Tutorial

Hoe het lint uit te schakelen van File Explorer in Windows 10 of Windows 8.1

Heeft u er ooit aan gedacht om de bestandsverkenner in Windows 10 of Windows 8.1 er uit te laten zien en meer te laten lijken op de Windows Explorer uit Windows 7? Kon je maar het lint verwijderen en al die grote knoppen verwijderen die erop staan ​​... Sommige gebruikers willen dat en vandaag hebben we goed nieuws voor je: er is een heel eenvoudige oplossing voor, genaamd Ribbon Disabler . Het is een gratis tool ontwikkeld door de jongens van Winaero en in deze gids laten we je zien wat het doet, waar je het kunt krijgen en hoe je het kunt gebruiken om het lint uit te schakelen:

Hoe de bestandsverkenner met zijn lint er uitziet in Windows 10 en Windows 8.1

Standaard heeft de bestandsverkenner in Windows 10 en Windows 8.1 bovenaan een lintmenu. Het is een plaats waar u veelgebruikte opdrachten en opties kunt vinden voor het werken met bestanden en mappen op uw pc of apparaat, en het zou uw leven gemakkelijker moeten maken. Zo ziet het lint eruit in de bestandsverkenner van Windows 10:

En kijk eens naar het lint uit File Explorer in Windows 8.1:

Eindelijk, dit is wat de oude Windows Explorer gebruikte om in Windows 7 te kijken:

Zoals u kunt zien, is er geen lint: slechts een eenvoudige balk met een paar knoppen, die lang niet zo ingewikkeld is als het lint van Bestandsverkenner in Windows 10 of Windows 8.1.

Hoe zich te ontdoen van het lint in File Explorer van Windows 10 of Windows 8.1

Als u het lintmenu uit de bestandsverkenner wilt verwijderen, moet u een klein bestand downloaden en uitvoeren met de naam Ribbon Disabler . Het is een schone freeware-tool, ontwikkeld door de mannen bij Winaero, die zich erop toeleggen elk klein ding in Windows aan te passen.

Begin door naar hun website te gaan en scroll naar de onderkant van de pagina. Daar vindt u de downloadkoppeling voor de Ribbon Disabler- software. Gebruik het om Lint Disabler ergens op uw pc of apparaat te downloaden en op te slaan. Elke locatie zal doen, inclusief uw bureaublad . :)

Zoals je kunt zien in de bovenstaande schermafbeelding, krijg je een heel klein archief met de naam RibbonDisabler_ [winaero.com] _467 . Extraheer de inhoud en je zou iets als dit moeten krijgen:

Als u wilt, kunt u beginnen met het lezen van de EULA van Winaero. Naast het en een link naar Winaero's website, zie je ook twee uitvoerbare bestanden genaamd Ribbon disabler2 en Ribbon disabler2 x64 .

Als u een 32-bits versie van Windows gebruikt, moet u het DLT-disabler2- bestand uitvoeren en als u een 64-bits versie gebruikt, voert u het DLS-disabler2 x64- bestand uit. Als u niet weet welke versie van Windows u heeft, kunt u in deze handleiding lezen: Bepalen welke versie van Windows u hebt geïnstalleerd.

Nadat u dubbelklikt op het uitvoerbare bestand voor uitvoerbare bestanden van het lint, als u UAC hebt ingeschakeld op uw Windows-pc of apparaat, wordt u gevraagd of "[...] u deze app van een onbekende uitgever wilt toestaan ​​om wijzigingen aan te brengen aan uw apparaat " . Het bestand is veilig - houd ons aan het woord, dus klik of tik op Ja .

Er verschijnt nu een klein dialoogvenster met twee opties: "Schakel Ribbon Explorer uit (maak uw Explorer vergelijkbaar met Windows 7 Explorer)" en "Schakel Ribbon Explorer in (geef uw Explorer de standaardlook)" . Als u nog steeds het lintmenu uit uw Verkenner wilt uitschakelen, klikt of tikt u op de knop "Lintverkenner uitschakelen" .

U wordt gevraagd om uit te loggen. Klik of tik op Ja om het te doen.

Nadat u zich opnieuw hebt aangemeld, opent u de bestandsverkenner en ziet u of u het nu beter bevalt, zonder dat er een lintmenu op staat:

Terug naar het lintmenu in Verkenner, in Windows 10 en Windows 8.1

Als u na een tijdje van gedachten bent veranderd en u het lint terug wilt in uw bestandsverkenner, voert u het uitvoerbaar bestand van de lintdetabler nog een keer uit. Deze keer echter klikt of tikt u op de knop "Lintverkenner inschakelen" .

Log uit en zie vervolgens de standaardbestandsverkenner teruggebracht, precies zoals Microsoft het bedoeld had, met het lint meegeleverd.

Conclusie

Hoewel het lintmenu in de bestandsverkenner uit Windows 10 en Windows 8.1 door de ingenieurs van Microsoft is ontworpen en ontwikkeld om gebruikers een betere ervaring en een hogere productiviteit te bieden, vindt niet iedereen het leuk. Gelukkig, als je het wilt verwijderen, nu kan dat, zelfs als je software van derden moet gebruiken om het te doen. Het goede aan de tool in dit artikel is dat het gratis en gemakkelijk te gebruiken is.