Nieuws

Windows 10 Spring Creators Update is stil gerapporteerd door Microsoft

Microsoft heeft nooit iets publieks gezegd over de volgende release van Windows 10: het communiceerde niet over een exacte lanceringsdatum en het bevestigde niet eens de naam - Windows 10 Spring Creators Update. Die naam is verschillende keren weergegeven voor gebruikers die lid zijn van het Windows Insider- programma. De meeste insiders van Windows gingen uit van de weinige informatie die voor hen beschikbaar was, namelijk dat 10 april de lanceringsdatum was. 10 april is verstreken en deze release is niet beschikbaar voor het publiek. Dit is waarom:

Windows 10 Spring Creators Update is mogelijk vertraagd door een beveiligingsbug die pas laat in het releaseproces werd ontdekt

Microsoft heeft niets gezegd over de lanceringsdatum en waarom het de Windows 10 Spring Creators Update gisteren niet heeft vrijgegeven. Er is echter wel een nieuwe build voor Windows insiders gestart, die verschillende beveiligingsfouten oplost:

  • Verhelpt een PDF-beveiligingsprobleem in Microsoft Edge.
  • Lost een probleem op dat in sommige gevallen voorkomt dat Internet Explorer aangepaste besturingselementen kan identificeren.
  • Beveiligingsupdates voor Internet Explorer, Microsoft Edge, Microsoft scripting engine, Windows kernel, Microsoft grafische componenten, Windows Server, Windows cryptografie en Windows datacenter-netwerken.

Deze beveiligingsupdates kunnen de reden zijn waarom Microsoft de release van Windows 10 Spring Creators Update heeft uitgesteld.

De releasedatum van Windows 10 Spring Creators Update is nog onbekend

Gisteren heeft Microsoft geen uitspraken gedaan over wanneer Windows 10 Spring Creators Update zal komen. Gezien de cadans van releases voor het Windows Insider- programma en hun release-informatie, is het duidelijk dat we deze update binnenkort zouden moeten hebben. Als alles goed gaat, zou 17 april de releasedatum moeten zijn. Maar dit is speculatie van onze kant, gebaseerd op de weinige gegevens die we hebben. Sommige websites zijn ook gaan speculeren dat de naam zal worden gewijzigd van Windows 10 Spring Creators Update naar Windows 10 Version Next, of iets anders. Het valt nog te bezien of dit ook zal gebeuren. Als dat het geval is, zullen we al onze materialen over deze versie bijwerken om deze verandering te weerspiegelen.

Wat denk je van deze vertraging?

Onze excuses voor het misleiden van u over de releasedatum van deze update. We publiceerden op 10 april over de lanceringsdatum verschillende materialen, gebaseerd op de weinige gegevens die openbaar beschikbaar waren. We houden u op de hoogte wanneer Windows 10 Spring Creators Update voor het publiek wordt vrijgegeven. Tot die tijd, laat hieronder een reactie achter en druk uw mening over deze vertraging uit. Wachtte je alvast tot Windows 10 Spring Creators Update beschikbaar is op 10 april?