Beoordeling

Microsoft Display Dock Review - Het apparaat dat uw smartphone omzet in een pc

Je hebt misschien nog nooit gehoord van het Microsoft Display Dock, maar je hebt vast wel gehoord van Windows 10 Mobile en de Microsoft Lumia 950 of 950 XL smartphones die eind 2015 werden gelanceerd. Het zijn de eerste high-end smartphones met Windows 10 Mobile en de eerste smartphones die proberen uw pc te vervangen. Wat de meeste mensen niet weten, is dat deze smartphones u een pc-achtige ervaring moeten bieden om verbinding te maken met het Microsoft Display Dock. We hebben dit apparaat kunnen bemachtigen en hebben het een aantal dagen gebruikt. Als u wilt weten of uw smartphone uw pc echt kan vervangen, leest u deze review:

Hardwarespecificaties & verpakking

De verpakking die Microsoft gebruikt voor haar Display Dock is 100% recyclebaar en lijkt op de verpakking die wordt gebruikt voor Lumia smartphones. Op de voorkant van de doos ziet u een afbeelding van het apparaat, verbonden met een smartphone, een toetsenbord en een monitor.

Op de achterkant van de doos vindt u details over de specificaties en functies.

Wanneer u de doos opent, ziet u eerst het Display Dock zelf.

Bij het verder openen vindt u ook een USB-C-kabel met een lengte van 100 cm (39, 37 inch), de stroomvoorziening en de gebruikershandleiding.

Het Display Dock wordt opgeladen via een USB-C-poort en biedt connectiviteit met andere apparaten via de volgende poorten: 1 HDMI-poort, 1 DisplayPort en 3 USB 2.0-poorten.

Qua formaat is het Microsoft Display Dock niet erg groot: het heeft een breedte en een lengte van 64, 1 mm (2, 52 inch) en een dikte van 25, 6 mm (1 inch). Het Display Dock is niet zo licht, weegt 230 gram of 8.11 gram.

De volledige set specificaties is hier te vinden: Microsoft Display Dock-specificaties.

Het Microsoft Display Dock gebruiken

Het ontwerp van het Microsoft Display Dock is vrij eenvoudig. Het is een zwarte doos met veel poorten en het Microsoft-logo erop. Het ziet er goed uit, het voelt degelijk aan en het is gemakkelijk mee te nemen. Het heeft echter nogal wat kabels, dus je hebt er wel een rugzak voor nodig. Als je bedenkt dat je ook een toetsenbord en een muis nodig hebt om het te gebruiken, dan is er nogal wat spul om mee te nemen, naast je smartphone en het Microsoft Display Dock.

Aangezien dit de eerste versie van het Display Dock is, is deze niet perfect. Het is voornamelijk ontworpen voor zakelijke gebruikers die het tussen hun thuis- en bedrijfskantoor willen vervoeren. Om Continuum op Windows 10 Mobile te gebruiken, kunt u een Bluetooth- of een USB-toetsenbord en -muis gebruiken, maar u moet een HDMI- of DisplayPort-verbinding via het Display Dock gebruiken om de beste ervaring te krijgen.

De Miracast-ondersteuning voor draadloze beeldschermen is er, maar het is voorlopig nog schaars in Windows 10 Mobile. Het werkt bijvoorbeeld niet met de eigen draadloze beeldschermadapter van Microsoft. Daarom, als u uw Microsoft Lumia 950 en Lumia 950 XL als een pc wilt gebruiken, is het Microsoft Display Dock een must-buy.

Tijdens mijn testen heb ik het gekoppeld aan een Razer BlackWidow-toetsenbord, een Razer DeathAdder 2013-muis en een Acer K272HUL 27-inch display.

Als u het Microsoft Display Dock wilt gebruiken, moet u eerst het beeldscherm, het toetsenbord en de muis aansluiten en vervolgens de Continuum-app op uw Windows 10 Mobile-smartphone starten.

Het configureren van deze app gaat snel en eenvoudig en u moet binnen de kortste keren aan de slag. In slechts een paar seconden hebt u toegang tot de Windows D-desktop die u kent vanaf uw pc. De gebruikersinterface werkt net als op de pc, ook al is het startmenu een kloon van het startscherm op uw smartphone.

Alle Windows 10 Mobile-apps zien eruit en werken hetzelfde als op uw Windows 10-pc. U zou geen problemen moeten hebben om u aan te passen aan de gebruikersinterface die op het scherm wordt getoond.

Multi-tasking is er, maar het is niet volledig multitasking zoals op een desktop-pc. Dat komt omdat Windows 10 Mobile moderne apps gebruikt die zijn gemaakt voor de ARM-architectuur, niet voor desktop-apps. Hoewel u eenvoudig kunt schakelen tussen apps, kunt u ze niet het scherm naast elkaar laten splitsen en kunt u slechts één app tegelijk op het scherm laten weergeven. U kunt ook niet toestaan ​​dat apps op de achtergrond hun werk doen, tenzij ze zijn ontworpen om te werken als achtergrond-apps en -services. U kunt bijvoorbeeld niet naar muziek luisteren op YouTube, in Microsoft Edge, terwijl u een Word-document schrijft. Dat komt omdat Microsoft Edge een actief venster moet zijn om YouTube-video's af te spelen.

De gebruikerservaring is redelijk, althans wanneer je het Microsoft Display Dock met een Microsoft Lumia 950 gebruikt. Het openen en sluiten van apps werkt net als op je pc en het besturingssysteem is over het algemeen pittig: je kunt door meerdere websites bladeren in Microsoft Edge en ook naar gebruik de telefoonfuncties in Windows 10 Mobile, terwijl u het ook als een pc gebruikt. Wanneer u echter meerdere apps gelijktijdig opent, begint het een beetje traag te worden en we raden niet aan om meer dan 4 of 5 apps tegelijk te gebruiken. We creëerden kleine Word-documenten, een Microsoft PowerPoint-presentatie, beantwoordde e-mails en sms-berichten, speelden video's op YouTube, bekeken korte films met de Movies & TV- app en schreven ook een groot deel van deze recensie met behulp van het Microsoft Display Dock . De ervaring was goed, maar niet zo snel als op een echte pc met een SSD-schijf. Wanneer u serieuze multi-tasking moet doen, schiet het Microsoft Display Dock tekort en zult u de behoefte voelen om een ​​echte pc te gebruiken.

We waarderen het feit dat het Microsoft Display Dock nog steeds cool is, zelfs na lange gebruiksperioden. Hetzelfde kan echter niet gezegd worden over de Microsoft Lumia 950. De smartphone wordt vrij snel heet, vooral als je meerdere taken uitvoert.

Een van de aspecten die ik heb genoten, is het feit dat firmware-updates snel en gemakkelijk zijn, zelfs voor gebruikers die niet erg technisch zijn.

Het Microsoft Display Dock en Windows 10 Continuum zijn grote ideeën. Dit is echter pas hun eerste incarnatie en ze zijn verre van perfect. Dit is wat we denken dat het mist om echt nuttig te zijn:

Wat ontbreekt er?

Om Windows 10 Continuum en het Microsoft Display Dock op grote schaal te kunnen gebruiken, moet Microsoft verschillende verbeteringen aanbrengen:

  • Een kleinere prijs - ten eerste zijn de kosten van het gebruik van Windows 10 Continuum zeer hoog. Je moet investeren in zeer dure smartphones zoals Microsoft Lumia 950 en 950 XL en ook het Microsoft Display Dock afzonderlijk kopen, wat nog eens 100 USD kost. De eigendomsprijs moet lager zijn om acceptatie te stimuleren.
  • Ondersteuning voor betaalbare smartphones - Ik besef dat Windows 10 Continuum behoorlijk wat verwerkingskracht nodig heeft om soepel te werken. Maar om op grote schaal te kunnen worden gebruikt, moeten goedkopere smartphones ondersteuning bieden voor het Microsoft Display Dock en Continuum. Deze functie mag niet alleen worden gereserveerd voor dure, geavanceerde apparaten met Windows 10 Mobile.
  • Meer universele apps - Je kunt Continuum alleen gebruiken met universele Windows-apps. Op dit moment is hun aantal klein en de meeste van deze apps zijn gemaakt door Microsoft. Ja, je krijgt alle Office-apps, Skype en andere Microsoft-apps, maar je hebt er meer nodig. Tot dusverre hadden op mijn smartphone alleen Facebook, Fitbit, Uber en TeamViewer universele apps die met Continuum werkten.
  • Accessoires - er moeten meer accessoires beschikbaar worden gemaakt: meer Bluetooth-toetsenborden en -muizen, evenals draadloze schermen. Hoe zit het met het hebben van een draadloos scherm, ter grootte van een 10 inch tablet, met Miracast-ondersteuning, zodat je het in je rugzak kunt dragen, naast je smartphone en het Microsoft Display Dock? Dat zou u helpen een echt mobiel kantoor te hebben. Op dit moment dwingt het Microsoft Display Dock u om voor een bureau te zitten, met een modern scherm erop aangesloten. Dit beperkt de mobiliteit van de gebruiker.
  • DVI-ondersteuning - veel gebruikers hebben oudere schermen met DVI-aansluitingen in plaats van HDMI of DisplayPort. Het is misschien een goed idee om een ​​DVI-converter voor het Microsoft Display Dock te leveren.

Als u ook het Microsoft Display Dock hebt gebruikt, zijn we nieuwsgierig om te leren welke dingen volgens u moeten worden verbeterd.

Productbeoordeling 3/5

Vonnis

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Het Microsoft Display Dock en Windows 10 Continuum zijn geweldige ideeën, maar ze zijn ook erg duur. Wij geloven dat Microsoft iets aan het doen is en dat het verder moet investeren in hun ontwikkeling. Binnenkort hebben we misschien een toekomst waarin we geen pc's meer nodig hebben in de klassieke betekenis van het woord, alleen smartphones die verbonden zijn met een paar slimme accessoires. Stel je voor dat je je laptop vervangt door je smartphone! Het klinkt op zijn zachtst gezegd intrigerend. Voorlopig biedt Microsoft echter alleen een dure eerste versie van dit concept aan. Het is hier, het werkt, maar het bevat ook bugs en zwakke punten die het niet mogelijk maken om u een echte vervanger voor uw pc te bieden. Als u geïnvesteerd bent in het ecosysteem van Microsoft en u veel van hun apps gebruikt, is het Microsoft Display Dock een goede aanvulling op uw nieuwe Microsoft Lumia 950 of Lumia 950 XL-smartphone. Als u echter veel andere apps gebruikt die nog geen universele Windows-apps zijn, wilt u misschien even wachten.