Beoordeling

Prestigio MultiPad Visconte Quad Review - een betaalbare Windows-tablet

Prestigio MultiPad Visconte Quad is een Windows 8.1-tablet die minder dan $ 200 kost. Dat is een lage prijs voor een Windows-tablet en we vreesden dat het apparaat zelf voor deze prijs misschien niet van hoge kwaliteit is. We hebben deze tablet een paar dagen getest en we kunnen zeggen dat je een goede prijs krijgt voor zijn prijs. Lees meer over dit apparaat in deze gedetailleerde beoordeling:

Unboxing van de Prestigio MultiPad Visconte Quad

De verpakking voor Prestigio MultiPad Visconte Quad is vergelijkbaar met die van andere Prestigio-producten. Het is eenvoudig, het ziet er goed uit en het doet goed werk om u te informeren over wat u krijgt als u deze tablet koopt. De belangrijkste specificaties staan ​​op de achterkant van de doos.

In de doos vindt u het volgende: de tablet, de lader, een USB-kabel, een micro USB-naar-USB-adapter, een beknopte handleiding, de garantie en een aantal juridische en veiligheidsdocumentatie.

Hardwarespecificaties

De hardwarespecificaties van deze tablet zijn wat u zou verwachten voor apparaten in zijn prijsklasse. Prestigio MultiPad Visconte Quad heeft een quad-core Intel Atom Processor Z3735G, draaiend op 1, 3 GHz, geschikt voor een burst-frequentie van 1, 83 GHz, een Intel HD grafische chip van 311 MHz, 1 GB RAM DDR3 en 16 GB opslagruimte. De opslagruimte kan worden uitgebreid met behulp van een Micro SD / Micro SDHC-kaart.

Het display is een gemiddeld 8 "IPS LCD-scherm met een resolutie van 1280x800 pixels .Deze tablet heeft een formaat van 208, 5 mm (8, 2 inch), 130, 3 mm (5, 1 inch) hoogte en 9, 4 mm (0, 37 inch) dik en weegt slechts 0, 37 kg (0.81 pond).

Prestigio MultiPad Visconte Quad heeft twee camera's: een 2 Megapixel camera aan de achterkant en een 1, 3 Megapixel camera aan de voorkant. In termen van connectiviteit en poorten, krijg je een audio-aansluiting voor het aansluiten van koptelefoons en luidsprekers, een microfooningang, een micro USB 2.0-poort en een kaartlezer.

De batterijcapaciteit is 4000 mAh en het besturingssysteem dat is geïnstalleerd, is een 32-bits versie van Windows 8.1 met Bing. U vindt de volledige set specificaties hier: MultiPad VISCONTE QUAD-specificaties.

De Prestigio MultiPad Visconte Quad gebruiken

Qua design is Prestigio MultiPad Visconte Quad een behoorlijk ogende tablet met een goede bouwkwaliteit. Het is niet erg sexy, maar het is ook niet lelijk. Het voelt ook goed om in je hand te houden en het gewicht lijkt precies goed voor een tablet van dit formaat.

Een nadeel is dat er geen Windows-knop is en we beschouwen dit als een probleem voor Windows-tablets. Zonder deze knop is het moeilijker om door het besturingssysteem te navigeren en terug te keren naar het startscherm. Het is ook onmogelijk om snel screenshots te maken. Het display is een IPS LCD met een goede kijkhoek. De kleurreproductie is echter niet zo geweldig - het is gewoon niet te vergelijken met die van de Lumia 2520. Ook is de zichtbaarheid buitenshuis in de buitenlucht redelijk gemiddeld.

Na de initiële instelling hebben we onmiddellijk Windows Update uitgevoerd. Helaas duurt het erg lang om Prestigio MultiPad Visconte Quad bij te werken naar de nieuwste versie van Windows 8.1 en de nieuwste updates. Ook, terwijl Windows wordt bijgewerkt, is de tablet niet zo responsief als in normale omstandigheden en is de gebruikerservaring in deze tijd wat slap. We genoten niet van het feit dat Windows Update erg traag was om updates te vinden, weer te geven en te installeren.

Nadat de updates waren voltooid, waren we tevreden met de prestaties van deze tablet. We hadden geen problemen met het tegelijkertijd uitvoeren van verschillende apps, het spelen van casual games, het luisteren naar muziek of het bekijken van YouTube-video's. De geluidskwaliteit is echter zeer gemiddeld en dit is geen verrassing voor een tablet die minder dan $ 200 kost.

Het grootste nadeel van de Prestigio MultiPad Visconte Quad-tablet is de beschikbare opslagruimte. Standaard wordt deze geleverd met 16 GB opslagruimte, maar een groot deel ervan wordt gebruikt door verborgen partities: de herstelpartitie gebruikt 3, 46 GB, terwijl de EFI-systeempartitie 100 MB gebruikt. Standaard ziet u slechts één systeempartitie met 10, 9 GB ruimte erop. Na het updaten van Windows 8.1 krijgt u uiteindelijk slechts 1, 93 GB gratis opslagruimte. Dit is heel weinig en u moet in een MicroSD-kaart investeren, als u ruimte wilt hebben voor bestanden, apps en games. We hebben het ingevuld door verschillende benchmark-apps te installeren.

De camera aan de achterzijde van dit tablet maakt foto's met een resolutie van 1600x1200 pixels en neemt video's op met een resolutie van 1280x720 pixels. Omdat we het hebben over een betaalbare tablet, wordt er van de camera verwacht dat hij geen geweldige prestaties levert en dat is het ook niet. Beide camera's op dit apparaat werken alleen goed voor incidenteel gebruik, zoals Skype-videochats. U kunt geen foto's en video's van hoge kwaliteit mee maken.

De draadloze chip op deze tablet werkt alleen met draadloze netwerken met behulp van de 2, 4 GHz-frequentie. Het is niet in staat om 5GHz draadloze netwerken te ontdekken en ermee te verbinden. Dit kan voor sommige gebruikers een nadeel zijn.

De levensduur van de batterij op de Prestigio MultiPad Visconte Quad is vrij gemiddeld voor een tablet - deze duurt tussen de 4 en 6 uur, afhankelijk van wat u doet. Als je het gebruikt voor taken die veeleisender zijn, zoals games, wordt het tablet ook in de rechterbovenhoek heet wanneer je de portretoriëntatie gebruikt. Dit kan sommige gebruikers irriteren als de tablet voor een lange tijd wordt gebruikt. Ook een ander minder positief aspect is het feit dat de oplaadkabel kort is en dat je dicht bij de stekker moet zitten als je hem tijdens het opladen wilt gebruiken.

De micro-USB-poort wordt gebruikt voor het opladen van de tablet en voor het aansluiten van andere USB-apparaten. Uiteraard kunt u niet allebei tegelijkertijd doen en dat kan voor sommige gebruikers een nadeel zijn. Het is goed dat Prestigio een micro USB-naar-USB-adapter heeft meegeleverd die u kunt gebruiken om allerlei soorten apparaten aan te sluiten. Het zit in de doos en je hoeft het niet apart aan te schaffen.

Prestigio MultiPad Visconte Quad biedt een goede bouwkwaliteit en goede prestaties tegen een betaalbare prijs. Het is ook heel gemakkelijk om vast te houden en rond te dragen.

Prestaties in benchmarks

We hebben verschillende tests en metingen uitgevoerd op de Prestigio MultiPad Visconte Quad en besloten deze te vergelijken met andere vergelijkbare apparaten die we in het verleden hebben getest: Toshiba Encore 2, Prestigio MultiPad Visconte 3 en Nokia Lumia 2520.

Eerst hebben we gemeten hoe snel deze tablet start, met behulp van BootRacer. Zoals je op de onderstaande afbeelding kunt zien, begint de tablet gemiddeld, in 36 seconden.

Vervolgens hebben we de 3DMark-app uit de Windows Store uitgevoerd om de spelprestaties te meten. In de Ice Storm Unlimited- test (de meest gedetailleerde test die beschikbaar is). Prestigio MultiPad Visconte Quad behaalde een gemiddelde score van 11857 ​​punten, waarmee het de langzaamst presterende Windows-tablet is die we tot nu toe hebben getest.

Vervolgens hebben we HD Tune Pro gebruikt om te meten hoe snel de opslag is bij het schrijven en lezen van gegevens. Zoals je in de onderstaande grafiek kunt zien, wordt het lezen van gegevens uit de opslagruimte op deze tablet gedaan met een snelheid van 151, 57 MB / s terwijl het schrijven van gegevens veel trager is - slechts 31, 76 MB / s.

Om de batterijduur te evalueren hebben we de Peacekeeper- benchmark gebruikt, die ons vertelt hoeveel de batterij meegaat tijdens het surfen op internet. Zoals u in de onderstaande grafiek kunt zien, duurde de Prestigio MultiPad Visconte Quad slechts 4 uur en 19 minuten.

De oplaadtijd is ook traag. Het kostte ons ergens tussen de 3 en 3, 5 uur om deze tablet van 0 tot 100% op te laden.

Na het uitvoeren van al deze tests kunnen we concluderen dat Prestigio MultiPad Visconte Quad geen toppresteerder is in vergelijking met andere Windows-tablets. Gezien de zeer betaalbare prijs is de uitvoering echter redelijk.

Apps die worden meegeleverd met de Prestigio MultiPad Visconte Quad

Prestigio MultiPad Visconte Quad volgt de goede traditie van het niet bundelen van ongewenste apps. Op deze tablet vindt u alleen deze twee extra softwarepakketten geïnstalleerd:

  • Microsoft Office 365 Personal - dit is een erg handig abonnement van 1 jaar dat u eenvoudig kunt activeren en gebruiken. Hiermee krijgt u toegang tot het hele Office-pakket voor een jaar, 60 minuten internationale gesprekken per maand via Skype en 1TB aan opslagruimte op OneDrive. Dit is van grote waarde voor alle gebruikers.
  • Prestigio mStudent - is een klassenbeheersoftware die kan worden gebruikt voor het afleveren en beheren van externe klaslokalen tussen docenten en studenten. We begrijpen niet waarom Prestigio besliste om deze desktop-applicatie te bundelen. Het is alleen nuttig als het wordt verkocht aan scholen die van plan zijn om deze tablet in hun lessen te gebruiken. Anders moeten gebruikers het verwijderen om wat kostbare opslagruimte vrij te maken.

Prestigio gaat verder met hun positieve traditie om geen rommel op hun Windows-tablets te bundelen en dat is geweldig. Meer verkopers moeten hun voorbeeld volgen.

Productbeoordeling 3/5

Vonnis

Het belangrijkste aspect dat de Prestigio MultiPad Visconte Quad-tablet onderscheidt, is de prijs. Het kost minder dan $ 200 en het biedt een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding. Ja, het is geen goed werkend apparaat, maar de algehele bouwkwaliteit is behoorlijk, de prestaties zijn goed genoeg voor de meeste toepassingen en het bundelt een waardevol Microsoft Office 365 persoonlijk abonnement. We beschouwen Prestigio MultiPad Visconte Quad als een goede keuze voor prijsbewuste gebruikers.