Tutorial

Hoe Windows 10-meldingen over automatisch gegenereerde fotoalbums stoppen

U hebt misschien gemerkt dat Microsoft hun OneDrive-opslagservice heeft bijgewerkt, zodat deze automatisch albums kan maken van de foto's die u in hun cloud hebt opgeslagen. Hoewel dit soort automatisch gegenereerde albums iets is wat je leuk vindt, is het ook mogelijk dat je het niet wilt. Gelukkig zijn voor diegenen onder ons die onze foto's al georganiseerd hebben zoals we dat willen en geen automatisch gegenereerde albums en meldingen willen zien, er oplossingen om dit gedrag te stoppen. Hier is hoe dit vervelende probleem op te lossen bij het gebruik van de app Foto's in Windows 10, die is geïntegreerd met OneDrive:

Wat zijn automatische albums? Waarom en wanneer worden automatische albums gegenereerd door OneDrive?

Als u een Android-smartphone bezit en de Google Foto's- app gebruikt, bent u waarschijnlijk al gewend om automatisch fotoalbums te maken. Deze functie is al geruime tijd beschikbaar en Microsoft merkte op dat hun OneDrive-service de basisopties ontbrak die Google in dit verband bood. De automatisch gegenereerde albums zijn een stap die Microsoft heeft gezet om OneDrive te verbeteren. Volgens deze aankondiging in een blogbericht van Microsoft kan OneDrive vanaf 22 juli 2016 detecteren wanneer u foto's maakt in een "korte periode" en op een "bepaalde locatie". Wanneer dit gebeurt, selecteert OneDrive uw beste foto's en maakt een album met hen. Daarnaast genereert OneDrive elke maandagochtend fotoalbums, op basis van de foto's die u in het weekend maakt.

Het maakt niet uit of u een smartphone hebt met Android, iOS of Windows 10 Mobile, zolang u een back-up van uw foto's maakt naar OneDrive, wordt deze functie automatisch ingeschakeld. Wanneer een dergelijk automatisch fotoalbum in OneDrive wordt gemaakt en het gereed is om te worden bekeken, stuurt Microsoft u meldingen in de apps van Microsoft, waaronder de Foto's- app van Windows 10 en Windows 10 Mobile.

Hoe de meldingen van automatische fotoalbums van Windows 10 eruit zien

Allereerst, hier is wat de automatische fotoalbum-melding die je krijgt in Windows 10 er als volgt uitziet: "Bekijk het nieuwe album dat we voor je hebben gemaakt, inclusief enkele van je beste foto's!" .

Zoals u in de bovenstaande schermafbeelding kunt zien, worden de meldingen verzonden via de standaard Photos- app vanuit Windows 10.

U kunt dergelijke meldingen ook ontvangen van de OneDrive-app in Windows 10 en andere platforms, waaronder uw smartphone met Android en iOS.

Wat kunt u doen om dergelijke meldingen te stoppen?

Je hebt twee opties:

  • Als je deze functie van OneDrive leuk vindt, maar je niet graag meldingen ontvangt van de Photos- app over deze albums, kun je de meldingen die je krijgt uit de Photos- app uitschakelen in Windows 10. Lees het volgende gedeelte van deze tutorial om te zien hoe om het te doen..
  • Als u deze functie van OneDrive niet leuk vindt en deze wilt uitschakelen, volgt u de instructies in deze handleiding: stop OneDrive van het maken van automatische fotoalbums in 3 stappen.

Hoe automatische fotoalbum-meldingen uit te schakelen in Windows 10 Photos

Open de app Instellingen door op de snelkoppeling in het menu Start te klikken of erop te tikken. Open in de app Instellingen de categorie Systeeminstellingen . Aan de linkerkant van het venster, klik of tik op Meldingen & acties .

Blader aan de rechterkant van het venster naar het gedeelte 'Meldingen van deze afzenders ontvangen'.

Scrol in dit gedeelte omlaag totdat u de app Foto's hebt gevonden . De lijst met apps is alfabetisch gerangschikt en je zult behoorlijk veel moeten scrollen om te doen. Schakel de schakelaar naar rechts uit om alle meldingen uit de Photos- app uit te schakelen, inclusief die over OneDrive-albums.

Vanaf nu zie je geen meldingen meer over een automatisch gegenereerd fotoalbum met foto's van de app Photos op je Windows 10-computer of apparaat. U krijgt de melding op andere computers of apparaten en fotoalbums worden nog steeds automatisch door OneDrive gegenereerd.

Conclusie

Misschien vind je die automatisch gegenereerde fotoalbums van OneDrive leuk, maar misschien niet. De meeste mensen houden echter niet van de meldingen die ze van deze functie ontvangen. Soms wordt het beter om geen melding te krijgen over alle dingen die je deed. Misschien wilt u niet dat iedereen in uw buurt meldingen ontvangt over de foto's die u in het weekend hebt gemaakt. Wilt u deze automatische albums-meldingen uitschakelen of geniet u van deze nieuwe functie? Deel uw gevoelens met ons, in de opmerkingen hieronder.