Tutorial

Hoe u uw GPS-locatie deelt vanaf uw Android-smartphone

Wist u dat u uw exacte GPS-locatie kunt verzenden, met behulp van de functies die zijn ingebouwd in uw Android-smartphone, in een MMS-bericht, aan een persoon die u wenst? Misschien ben je gestrand op een afgelegen plek en heb je hulp nodig. Misschien moet je je locatie met een vriend delen, zodat hij of zij deze in zijn navigatiesysteem kan zetten, zodat hij je gemakkelijker kan vinden. Welke reden u ook heeft om uw locatie te delen, hoe u dit moet doen met de functies die zijn ingebouwd in uw Android-smartphone:

OPMERKING: deze procedure is getest en werkt gegarandeerd op Android 7 Nougat en Android 6 Marshmallow. De procedure is vergelijkbaar op alle Android-apparaten, dus u moet deze instellen, zelfs als u een andere versie op Android op uw apparaat gebruikt. Onze gids is gemaakt met een Google Nexus 6P-smartphone, met een schone distributie van Android 7 Nougat.

Stap 1: schakel locatieservices in op uw Android-smartphone

De eerste stap is om ervoor te zorgen dat de locatieservice is geactiveerd op je Android-smartphone. Veeg omlaag vanaf de bovenkant van uw smartphone om de lijst met beschikbare snelinstellingen te openen. Zorg ervoor dat Locatie is geactiveerd. Als dit niet het geval is, tikt u erop om het in te schakelen.

Stap 2: Open de Messenger-app

Start vervolgens de Messenger- app op uw Android-smartphone. Je zou het in de Apps-lade moeten vinden of in een van de standaard snelkoppelingen aan de onderkant van het startscherm.

Als u al een gesprek hebt gestart met de persoon met wie u contact wilt opnemen, tikt u erop en gaat u naar de volgende stap in deze handleiding. Als dat niet het geval is, tikt u op de knop ' Nieuw bericht' die wordt weergegeven als een + -teken.

Als u op 'Nieuw bericht' tikt, selecteert u het telefoonnummer waarnaar u het bericht wilt verzenden in de lijst die wordt weergegeven.

Stap 3: Voeg uw locatie bij het bericht

Nu is het tijd om de locatie aan uw bericht te koppelen. Om dat te doen, tikt u op het Attachment- symbool aan de linkerkant van het vak "Bericht verzenden" .

U kunt kiezen uit meerdere soorten bijlagen, inclusief afbeeldingen, gesproken berichten of uw locatie. Tik op het laatste symbool in de lijst, helemaal rechts, met de suggestie van je locatie.

Als dit de eerste keer is dat u deze functie gebruikt, vraagt ​​Android om uw toestemming om Messenger toegang te verlenen tot de locatie van uw apparaat. Tik op Toestaan .

Na een paar seconden waarin Android uw exacte GPS-locatie bijwerkt, worden kaarten met uw locatie en uw GPS-coördinaten weergegeven. Deze coördinaten kunnen in elk GPS-navigatiesysteem worden gebruikt om uw locatie te vinden.

Als de gedetecteerde locatie correct is, tikt u op "Selecteer deze locatie" .

Stap 4: Verzend het bericht met uw locatie

Je kunt een SMS-bericht toevoegen aan je locatie, als je wilt en vervolgens op de knop Verzenden tikken, hieronder gemarkeerd.

Uw bericht wordt verzonden naar de persoon die u hebt geselecteerd, in de vorm van een MMS. De informatie die deze bevat, kan vervolgens worden gebruikt in elk type GPS-navigatiesysteem.

Conclusie

Nu u weet hoe deze functie werkt, kunt u deze in allerlei soorten publicaties gebruiken, ook als u in een soort gevaar verkeert en door anderen moet worden gevonden. Probeer het uit, kijk hoe het werkt en laat ons weten wat je ervan vindt, in de reacties hieronder.