Tutorial

Hoe u een Google-account kunt maken in 3 eenvoudige stappen

Heb je een Android-smartphone gekocht en wil je deze gebruiken? Dan hebt u een Google-account nodig. Bekijk je video's op YouTube en abonneer je op je favoriete kanalen? U heeft een Google-account nodig. Heeft u een Chromebook ontvangen en wilt u deze gebruiken? Nogmaals, je hebt een Google-account nodig. Voor degenen onder u die een Google-account willen maken, hebben we de perfecte zelfstudie om u te helpen bij het maken ervan:

Stap 1. Ga naar de aanmeldingspagina van Google

Open een gewenste webbrowser en ga naar deze pagina voor het maken van een Google-account. Een formulier wordt geladen waar u wordt gevraagd om veel informatie in te vullen.

Stap 2. Vul uw Google-accountinformatie in

Vul eerst je naam in en typ een gebruikersnaam. Typ vervolgens een wachtwoord en bevestig het. Google heeft strenge vereisten voor wachtwoorden en hun beveiliging. U moet een wachtwoord gebruiken dat minstens acht tekens lang is. Het moet ook een combinatie van letters, cijfers en symbolen bevatten (zoals $ ?! enzovoort). Vermijd het gebruik van gemakkelijk te raden wachtwoorden. Als u dit doet, ziet u een waarschuwing in rode letters, waarin u wordt gevraagd het opnieuw te proberen en een veiliger wachtwoord op te geven.

Vervolledig dan uw geboortedatum en geslacht. Je hebt ook de optie om geen geslacht te specificeren, wat sommige mensen zullen waarderen. U ziet ook andere velden voor het invoeren van uw telefoonnummer en uw huidige e-mailadres. Deze velden zijn optioneel en u kunt doorgaan zonder ze in te vullen. We raden u aan de optie uit te schakelen waarin staat: 'Google instellen als mijn standaardhomepage'. Misschien houdt u er de voorkeur aan vast te houden aan uw bestaande startpagina.

Kies uw locatie en klik of tik op Volgende stap .

OPMERKING: als u nieuwsgierig bent naar waarom Google om al deze informatie en hoe deze wordt gebruikt vraagt, lees dan deze pagina: Waarom Google vraagt ​​om bepaalde informatie om een ​​account te maken.

Stap 3. Accepteer het privacybeleid en de servicevoorwaarden

Als alles wat u hebt opgegeven in orde is bij Google, krijgt u het privacybeleid en de servicevoorwaarden te zien. Lees ze en klik of tik op "Ik ga akkoord".

U krijgt een welkomstbericht te zien en uw account is geactiveerd.

Optioneel: beheer je geavanceerde accountinstellingen

Op de welkomstpagina is het een goed idee om op Doorgaan te klikken of erop te tikken. U krijgt nu al uw Google-accountinstellingen te zien, voor zaken als inloggen en beveiliging, persoonlijke informatie en privacy, accountvoorkeuren, enzovoort.

We raden u aan om alles door te nemen en uw Google-account in te stellen zoals u dat wilt.

Beperkingen van het Google-account

Er zijn enkele beperkingen waarmee u rekening moet houden bij het maken van een Google-account:

  • U kunt geen accounts voor kinderen maken. Als u dus de echte verjaardag van uw kind opgeeft, kunt u het account voor hem of haar niet maken. Dit betekent dat je moet liegen bij het invoeren van de verjaardag, wat betekent dat je kind toegang krijgt tot inhoud die mogelijk niet geschikt is voor zijn of haar leeftijd. We denken dat dit een belangrijk toezicht is van Google, rekening houdend met het feit hoeveel kinderen smartphones met Android hebben waarvoor een Google-account vereist is.
  • U kunt geen ander e-mailadres gebruiken voor uw Google-account. U moet een Gmail-adres maken. Met andere bedrijven, zoals Microsoft, kunt u met hen accounts maken terwijl u een e-mailadres van een andere provider gebruikt. Google dwingt iedereen om een ​​Gmail-adres te hebben.
  • Als u beveiligingsopties zoals verificatie met twee factoren wilt inschakelen, moet u uw echte telefoonnummer aan Google verstrekken.

Waar heb je een Google-account voor nodig?

Als u aan het einde van deze zelfstudie bent aangekomen, hebt u een Google-account voor uzelf gemaakt. Voordat u afsluit, deelt u met ons waarom u een Google-account heeft gemaakt. Waar heb je het voor nodig? Welke Google-apps en -services waartoe u toegang wilt hebben met dit account?