Nieuws

Digital Citizen Awards: het beste gratis antivirusproduct van het jaar 2018

Veel gebruikers zoeken naar gratis antivirussoftware. Helaas wordt deze niche van producten gedomineerd door producten die dingen doen die niet in het belang van hun gebruikers zijn. Sommigen proberen bijvoorbeeld de startpagina van uw browser te wijzigen in een pagina waarop inkomsten worden gegenereerd door uw antivirusprovider. Anderen, bundel crapware of dodgy tools die uw privacy schaden. Er zijn echter een paar antivirusproducten die dat niet doen en een daarvan is het beste gratis antivirusproduct voor Windows:

Digital Citizen 2018: de beste prijs voor gratis antivirusproducten gaat naar Kaspersky

In tegenstelling tot commerciële antivirusproducten, concurreren vrije spelers niet zoveel in het bieden van de beste bescherming aan hun gebruikers. Ze vechten vooral in marketing en zorgen ervoor dat ze bekend zijn bij en worden geïnstalleerd door zoveel mogelijk mensen. Hoe meer mensen een gratis antivirusproduct installeren, des te meer geld de maker genereert, op allerlei manieren, waaronder dodgy's die de privacy of veiligheid van hun gebruikers in gevaar brengen. Gelukkig voor gebruikers zijn er een paar bedrijven die geen schaduw zoeken en uitstekende gratis antivirusproducten ontwikkelen.

Tijdens de tests van dit jaar ontving slechts één gratis antivirusproduct onze maximale beoordeling van 5 op 5. De prijs "Beste gratis antivirus 2018" gaat naar Kaspersky Free Antivirus.

Waarom Kaspersky Free Antivirus het beste gratis antivirusproduct van 2018 is

Tot 2017 bood Kaspersky geen gratis antivirusprogramma aan. Toen ze echter Kaspersky Free Antivirus lanceerden, deden ze dat in stijl. Hun gratis antivirus heeft geen van de duistere praktijken waar anderen gebruik van maken. Het installeert geen crapware die je niet nodig hebt, het verandert niets aan de startpagina en instellingen van je webbrowser, enzovoort. Het heeft ook de volgende kenmerken die zeldzaam zijn in de wereld van gratis antivirussoftware:

  • Kaspersky heeft een uitstekende antivirusengine die u efficiënt tegen malware kan beschermen
  • Het doet uitstekend werk om u te beschermen tegen online bedreigingen, waaronder phishing-pogingen
  • Het heeft een verwaarloosbaar effect op de prestaties en opstarttijd van uw computer
  • De gebruikersinterface is schoon, gemakkelijk te gebruiken en te begrijpen
  • Het bundelt een VPN-tool die je kan beschermen als je bent verbonden met openbare wifi-netwerken die je niet vertrouwt

Als u een commercieel beveiligingsproduct niet kunt betalen, is Kaspersky Free Antivirus de beste keuze die u kunt maken voor uw Windows-computers en -apparaten.

Wat vindt u van Kaspersky Free Antivirus?

Wij feliciteren Kaspersky voor het vrijgeven van een uitstekend gratis product en voor deze prijs. Voordat u dit artikel sluit, willen we ook graag weten wat uw mening is over de producten van Kaspersky. Heb je ze gebruikt? Wat was je ervaring? Denk je dat Kaspersky Free Antivirus onze prijs verdient?