Anders

Welke zijn de beste gratis hulpprogramma's voor het herstellen van bestanden? Vergelijk 5 van de meest populaire apps

In deze tijd kunt u veel apps vinden die u beloven om u te helpen bij het herstellen van verwijderde bestanden. Het is geweldig om veel opties te hebben, maar de vraag is welke programma's goed zijn in het herstellen van verwijderde bestanden? Welke van hen voldoen aan hun belofte? Om dit te achterhalen, hebben we enkele van de meest populaire toepassingen in deze niche getest, die allemaal gratis zijn voor persoonlijk gebruik. Laten we eens kijken wat we hebben ontdekt:

Hoe we de apps voor bestandsherstel hebben getest

We hebben een USB-geheugenstick gepakt en geformatteerd om er zeker van te zijn dat er niets meer op zat. Daarna kopieerden we een breed scala aan foto's, documenten, afbeeldingen en video's (123 bestanden in totaal) met verschillende bestandsindelingen: bmp, cur, docx, jpg, mkv, mp3, pdf, png, txt en xlsx . De totale grootte van alle bestanden was 2, 66 GB.

Vervolgens hebben we alle bestanden permanent verwijderd met behulp van de Shift + Delete- toetsen en 10 nieuwe bestanden (JPEG-afbeeldingen) op de geheugenstick toegevoegd om te zien hoe goed elk programma zou zijn bij het herstellen van bestanden wanneer er kans is op een aantal verwijderde bestanden gedeeltelijk overschreven door anderen. Omdat de verwijderde bestanden op een USB-stick stonden, hebben we de bestanden op de harde schijf van onze computer hersteld.

Toen was het tijd om de gegevensherstel-apps te testen die we wilden herzien. We kozen de programma's die u hieronder ziet, omdat ze op dit moment het populairst zijn in de niche. We wilden deze beoordeling ook alleen beperken tot gratis apps, zonder enige beperking, omdat de meeste mensen niet graag geld uitgeven aan apps die ze misschien maar een of twee keer gebruiken.

1. Piriform Recuva

Recuva start met een wizard, die u helpt bij het kiezen van de locatie en bestandstypen die u wilt scannen. De applicatie maakte de scan in 0, 09 seconden en vond 86 van de 123 bestanden die we verwijderden. Het herstelde ze in 18.16 seconden.

Van de 86 herstelde bestanden waren er slechts 71 intact. De andere 15 bestanden werden slechts gedeeltelijk hersteld, wat inhoudt dat de inhoud gedeeltelijk werd overschreven. Deze bestanden waren beschadigd en konden niet langer worden gebruikt. Recuva werd voor de tweede keer gebruikt en de optie diepe scan gaf dezelfde resultaten.

OPMERKING: Recuva was de enige geteste app die het bestand "Thumbs.db" niet als een te herstellen bestand compenseerde. Dit bestand is niet essentieel en wordt door Windows in mappen gemaakt en vertegenwoordigt een afbeeldingscache om miniaturen sneller te kunnen bekijken.

Downloaden: Recuva

2. Puran-bestandsherstel

Puran File Recovery is een gratis en eenvoudig te gebruiken hulpmiddel voor het herstellen van bestanden. Het is een draagbare applicatie die u niet hoeft te installeren om deze te gebruiken. Nadat u bent opgestart, moet u het station of het volume selecteren dat u op verloren bestanden wilt scannen. Vervolgens toont het programma onmiddellijk alle verwijderde bestanden die gevonden zijn. Het is gelukt om 87 bestanden te vinden uit de 123 die we eerder hebben verwijderd.

Het herstellen van de verloren bestanden duurde ongeveer 1 minuut en 15 seconden. Puran File Recovery is erin geslaagd om slechts 65 intacte bestanden te herstellen. De andere 22 bestanden bleken corrupt te zijn, wat betekent dat hun inhoud gedeeltelijk werd overschreven.

Downloaden: Puran-bestandsherstel

3. IObit Undelete

IObit Undelete biedt een eenvoudig te gebruiken interface die er ook goed uitziet. Het bestandherstelproces kan net zo eenvoudig zijn als het selecteren van het type bestanden dat u kwijt bent, het kiezen van het station waarop ze zijn gevonden en vervolgens beginnen met zoeken. Deze app bevat niet veel geavanceerde instellingen, maar dat betekent dat je meteen kunt beginnen om je bestanden terug te krijgen, zonder dat je gebruikershandleidingen hoeft te lezen.

IObit Undelete herstelde in totaal 87 herstelde bestanden, in slechts 18 seconden, maar slechts 65 waren in een uitstekende staat. De rest (22 bestanden) was gebroken en kon niet langer worden gebruikt.

Downloaden: IObit Undelete

4. Undelete 360

Undelete 360 ​​is een andere app voor gegevensherstel die zich onderscheidt van de rest. Het biedt een prettige en eenvoudige gebruikersinterface die perfect is voor beginners. Wanneer u het uitvoert, moet u op de knop Zoeken op de bovenste menubalk drukken en vervolgens het station selecteren waarop u wilt zoeken naar verloren bestanden. De zoekactie is snel en het herstel is vergelijkbaar met andere herstelhulpmiddelen.

Het identificeren van de verwijderde bestanden van onze USB-geheugenstick duurde 7 seconden. Undelete 360 ​​herstelde 87 bestanden in 1 minuut en 48 seconden, maar slechts 65 waren intact. De andere 22 bestanden waren in slechte staat en konden niet meer worden gebruikt.

Downloaden: Undelete 360

5. Testdisk

Testdisk is een uitstekende app voor gegevensherstel, maar beginners vinden dit misschien niet leuk omdat het geen grafische gebruikersinterface heeft die werkt met een muis. Het is op tekst gebaseerd, maar de opties zijn duidelijk en zijn relatief eenvoudig te begrijpen. Een andere grote pro van Testdisk is dat het open-source software is, wat betekent dat het voor iedereen gratis is.

Het zoeken naar de verwijderde bestanden op onze USB-geheugenstick was direct, het beheer van de TestDisk vond 87 bestanden. Het herstel van alle verwijderde bestanden duurde 39 seconden, maar 22 daarvan waren beschadigd.

Downloaden: testdisk

Vergelijk de beste gratis hulpprogramma's voor bestandsherstel

We hebben een tabel met een samenvatting van onze bevindingen gemaakt. Neem een ​​kijkje om een ​​goed overzicht te krijgen:

Als je door de cijfers kijkt, is het duidelijk dat Recuva de duidelijke winnaar is. Kijkend naar het aantal bestanden dat werd hersteld, wist Recuva meer te herstellen dan alle andere apps. De andere apps hadden iets lagere resultaten en geen van hen slaagde erin om zoveel als Recuva te herstellen. We merkten ook betekenisvolle verschillen op met betrekking tot de scansnelheid en de tijd die nodig was om de verwijderde bestanden te herstellen. Hoe dan ook, vanuit welk perspectief je ook kijkt, de duidelijke winnaar is Recuva.

Conclusie

We hopen dat deze vergelijking nuttig voor u is geweest bij het maken van een weloverwogen keuze. Als u vragen heeft, aarzel dan niet om een ​​reactie achter te laten. Als je een van deze bestandsherstel-apps hebt gebruikt, kun je hieronder je ervaringen delen. Het zal zeker anderen helpen.