Anders

Kunstenaars ontdekken via Windows 7-thema's - Ionut Caras

In een wereld die meestal in grijstinten uitziet, moeten de gekleurde delen ervan worden gewaardeerd. In het artikel van vandaag nodigen we je uit om de wereld en zijn kleuren te bekijken vanuit het perspectief van Ionut Caras. We onthullen via een Windows 7-thema enkele van de beste fotografische manipulaties van Ionut, die je zullen verbazen door hun kleurtonen en de manier waarop ideeën en gevoelens tot uiting komen.

Introductie van Ionut Caras

We waren gecharmeerd van het werk van een Roemeense fotograaf, voor wie het bewerken niet stopt bij eenvoudige beeldaanpassingen. Zijn naam is Ionut Caras. Hij begon met het uiten van zijn creativiteit met programma's als CorelDraw en Adobe Photoshop. Toen ontdekte Ionut fotografie en dat het combineren van de twee zal resulteren in een nieuwe manier om zichzelf, zijn ideeën en concepten tot uitdrukking te brengen. Hoewel Ionut autodidactisch kunstenaar is, erkent hij het belang van een fotografieschool, zolang je je eigen identiteit maar kunt behouden. Omdat we meer wilden weten over de persoon achter de computer en de camera, vroegen we Ionut een paar vragen.

Hoe heb je besloten om je te concentreren op digitale manipulatie?

Eerst werd ik verliefd op fotografie, maar ik had ook een passie voor grafisch ontwerpen. Ik begon in 2000 met eenvoudige dingen, in allerlei programma's. Toen ontdekte ik CorelDraw en Adobe Flash 4, en ik gebruikte ze om animaties te maken. Met de tijd en met veel experimenten heb ik een aantal kleine cartoons gemaakt die me nu nog amuseren. Maar ik bleef ook van fotografie houden. Ik heb veel foto's kunnen maken, maar toen ik ze online plaatste, merkte ik dat ze niet zo gewaardeerd werden en besloot ik dat ik iets moest veranderen. Omdat ik op dat moment niet veel had qua apparatuur en middelen, besloot ik om over te schakelen naar digitale collages. Hoewel ik enige kennis van Adobe Photoshop had, had ik geen idee hoe ik geweldige collages kon maken. Ik begon met het surfen op het web voor allerlei kunstwerken en begon met het maken van voornamelijk door te imiteren wat ik leuk vond. Dit betekende dat ik in het begin veel met materiaal van andere kunstenaars werkte. Na een minder prettige ervaring ben ik gestopt met het gebruik van wat ik niet had. Nu gebruik ik mijn eigen originele werk en maak ik meestal digitale collages.

Bevatten je manipulaties ook fotografische werken van anderen? Zo ja, hoe gaat u om met kwesties die te maken kunnen hebben met toestemming, auteursrecht, enz.?

Ik maakte ook enkele van mijn digitale collages met materialen van andere kunstenaars, maar toen stopte ik. Voor sommigen vroeg ik de toestemming van de auteur, voor anderen niet. Echter, de werken die materialen bevatten waarvoor ik geen toestemming heb, ben ik niet van plan om het publiekelijk te gebruiken en bewaar ze gewoon als mijn eigen experimenten. Ik zal ze later opnieuw doen met behulp van foto's en andere elementen die ik alleen zal maken. Tot dusverre heb ik 180 digitale collages gemaakt met alleen materialen en foto's die ik bezit en ik wil mijn verzameling laten groeien.

Wat is de drijvende kracht achter uw ideeën en hoe komt u met hen op de proppen?

Soms ga ik "op jacht" naar interessante foto's, landschappen, scènes, enz. Ik maak foto's van alles dat de potentie heeft om een ​​goede basis te zijn voor het creëren van interessante digitale manipulaties. Andere keren heb ik een specifiek idee in gedachten en zoek ik naar de materialen en scènes die ik moet vastleggen om het te maken. Een andere goede bron van inspiratie bestaat uit mijn steeds groeiende verzameling persoonlijke fotografie. Een paar maanden geleden besloot ik om de 24 uur minstens één digitale collage te maken, ongeacht hoe groot of slecht die is. Ik vind het belangrijk om regelmatig te creëren en ik vind dat het me helpt om te verbeteren.

Wat heeft de grootste invloed op het werk dat je doet?

De grootste invloed op hoe ik digitale manipulaties maak, zijn de foto's waarmee ik begin. Ze doen me andere dimensies bedenken waar ik ze naar transponeer. Zelfs als ik begin met imperfecte shots, weet ik dat ze, zodra ze op mijn computer zijn gedownload, ze kunnen transformeren naar compleet verschillende werelden.

Je portfolio bevat zowel portretten als landschappen. Wat vind je het leukst en waarom?

Mijn persoonlijke fotogalerij heeft meer dan 150.000 afbeeldingen. Ik hou van ze allemaal. Sommigen voor hun moeilijkheidsgraad, sommigen voor hun bestaan, sommigen voor hun gevoel, enz. Ik kan niet voor één type fotografie kiezen. Ik hou van mooie foto's en ik weet dat ik niet zoveel heb. Dat is waarom ik hou van digitale manipulatie. Het is als een vrouw die make-up draagt ​​om haar imago te perfectioneren. Ik gebruik digitale manipulatie om mijn afbeeldingen te perfectioneren en om te zetten in meer werken.

Hoe lang duurt het om de definitieve versie van een digitale collage te maken? Wat is het proces?

Het hangt van veel factoren af. Ik heb werken gemaakt die meer dan 14 uur werk kostten, andere die een paar dagen duurden. Ik heb er een paar die ik een jaar geleden ben begonnen en ik heb ze nog steeds niet afgemaakt omdat ik niet genoeg inspiratie had of kleine stukjes van de laatste puzzel ontbeerde die ik nog steeds moet maken. Het hangt af van hoeveel stukken werk ik nodig heb, hoe gemakkelijk het is om ze te knippen en op de juiste manier samen te voegen, enz. Ik gebruik alleen foto's voor mijn digitale manipulaties en ik speel met belichting, licht, toon, vervorming, warp en andere digitale manipulatiehulpmiddelen.

Wat hoop je te bereiken met je werk?

Ik hoop een bekende digitale kunstenaar te worden en opgenomen te worden in het Guinness Book of World Records als de artiest met het grootste aantal originele digitale collages. Als ik doorga met het huidige tempo van het werk, zou ik het in een paar jaar moeten kunnen doen, als ik eenmaal meer dan 2000 werken heb. Ik heb veel ideeën voor toekomstige werken, maar ik moet er veel tijd aan besteden, de benodigde materialen maken, de digitale bewerking maken, enz.

Welke apparatuur en bewerkingsprogramma's gebruikt u?

Ik heb een Nikon D90 en twee lenzen: 18-105 mm f / 3.5-5.6 VR en 2. 35 mm f / 1.8G AF-S DX Nikkor. Meestal gebruik ik de 18-105mm-lens als ik uitga, in mijn zoektocht naar goede en gevarieerde shorts. Op mijn computer gebruik ik een 64-bits versie van Windows 7. Het werkt snel en werkt goed met Adobe Photoshop CS5. Voor sommige van mijn werk gebruik ik ook Adobe Illustrator en Flash.

Ben je een Mac of een pc?

Ik ben een pc-gebruiker, maar ik droom erover om een ​​Mac te hebben. Totdat ik me kan veroorloven om in één te investeren, ben ik blij met mijn pc en de tools die ik momenteel gebruik. Ze stellen me in staat om te experimenteren, te leren en te groeien als een digitale kunstenaar.

Geniet van het werk van Ionut Caras via een Windows 7-thema

Ionut heeft enkele van zijn favoriete conceptuele foto's met ons gedeeld, op basis waarvan we dit geweldige Windows 7-thema hebben gemaakt.

Je kunt het thema hier downloaden.

COPYRIGHT: Ionut Caras. Als u van plan bent de afbeeldingen in dit thema te gebruiken voor iets anders dan uw bureaubladachtergronden, hebt u schriftelijke toestemming van de auteur nodig.

Volg Ionut's Work

Ik ben er zeker van dat je na het bekijken van de afbeeldingen in dit Windows 7-thema meer wilt zien van het werk van Ionut. Je kunt hem volgen op zijn 35 foto-communityprofiel of op zijn Facebook-pagina.

Last but not least willen we graag Ionut Caras bedanken, omdat hij met ons samenwerkte bij het samenstellen van een Windows 7-thema en dit artikel.