovoort. De beste manier om hier naartoe te gaan, is om onbeperkte profielen in de software te kunnen maken, zelfs als het toetsenbord er slechts vijf kan opslaan in het hardware-flashgeheugen.

En dan zijn er statistieken die u krijgt van ROG Armory. Als u de onderstaande schermafbeelding bekijkt, ziet u dat u slechts enkele cijfers krijgt met het aantal keren dat u op een paar toetsen en uw KPM drukte (toetsaanslag per minuut). U krijgt geen details over alle toetsen op het toetsenbord. Wat nog erger is, is dat je ROG Armory moet openen en op de knop Record moet drukken voordat de software begint met het opnemen van statistieken. Dat is niet echt gebruiksvriendelijk als je het ons vraagt.

En dan is er nog het uiterlijk van deze app: de ROG Armory-software ziet er verouderd en ongepolijst uit. Als je kijkt naar hoe andere soortgelijke software van de concurrentie eruit ziet, zul je begrijpen waarom we dit zeggen.

De ASUS ROG Armory-software doet wat het zou moeten doen, maar het zou veel meer gepolijst kunnen zijn.

Voors en tegens

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Er zijn veel goede dingen te zeggen over de ASUS ROG Claymore:

  • Het is een geweldig toetsenbord dat voldoet aan de behoeften en wensen van zowel gamers als typisten.
  • Je kunt het kopen met vier verschillende soorten mechanische Cherry MX-schakelaars: rood, zwart, blauw en bruin.
  • De achtergrondverlichting is zo goed als mogelijk - je kunt elke toets afzonderlijk aanpassen en instellen om elke gewenste kleur te gebruiken, plus je krijgt ook meer dan een paar lichteffecten om mee te spelen.
  • Het is modulair, wat betekent dat je het Numpad-deel kunt losmaken of verbinden met het kerntoetsenbord. U kunt de Numpad ook aan de linkerkant van het toetsenbord bevestigen, niet alleen aan de rechterkant.
  • Het is heel gemakkelijk om eraan te wennen, omdat het geen extra macrotoetsen bevat, en het maakt gebruik van de standaard ANSI-lay-out, de meest gebruikelijke sleutellay-out op Westerse toetsenborden.
  • Het heeft een ingebouwde flash-geheugenmodule die de instellingen en aanpassingen die u maakt, kunt opslaan en opslaan, onafhankelijk van de software op uw computer.
  • Het frame van aluminiumlegering voelt erg stevig aan en het Maya-ontwerp dat door ASUS wordt gebruikt, ziet er geweldig uit.

Aan de negatieve kant is er maar één aspect dat we graag zouden verbeteren: hun ROG Armory-software. We zijn van mening dat het te weinig kwaliteit heeft en minder aanpassingsmogelijkheden heeft dan de concurrentie biedt. Toch zal het zijn werk doen en ben je gedekt voor de basisbehoeften die je zou kunnen hebben.

Product Nominaal 5/5

Vonnis

De ASUS ROG Claymore is een uitzonderlijk toetsenbord dat perfect werkt en er prachtig uitziet. Ja, het is maar een toetsenbord, maar het is een geweldig toetsenbord en je zult het heel leuk vinden om het te gebruiken. De mechanische schakelaars, het aluminium frame, het Maya-geïnspireerde ontwerp, de volledige controle over de lichteffecten en kleuren, werken allemaal heel goed samen en bieden een geweldige ervaring. Dit toetsenbord is een geweldige keuze voor iedereen. Het maakt niet uit of je het wilt voor gamen, typen, kantoorwerk van welke aard dan ook enzovoort. De ASUS ROG Claymore past bij de behoeften van alle gebruikers die deze kopen.