Beoordeling

Herziening van de Samsung 750 EVO - hoge prestaties voor een bescheiden prijs

Solid State-schijven (SSD's) zijn een van de beste oplossingen om de prestaties en de snelheid van onze computers te verbeteren. Dat komt omdat ze altijd sneller zijn dan traditionele harde schijven met draaiende schijven. Een van de grootste SSD-fabrikanten van vandaag is Samsung, een bedrijf dat bekend is bij iedereen, vooral voor hun smartphones. De afgelopen dagen hebben we hun Samsung 750 EVO Solid State Drive getest: een apparaat dat belooft snelle lees- en schrijfsnelheden te leveren tegen een redelijke prijs. Dit is wat we leuk vinden en wat we niet leuk vinden aan de Samsung 750 EVO SSD, in deze review:

Unboxing en hardwarespecificaties

Solid State-schijven zijn geen apparaten die worden verkocht in spectaculaire pakketten, met ingewikkelde ontwerpen. Ze komen meestal in eenvoudige, barebone, dozen en de Samsung 750 EVO maakt geen uitzondering op deze regel.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

Deze SSD is verpakt in een dunne vierkante doos, gemaakt van mat wit karton. Aan de bovenzijde van de doos ziet u een afbeelding van de SSD, de naam en opslagcapaciteit.

Op de achterkant van het pakket wordt meer informatie afgedrukt, inclusief informatie over uw garantie. U zult blij zijn te horen dat Samsung 750 EVO SSD profiteert van een beperkte garantie van 3 jaar.

In de doos vindt u de SSD die op een plastic bak zit en een afgedrukte samenvatting van de garantie . Er is niets anders!

De Samsung 750 EVO SSD heeft een vormfactor van 2, 5 inch, wat betekent dat hij net zo goed in een desktop-pc past als in een notebook.

Zoals u in de afbeelding hieronder kunt zien, maakt de SSD via SATA 3-connectoren verbinding met uw pc.

De exacte afmetingen zijn 3, 94 x 2, 75 x 0, 27 inch (100 x 69, 85 x 6, 8 mm) in breedte, hoogte en diepte. Het is vooral een goede keuze als je het op een draagbaar apparaat moet gebruiken, zoals in een laptop of een converteerbare pc, omdat het zo licht is: het weegt minder dan 50 gram.

Samsung produceert en verkoopt de 750 EVO SSD in meerdere versies, met verschillende capaciteiten: 120 GB, 250 GB en 500 GB. Het monster dat we hebben getest, had 250 GB opslagruimte. Windows 10 meldde dat het een bruikbare capaciteit van 232 GB heeft.

Samsung zegt dat de 750 EVO SSD in staat is om gegevens te lezen met snelheden tot 540 MB / sec en gegevens kan schrijven tot 520 MB / sec. Dit zijn natuurlijk de maximale theoretische snelheden wanneer gegevens opeenvolgend worden gelezen of geschreven.

Deze snelheden worden bereikt met behulp van de Samsung MGX-controller en Samsung NAND Flash Memory erin. We zullen later in deze beoordeling zien wat de real-life snelheden zijn die we hebben bereikt.

Als het stroomverbruik belangrijk voor u is, moet u weten dat de 250 GB Samsung 750 EVO SSD een gemiddeld energieverbruik van 2, 1 Watt heeft bij het lezen van gegevens en 3, 7 Watt bij het schrijven van gegevens.

Als u meer details en specificaties wilt zien, bezoekt u de officiële website hier: Samsung 750 EVO SSD-specificaties.

Prestaties in benchmarks

Om een ​​beter beeld te krijgen van de prestaties en de snelheid van de Samsung 750 EVO Solid State Drive, hebben we een paar benchmarks uitgevoerd met behulp van het volgende testsysteem:

 • Processor: AMD FX-8350
 • Moederbord: ASRock 970 Extreme3
 • Geheugen: HyperX Predator 8, 00 GB Dual-Channel DDR3 op 2133MHz
 • Grafische kaart: Sapphire AMD Radeon R9 270X Dual-X
 • Besturingssysteem: Windows 10 Home 64-bit met Creators Update

De eerste benchmarkapp die we gebruikten, was CrystalDiskMark, dat verschillende tests uitvoert voor het lezen en schrijven van gegevens, zowel sequentieel als willekeurig:

 • Seq Q32T1: Sequentieel (Blokgrootte = 128 KiB) Lezen / schrijven met meerdere wachtrijen en threads
 • 4K Q32T1: Willekeurige 4KiB lezen / schrijven met meerdere wachtrijen en threads
 • Seq: Sequential (Block Size = 1 MiB) Lezen / schrijven met een enkele thread
 • 4K: Willekeurige 4KiB Lezen Schrijven met een enkele wachtrij en thread

Zoals u in de onderstaande schermafbeelding kunt zien, liggen de lees- en schrijfsnelheden die we met CrystalDiskMark hebben gemeten in ons testsysteem, erg dicht bij die welke door Samsung zijn geadverteerd voor hun 750 EVO SSD-station.

Om een ​​second opinion te krijgen, hebben we ook een paar tests uitgevoerd met een andere populaire SSD-benchmarkapp, genaamd AS SSD Benchmark. Hoewel de overdrachtssnelheden voor lezen en schrijven die we met de AS SSD Benchmark hebben gemeten, niet zo hoog zijn als die we met CrystalDiskMark hebben gezien, zijn ze wel dichtbij genoeg om te bevestigen dat dit een snelle schijf is.

De tests die we met AS SSD Benchmark hebben uitgevoerd zijn:

 • Seq: test de sequentiële lees- / schrijfprestaties
 • 4K: test de willekeurige lees- / schrijfprestaties met behulp van 4KB datablokken
 • 4K-64Thrd: test de willekeurige lees- / schrijfprestaties met behulp van 4KB datablokken en 64 threads
 • Acc.time: het meet de toegangstijd van de SSD

In beide benchmarks - CrystalDiskMark en AS SSD Benchmark - waren we behoorlijk onder de indruk van de schrijfsnelheden die de 250GB Samsung 750 EVO SSD weet te behalen. In zijn prijsklasse zijn er veel solid-state drives die deze leessnelheden kunnen ondersteunen, maar er zijn er niet veel die dezelfde hoge schrijfsnelheden kunnen ondersteunen.

Gebundelde software: Samsung Magician

Op de ondersteuningspagina van de Samsung 750 EVO Solid State Drive, biedt het bedrijf software met een nogal grappige naam: Samsung Magician . Het is gratis beschikbaar voor alle Samsung 750 EVO-bezitters. We raden aan dat u het downloadt en installeert, omdat het u helpt om de prestaties van uw nieuwe SSD te vergroten, en er firmware-updates voor te bieden en u meer informatie over uw SSD kunt geven, zoals bijvoorbeeld de gezondheidsstatus.

Het belangrijkste kenmerk van de Samsung Magician- software wordt de RAPID-modus genoemd . RAPID-modus is een hulpmiddel waarmee u de snelheden van uw SSD kunt verhogen door een cachesysteem te maken en te gebruiken in het RAM-geheugen van uw computer, dat vervolgens wordt gebruikt om lees- en schrijfoverdrachten op de SSD van Samsung te optimaliseren en te vergroten. De RAPID-modus is ingeschakeld met een eenvoudige omschakeling van de gebruikersinterface van de Samsung Magician en het vereist alleen een herstart van het systeem om te kunnen werken.

De Samsung Magician- software deelt ook informatie over de gezondheid van uw SSD, de totale hoeveelheid gegevens die erop is geschreven sinds de eerste dag, de firmwareversie die is geïnstalleerd en de laatst beschikbare, enzovoort.

U kunt ook een Performance Benchmark- tool gebruiken om te zien hoe snel uw SSD is en een Secure Erase- tool om gegevens die op uw Samsung 750 EVO SSD-station zijn opgeslagen permanent te verwijderen.

De Samsung Magician-software helpt je de prestaties van je SSD te verbeteren, de firmware te upgraden wanneer een nieuwe versie beschikbaar is en deelt ook nuttige informatie over de status van je SSS-station. Wij zijn van mening dat de Samsung-goochelaar een geweldig stuk software is en we raden u aan deze te gebruiken.

Voors en tegens

Dit zijn de pluspunten die we hebben vastgesteld voor de Samsung 750 EVO SSD:

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu
 • Het is een snelle solid-state drive, met hoge lees- en schrijfsnelheden
 • Het kost minder dan andere Solid State-stations van Samsung
 • De Samsung Magician-software en de RAPID-modus kunnen de prestaties van de SSD nog verder verbeteren

Er zijn ook een paar nadelen om te overwegen:

 • De 250 GB Samsung 750 EVO SSD is een beetje duurder dan andere vergelijkbare solid-state schijven van andere fabrikanten
 • Het heeft een garantie van drie jaar, wat betekent dat het duidelijk een consumentenapparaat is, niet gericht op bedrijven die meer uithoudingsvermogen nodig hebben
Product Nominaal 4/5

Vonnis

De Samsung 750 EVO Solid State Drive is een geweldige keuze voor consumenten die een nieuwe opslagdrive willen. De 750 EVO biedt hoge lees- / schrijfsnelheden en is beschikbaar in versies met meerdere opslagcapaciteit, van 120 GB tot 250 GB en tot 500 GB. Hoewel de prijs voor een eenheid iets hoger is dan voor andere solid-state schijven van andere bedrijven, zijn de prestaties absoluut geweldig en zult u ervan genieten om deze te gebruiken.