Tutorial

Schakelen tussen toetsenbordinvoertalen in Windows 8 & 8.1

Als u een meertalige persoon bent, wisselt u waarschijnlijk op uw werkdag tussen meerdere invoertalen. Gelukkig zijn er verschillende methoden om dit te doen, sommige sneller dan andere. In deze tutorial zal ik ze allemaal in detail behandelen, zodat u de methode kunt kiezen die het beste bij u past.

Hoe te schakelen tussen invoertalen via de charm Instellingen

Een manier om te schakelen tussen toetsenbordinvoertalen omvat het gebruik van de charm Instellingen . Als je niet weet hoe je de charms moet gebruiken, lees dan deze handleiding: Wat zijn de charms en hoe je ze kunt gebruiken.

Klik of tik erop. Onderaan vindt u een optie met de naam Toetsenbord met een code met drie letters erboven (de code voor de actieve invoertaal).

Klik of tik erop en Windows geeft het toetsenbordinvoertaalmenu weer. Selecteer de nieuwe taal die u wilt gebruiken in de lijst met beschikbare opties.

Als de taal die u wilt gebruiken niet wordt vermeld, betekent dit dat deze niet is geïnstalleerd. Lees deze tutorial om te leren hoe u dit moet doen: Toetsenbordinvoertalen toevoegen of verwijderen in Windows 8 & 8.1.

Hoe te schakelen tussen invoertalen via de taakbalk op het bureaublad

Op het bureaublad kunt u ook de ingangsindicator op de taakbalk gebruiken om de gewenste taal te kiezen.

Klik of tik erop en het taalmenu wordt weergegeven.

Hoe te schakelen tussen invoertalen via sneltoetsen op het toetsenbord

De snelste manier om tussen invoertalen te schakelen is om het toetsenbord te gebruiken. Het werkt overal in Windows 8 en Windows 8.1. Gebruik de Windows + Spatie om het taalmenu weer te geven. Druk vervolgens op dezelfde toetsen tot u de gewenste taal hebt geselecteerd.

De standaard sneltoets die in Windows 7 wordt gebruikt - Met Alt + Shift- toets kunt u direct van taal veranderen zonder het taalmenu weer te geven. Wanneer u het startscherm of moderne apps gebruikt, ziet u geen enkele aanwijzing dat u de taal net hebt gewijzigd. Op het bureaublad wordt de nieuwe taal weergegeven in de invoerindicator op de taakbalk.

Hoe de sneltoets op het toetsenbord te veranderen

Om de sneltoets te wijzigen die wordt gebruikt voor het wisselen van de invoertaal, opent u het paneel Taal, te vinden in "Configuratiescherm -> Klok, taal en regio -> Taal" .

Klik of tik hier op de link Geavanceerde instellingen aan de linkerkant.

Hiermee gaat u naar het venster "Taal geavanceerde instellingen" . Het zou op de onderstaande screenshot moeten lijken.

Klik of tik op de link "Sneltoets sneltoets wijzigen" in het gedeelte "Schakel invoermethoden" .

Er wordt een nieuw venster geopend met de naam "Tekstservices en invoertalen" . Dit is de plaats waar u de sneltoets voor het schakelen tussen invoertalen kunt wijzigen. Klik of tik op "Change Key Sequence" .

Selecteer de toetsenbordcombinatie die u als snelkoppeling wilt gebruiken en klik of tik op OK .

Conclusie

Zoals je kunt zien, is veranderen tussen de toetsenbordinvoertaal niet moeilijk. Experimenteer met alle methoden en sneltoetsen en kies degene die het beste bij u past.

Als u op zoek bent naar andere tips voor het werken met talen in Windows 8 en Windows 8.1, aarzel dan niet om de hieronder aanbevolen artikelen te lezen.