Tutorial

De snelle antwoorden gebruiken en wijzigen die beschikbaar zijn op Android-smartphones

Een snel antwoord is een korte sms die u kunt verzenden als u een oproep op uw Android-smartphone weigert. Het zijn algemene sms-berichten die mensen laten weten waarom je nu niet kunt antwoorden en wat je wilt dat ze doen, zoals je later bellen of je een sms sturen. Het Android-besturingssysteem biedt vier standaard snelle antwoorden die u naar wens kunt aanpassen. Ga als volgt te werk om de tekstberichten met snelle reactie die beschikbaar zijn in Android te bekijken en te bewerken:

OPMERKING: deze handleiding is van toepassing op Android 7 Nougat en Android 6 Marshmallow. De procedure is vergelijkbaar op alle Android-apparaten, dus u moet deze instellen, zelfs als u een andere versie op Android op uw apparaat gebruikt. Onze gids is gemaakt met een Google Nexus 6P-smartphone, met een schone distributie van Android 7 Nougat.

Hoe gebruik je snelle antwoorden op Android-smartphones?

Wanneer iemand u oproept op uw Android-smartphones, ziet u het scherm van de inkomende oproep. Als u op het telefoonpictogram op het scherm tikt, kunt u het in drie richtingen vegen:

  • Omhoog, voor het weigeren van de oproep en het verzenden van een snelle reactie via een sms. U moet een van de beschikbare snelle antwoorden kiezen.
  • Juist, voor het beantwoorden van de oproep
  • Links, om de oproep te weigeren zonder een snel antwoord te sturen

Wanneer u het telefoonpictogram omhoog veegt, kunt u een van de vier snelle antwoorden verzenden door op het antwoord te tikken dat u wilt verzenden:

  • Ik kan nu niet praten. Hoe gaat het?
  • Ik bel je zo terug.
  • Ik bel je later.
  • Ik kan nu niet praten. Bel me later?

Je hebt ook de mogelijkheid om je eigen bericht te schrijven, als je daar tijd voor hebt.

Hoe de standaard snelle antwoorden in Android te veranderen

Waarom een ​​snel antwoord naar iemand sturen als je zijn oproep niet kunt beantwoorden, is nuttig, de standaard snelle antwoorden van Android zijn niet zo handig en ik geef ze altijd de voorkeur om ze aan te passen en mijn eigen antwoorden te maken.

Als u ze wilt aanpassen, opent u eerst de app Telefoon door op het pictogram op het startscherm of in de lade Apps te tikken.

Tik in de app Telefoon op de drie stippen in de rechterbovenhoek van het app-venster.

Een menu wordt getoond met verschillende opties. Tik op Instellingen .

Tik in de lijst met instellingen op Snelle antwoorden .

Nu zie je de lijst met de vier snelle antwoorden die beschikbaar zijn in Android. Je kunt ze allemaal aanpassen door erop te tikken.

Wanneer u op een snelle reactie tikt, kunt u deze bewerken en deze naar elke gewenste tekst wijzigen. Tik op OK als u klaar bent met aanpassen.

Herhaal het proces voor alle snelle antwoorden die u wilt aanpassen. Wanneer u klaar bent, sluit u de app Telefoon .

Conclusie

Nu u weet hoe u de snelle antwoorden die u kunt verzenden wanneer u een oproep weigert, via sms-berichten kunt aanpassen, wijzigt u de standaardreacties in sommige antwoorden die nuttiger voor u zijn. Als u vragen of problemen heeft, aarzel dan niet om hieronder een reactie achter te laten.