Anders

Bekijk overal en onderweg HD-films of de beste gadget om deze zomer te kopen

Miracast is een relatief nieuwe standaard voor draadloze weergave die is ontworpen om het scherm van uw smartphone, tablet of pc te spiegelen naar een tv of een beeldscherm, zonder dat er fysieke HDMI-kabels nodig zijn. Als u HD-films wilt bekijken van waar u ook reist, is het kopen van een Miracast-dongle of Miracast-adapter het beste idee dat u kunt hebben. Ik heb het de afgelopen maanden op al mijn reizen gebruikt en ik ben er gewoon dol op, hier is waarom:

Wat moet ik doen als ik reis en waarom Miracast een zegen is?

De afgelopen zes maanden nam ik een Miracast-adapter mee, meer specifiek de Microsoft Wireless Display Adapter. Het is een geweldige keuze, omdat zowel mijn Lumia 950-smartphone als mijn vertrouwde Surface Pro 3-apparaten Miracast-ondersteuning hebben, wat betekent dat ze te allen tijde verbinding kunnen maken met de Microsoft Wireless Display Adapter.

Stel dat u op zakenreis gaat en laat in de avond naar uw hotelkamer gaat en wilt genieten van een film op Netflix. De meeste hotels hebben tegenwoordig een HD-tv in hun kamers, ook al is die tv misschien geen Smart TV met Miracast-ondersteuning. Als u de Microsoft Wireless Display Adapter bij u heeft, sluit u deze aan op de HD-tv in uw hotelkamer en verbindt u uw laptop of smartphone hiermee, start Netflix op en geniet van welke film u maar wilt.

Laten we zeggen dat je op vakantie gaat met een paar vrienden en dat je een appartement of een huis voor een paar dagen huurt. Nogmaals, misschien vindt u een HD-tv in de woonkamer en een gratis WiFi-verbinding. Als een van je vrienden een laptop heeft met een aantal films of gewoon een Netflix-abonnement, maak je snel verbinding met de Microsoft Wireless Display Adapter en bam, iedereen kan genieten van een HD-film in de woonkamer.

Als u terugkeert naar zakenreizen, kan een Miracast-dongle een redder in nood zijn. Stel je voor dat je laptop kapot gaat net voor een bedrijfspresentatie. Wat doe jij? Open uw e-mail op uw smartphone of een cloudservice waar u een back-up van uw presentatie hebt gemaakt, download deze en bezorg de presentatie vanaf uw smartphone met Miracast en de Microsoft Wireless Display Adapter die is aangesloten op de projector in de vergaderruimte. Probleem opgelost!

Er zijn zoveel situaties waarin een Miracast-dongle, adapter of wat je ook maar wilt noemen zeer nuttig is en ik raad je ten sterkste aan om er een te kopen.

Hoe ziet een Miracast-adapter eruit?

Er zijn verschillende Miracast-adapters beschikbaar op de markt, maar mijn favoriet is de draadloze beeldschermadapter van Microsoft.

Zoals u kunt zien, is de adapter vrij klein en heeft deze aan de ene kant een HDMI-aansluiting en aan de andere een USB-aansluiting. Je krijgt ook een verlengkabel als je die nodig hebt.

Om te kunnen werken, moet de Miracast-adapter stroom krijgen via de USB-poort. Als de HD-tv of het beeldscherm waarmee u het aansluit geen werkende USB-poort heeft, gebruikt u de USB-lader van uw smartphone om het USB-uiteinde van de Miracast-adapter aan te sluiten.

Kijk hoe ik het deed op een stomme HD-tv.

Zodra de draadloze display-adapter stroom ontvangt, geeft het een bericht op het scherm weer, waarin staat dat het gereed is om verbinding te maken.

En nu kunt u er Miracast-apparaten mee verbinden: uw smartphone, uw tablet, uw laptop, uw 2-in-1 apparaat. Noem maar op!

Hoe u verbinding kunt maken met uw Miracast-adapter en films kunt projecteren op vrijwel elke HD-tv

De verbinding verschilt van apparaat tot apparaat en van besturingssysteem tot besturingssysteem. Om u te helpen hebben we verschillende handleidingen gepubliceerd die u handig zult vinden:

  • Lees voor Windows 10-apparaten: Hoe u naar een tv of scherm projecteert vanuit Windows 10, met Miracast
  • Voor Windows 8.1-apparaten leest u: Project naar een ander beeldscherm vanuit Windows 8.1 De Microsoft draadloze beeldschermadapter gebruiken
  • Lees voor Windows 10 Mobile-apparaten: Hoe u naar een tv of monitor projecteert vanuit Windows 10 Mobile, met Miracast

Waar wacht je op? Koop een Miracast-adapter!

Als je het leuk vindt dat ik mijn Microsoft Wireless Display Adapter gebruik, koop je er een bij Amazon.com of bij Amazon.co.uk. Je kunt ook andere soortgelijke apparaten proberen, zoals deze:

  • Belkin Miracast Video Adapter op Amazon.com.
  • Asus Miracast Wireless Display Dongle op Amazon.com.

Leer hoe uw apparaat werkt en neem het met u mee tijdens al uw reizen. Je zult er geen spijt van krijgen. Er zijn maar heel weinig apparaten zo klein, betaalbaar en zo handig in de moderne tijd van vandaag.